Foto: Jiří IPSER
Naštvané Královice začaly zostra, kouč Pospíšil ordinoval výběh na deset kilometrů

Naštvané Královice začaly zostra, kouč Pospíšil ordinoval výběh na deset kilometrů

Kdepak fotbálek na rozkoukání, Královice začaly přípravu na jarní část Pražská teplárenská přeboru pořádně zostra. Hrající trenér Jakub Pospíšil naordinoval třináctému celku tabulky výběh delší než deset kilometrů. „Po podzimu jsme byli naštvaní, jsme třináctí, ale cítím, že výkonnostně jsme jinde,“ konstatoval Pospíšil.

Až bych řekl, že ten rozjezd přípravy byl tak trochu za trest. Co jste tím sledoval?
To bych neřekl, samozřejmě jsme si představovali, že podzim bude lepší. Ale první trénink byl taková klasika, seznamovací výběh, abych viděl, jak kdo přes Vánoce seděl a odpočíval. Fotbálek jsme si zahráli už před svátky, kdy jsme se jednou sešli.

Vy sám jste vyhlášený běžec, pro vás to muselo být za odměnu. Ale co další hráči?
V řadě případů jsem byl mile překvapený. Třeba Jirka Ptáček zhubnul, zesílil. V první skupině se držel hodně dlouho, bylo tam docela dost lidí. Měl jsem z toho dobrý pocit. Výběh byl dlouhý přes deset kilometrů. Já doběhl první, tak jsem z legrace říkal, ať se zamyslí, že jsem si je v šestatřiceti takhle namazal...

Jaké tréninkové porce jste týmu připravil dál?
Příprava bude v pondělí a ve čtvrtek, bude intenzivní u mistra Jezevce (UMT), pracovat se bude s balonem, chci, aby to kluky bavilo. Taky bych chtěl, abychom se domluvili, že bude takové minisoustředění od pátku do neděle, aby se někam vyjelo a utužila se parta.

Nedohnal Královice v první půlce sezony tradiční problém s trénováním?
Na podzim se v Královicích trénovalo tak, jako už dlouho ne. Jen to nepřineslo výsledky, jaké jsme čekali. Na prvních pět kol jsme se nesešli v plné síle a padlo to na nás. Když si promítnu řadu zápasů, mohli a měli jsme mít třeba o deset bodů více a na tabulku by se koukalo hned jinak.

O to větší je před týmem výzva v jarní části soutěže. Kdy si poprvé zahrajete přípravný zápas?
V plánu je pět utkání, generálku si dáme s Přední Kopaninou. Chtěl jsem, abychom měli soupeře na naší úrovni, ne nikoho z nižších soutěží. Je potřeba se před jarem sehrát, zapracovat nové kluky.

Máte v plánu hodně změn v kádru?
Přijdou noví kluci a můžu slíbit, že jsou ve hře docela zajímavá jména. Jde o hráče, s kterými jsem si chtěl ještě zahrát. Když se vše povede, mohla by vzniknout nová a hodně zajímavá osa týmu, těším se na to. Přijít by mohlo třeba pět kluků.

A co odchody, opustí někdo Královice?
Blbá věc je, že odchází Saša Krivosheev, který chce do Vyšehradu. Nějaké náznaky, že bude chtít odejít, byly. Řekl mi, že si chce zahrát s bráchou. Zkoušel jsem ho přesvědčit, aby vydržel do konce sezony, ale nepovedlo se mi to. Přitom ještě po podzimu mluvil o tom, jak zabojujeme a přebor zachráníme. Tak mu přeji, ať se mu daří. Divizi chce zkusit Vojta Chalupa a na odchodu je i gólman. Takže kdyby se povedlo získat pět lidí, bylo by to fajn.

Královice jsou mimo sestupové příčky, v tabulce ale určitě chtěly být výš. Na čem je třeba nyní zapracovat nejvíce, aby se tým v tabulce zvedl?
V základu je třeba dobře se na jaro připravit a zvládat domácí zápasy. Jak jsem říkal, řadu utkání jsme na podzim výsledkově nezvládli a věřím, že na jaře to bude lepší. 



Související články