Foto: Pavel Jiřík st.
Hostivař finišuje s úpravou zázemí, zkouší pět nováčků do zálohy a útoku

Hostivař finišuje s úpravou zázemí, zkouší pět nováčků do zálohy a útoku

Změny na hřišti i v zázemí. Fotbalová Hostivař zbrojí během zimy na všech frontách. O kádru pro jarní část Pražská teplárenská přeboru zatím trenér Petr Procházka jasno nemá, zato na hostivařské zázemí může být patřičně pyšný už nyní. „Do konce roku jsme barák kompletně zateplili, máme plastová okna, nová je chodba. Fanoušek asi bude překvapený, stejně jako hráči, co v areálu ještě nebyli,“ říká Procházka.

Úprava zázemí je jistě zajímavou změnou, byly nějaké změny i po stránce fotbalové?
Když se ohlédnu za podzimem, byl pro nás hodně těžký začátek. Měli jsme zraněné hráče, další byli noví a my jsme třeba do desátého kola nehráli v ideální sestavě. Chvíli to dokonce vypadalo tak, že bych nastoupil i já. Sestava se lepila, jak se dalo.

Z tohoto pohledu jste tedy asi s umístěním v tabulce, kterým je sedmé místo, spokojený?
Spokojený bych byl, kdybychom měli o nějaké tři, čtyři body více. Dařilo se nám doma, to jsme prohráli vlastně jen jednou s Tempem, takže v tabulce domácích zápasů jsme v nejlepší trojce. Přitom v minulé sezoně jsme měli jaro lepší venku.

Přípravu jste začali 10. ledna, jaký program jste zvolili?
Trénujeme třikrát v týdnu. V úterý jsme v nafukovací hale v Petrovicích na umělce, která je větší než hřiště na hanspaulku. U nás je na jedno hřiště třináct týmů, to je obrovský nápor. Doma se připravujeme vždy ve čtvrtek, kdy to kombinujeme s výběhy a v pátek jsme na Podolí, kde se teď v pátek v prvním přípravném utkání střetneme s Motorletem.

U rezervy Motorletu skončil trenér Rajnoch, v Jinonicích trénuje áčko a béčko dohromady. Řešíte, jak silný soupeř proti vám nastoupí?
O tom, že Honza Rajnoch skončil, samozřejmě vím. Bydlí nedaleko mě, a dokonce jsem se ho ptal, zda by si u nás nechtěl zahrát. Ale on má svoje Jíloviště, takže na to nedošlo.

Co kdyby řekl: Jdu do toho, ale jen s vámi v sestavě?
Ale on to neřekl. (usměje se) Kdyby na to došlo, třeba bych to zkusil. Ale Rajny je o hodně mladší. Někdy si člověk říká, že by třeba udělal něco na hřišti lépe, jenže věk se nedá zastavit a mladí kluci jsou prostě z logiky věcí rychlejší. S tím se nedá nic dělat.

Jaké změny nastaly během zimy v hostivařském kádru?
Dva hráče jste pustili na zkoušku do vyšší soutěže. Samozřejmě je to určitá odměna pro klub, když je o jeho fotbalisty zájem, teď čekáme, jak to dopadne. To je stejné, jako když u nás přišli do přípravy kluci, co hráli v A třídě, nebo dokonce v B třídě. Je pochopitelné, že když někdo odejde, budeme na to muset reagovat.

Kolik nových tváří jste tedy uvítal v přípravě a na jakých postech hrají?
Do obrany moc sahat nemusíme. Na zkoušce je u nás pět kluků, jde o zálohu a útok.

V minulosti jste se v přípravě utkávali i se soupeři z divize. Máte i tentokrát na programu duel s nějakým sokem z vyšší soutěže?
Občas jsme tam divizi mívali, ale teď zkoušíme vážně dost nových hráčů, mladí kluci se musí hlavně s týmem sehrát. Kdybychom měli proti sobě tým z vyšší soutěže, třeba by se hrálo na jednu branku a nesplnilo by to účel. I tak proti nám bude stát kvalita. Čekají nás utkání s Vršovicemi, Tempem, Královicemi a Vestcem.



Související články