Foto: archiv Víta Šimra
Česká liga U17: Podzim opanoval kanonýr Šimr z Bohemians
18.01.2023

Česká liga U17: Podzim opanoval kanonýr Šimr z Bohemians

V České lize mladšího dorostu U17, neboli druhé lize, startují – stejně jako v České lize staršího dorostu U19 – družstva prvoligových klubů Bohemians, Teplic, Jablonce, Liberce. Přidejme ještě B-týmy Slavie, Sparty, Viktorie Plzeň, Českých Budějovic, Mladé Boleslavi. Mezi dvacítkou účastníků najdeme celkem osmičku pražských týmů – kromě už zmíněných Slavie B, Sparty B a CU Bohemians také Viktorii Žižkov, Meteor VIII, Admiru, Tempo a Vyšehrad.

Jinak to nelze napsat - podzimním bombarďákem soutěže je mladý „klokaní“ talent Vít Šimr (syn Jana, synovec Vladimíra, tím pádem pokračovatel známého vršovického fotbalového rodu). Ten totiž zatížil konta soupeřových brankářů – světe, div se! - celkem 24 přesnými trefami. Při celkovém počtu 19 odehraných utkání to znamená skvělý průměr 1,26 gólu na zápas! Například v pražském derby na Vyšehradě, které Bohemka vyhrála 4:1, vstřelil všechny její góly právě on.

Dnes šestnáctiletý kanonýr jako žáček začal s fotbalem v týmu FC KING, odkud poměrně rychle přestoupil do Unionu Vršovice. A od 13. srpna 2019 obléká zelenobílý dres slavného klubu z ďolíčku, který nosívaly takové legendy našeho fotbalu, jako Buňa Vedral, Káša Bejbl, Jiří Rubáš, Antonín Panenka, Karol Dobiaš, Přemysl Bičovský a další.

Taky druhé místo ve střeleckém pořadí podzimu 2022 drží mladý „klokan“, a sice Najden Chadžiev. Ten začínal s fotbalem v Satalicích a přes Xaverov se dostal do Bohemky. Je třeba dodat, že druhé místo je dělené. Spolu s libereckým Adamem Podrazilem – oba nastříleli po 16 brankách.

A jak si vedli další Pražané? Celkem 13 gólů si připsal slávista Aleš Březina, o jeden méně – 12 – jeho spoluhráč Josef Kolařík.

Na metu 11 branek dosáhl Lukáš Gajzler z Vyšehrad. Počet 9 gólů zaznamenali slávista Matěj Kotrba, sparťan Lukáš Váňa, Vojtěch Pančev z FC Tempo, 8x zapsali rozhodčí do zápisů o utkání jako střelce slávistu Kryštofa Čížka, sparťana Jakuba Koláře, Aleše Hrubého z Meteoru VIII a Hung Khanh Vua z Vyšehradu.

Pozorný čtenář zřejmě zaznamenal, že v dosavadním výčtu chybí hráči Viktorky Žižkov a Admiry. Takže tady jsou aspoň jména nejlepších střelců obou těchto týmů – po 5 trefách si zapsali Tomáš Novotný ze Žižkova a Kevin Kutílek z Kobylis.


Související články