Foto: Markéta Průšková
Česká liga U19: Podzimním kanonýrem je Šiler z Admiry
18.01.2023

Česká liga U19: Podzimním kanonýrem je Šiler z Admiry

Česká liga staršího dorostu U19, neboli druhá liga, to už je soutěž, která má zvuk. Však v ní taky startují družstva takových velkoklubů, jakými jsou Teplice, Jablonec, Liberec, Bohemians… Zapomenout samozřejmě nemůžeme na B-týmy Slavie, Sparty, Viktorie Plzeň, Českých Budějovic, Mladé Boleslavi. Mezi dvacítkou účastníků najdeme celkem osmičku pražských týmů – kromě už zmíněných Slavie B, Sparty B a Bohemians také Viktorii Žižkov, Meteor VIII, Admiru, Tempo a Vyšehrad.

A v této úctyhodné společnosti se na čele podzimních střelců usadil Radek Šiler z kobyliské Admiry!

Tenhle borec má už za sebou působení v mládežnických týmech Sparty, Dukly, Meteoru a FK Neratovice-Byškovice, který je jeho mateřským klubem. Do Kobylis přišel právě odtud 4. září 2020 a na podzim uplynulého roku nasázel brankářům soupeřů 16 gólů, což představuje průměr 0,84 branky na zápas!

A to Admira hraje od počátku o záchranu v ČLD…

Podívejme se teď, jak si ve druhé nejvyšší dorostenecké soutěži u nás vedou pražští střelci.

Tohle je elitní trojice:
16 - Radek Šiler (Admira)
14 - Jaroslav Straka (Chrudim)
12 - Mohammed Marzuq Yahaya (Slavia B)

Další Pražany najdeme mezi osmibrankovými, respektive sedmibrankovými střelci
8 - Martin Kőrbler (Admira), Matyáš Tomek (Bohemians)
7 - Tobiáš Vondra (Bohemians), Vasil Monyč (Vyšehrad)

Těžko přehlédnout, že nejlepší ze všech sparťanů Jiří Jandovský vstřelil na podzim „pouze“ 6 gólů. Stejně úspěšní byli také Luka Buratčuk a Filip Ret (oba Viktoria Žižkov).

Nejlepší střelci Meteoru VIII jsou dva, a oba pětigóloví: Jakub Liška a Dominik Schwan. Také 5 branek vsítili ještě další Pražané - Sebastian Diviš, Tomáš Liška a Denis Pomahač (všichni Bohemians), Václav Janovský (Viktoria Žižkov), Adam Boček (Sparta B) a Adam Gruntorád (Vyšehrad).

Pokud mezi dosud zmíněnými autory podzimních ligových branek hledáte někoho z FC Tempo, nenajdete ho. Nejlepší střelec tohoto týmu Jakub Klouček totiž vsítil během podzimu 2022 „hubené“ 3 góly.