Foto: Jiří IPSER
Přední Kopanina odstartovala přípravu s pěti nováčky, dvě výhry kouče potěšily

Přední Kopanina odstartovala přípravu s pěti nováčky, dvě výhry kouče potěšily

Dva zápasy, dvě vítězství. Momentálně druhý tým Pražská teplárenská přeboru z Přední Kopaniny už tvrdě maká a připravuje se na druhý poločas nejvyšší pražské fotbalové soutěže. „Vyhráli jsme nad Žatcem 4:3, tam jsme si vybrali slabší dvacetiminutovku a museli otáčet skóre. Nad Jinočany jsme zvítězili 2:1. Začali jsme dvěma výhrami, jsme spokojení,“ hodnotí kouč týmu od letiště Daniel Vott.

Pojďme v čase ještě na chvíli zpátky. Jak dlouho jste se vyrovnával s tím, že jste prohráli poslední podzimní zápas se Spoji, které jsou nyní v čele v trháku?
Upřímně jsem to nepřekousl doteď. Pořád na to myslím, že kdybychom v tom utkání nešli brzy do deseti, nebo nám byl uznán gól, který podle všeho měl platit. Nedá se nic dělat. Ten zápas jsme prohráli, a to rozdalo karty pro zbytek soutěže v náš neprospěch. Pokud bychom chtěli skončit první, tak bychom museli všechno vyhrát a ještě čekat, že Spoje třikrát prohrají. To mi nepřijde pravděpodobné.

Na start přípravy jste se ale i tak jistě těšil. V jakém stavu jste kádr po zimní pauze našel?
Kromě pár omluvenek bylo všechno tak, jak jsem čekal. Flaks a Tržický trénují po zranění sami. Ale jde o zkušené hráče, kteří dobře vědí, jak se připravit. To samé se týká třeba Dana Urbana. Ten se na první trénink přišel podívat, ve čtvrtek byl herní trénink. Plnohodnotně se zapojí na konci ledna, nebo až v únoru.

Přivítal jste na tréninku nové tváře?
Ze Sokola Hostouň je u nás Štěpán Hájek, z Admiry Filip Horváth, brankář Ondra Matějka, plus tam byli dva kluci, kteří nějakou dobu nehráli a my je zkusíme oživit.

Pět nováčků mi přijde na oživení kádru docela dost. Co vás k takovému razantnímu zásahu vedlo?
Vysvětlení je jednoduché: chceme být konkurenceschopní. Pracujeme s jedním kádrem, který máme na dvě soutěže. Takže zvyšujeme konkurenci.

Na podzim Přední Kopanina hrála pohledný fotbal a dařilo se jí, určitě byl o hráče zájem. Odešel někdo během zimy?
Zatím zůstali všichni, i když nějaké nabídky kluci měli. Pokud vím, tak by snad ani nikdo odejít neměl. Všichni se chtějí poprat v dresu Kopaniny o postup.

Teď mluvíte o áčku, nebo o rezervě v I. A třídě?
Do postupu nás nikdo a nic netlačí, ale pokud to bude možné, tak by se mohlo třeba posunout áčko i béčko. Samozřejmě, když béčko vyhraje A třídu a nebude šance postoupit s áčkem, tak to pro nás nic neřeší...

Šance jít do vyšší soutěže se v posledních letech otevírá, i když tým nutně neskončí první. Uvažujete i tímhle směrem?
O tom, co by se muselo stát, abychom se dostali před Spoje, už jsem hovořil. Takže se budeme snažit uhrát maximum bodů a uvidíme. Vnímáme všichni, že by si kluci zasloužili jít výš, že přerůstají danou soutěž. Pokud o ty kluky nechceme přijít, tak se o tenhle cíl musíme snažit. Víme, že třeba osm hráčů přerostlo A třídu, ale v přeboru je nabitý kádr, takže tam nedostávají šanci. Tomu, aby odešli jinam, chceme zabránit.

Je kvůli těmto plánům příprava něčím specifická?
Já bych řekl, že je to taková klasika. Samozřejmě jsme limitovaní tím, že máme k dispozici jen malou umělku, připravujeme se i v Nebušicích, s tou situací se pereme, jak se dá. Ale počet hráčů na tréninku je mezi dvaceti a třiceti. V plánu máme odehrát nějakých čtrnáct utkání, šanci v nich dostanou pochopitelně všichni. Trénovat chceme třikrát v týdnu. Soupeře máme jak ze špičky divize, tak třeba dorost Dukly. Do některých utkání půjdeme ve smíšené sestavě, jindy zase v té nejsilnější. Uděláme všechno, abychom byli na jaro připravení.