Foto: Pavel Jiřík st.
Podolí rozjelo přípravu bez čtyř zkušených borců, kouč slibuje útočný fotbal

Podolí rozjelo přípravu bez čtyř zkušených borců, kouč slibuje útočný fotbal

Desáté místo a dvacet bodů. Z takové startovní pozice vyrazilo do přípravy na jarní část Pražská teplárenská přeboru fotbalové Podolí. Trenér Petr Majer přivítal na úvodním tréninku pětadvacet hráčů. „Na úvod jsme si zahráli fotbálek a nastavili nějaká pravidla. Jsem spokojený, jaký máme v Podolí kádr,“ říká kouč.

Zmínil jste, že začínáte brzy, protože máte vyzkoušené, že je to třeba. Jak jste to myslel?
Bylo to myšlené tak, že máme připravený tradiční model přípravy, který reaguje na to, že máme nějak složený tým. Máme v plánu tři tréninky týdně a nemám člověka, který by stíhal všechno. Přijdou nemoci, pracovní vytížení, hráči jezdí na hory. Nechtěl jsem začínat později, cítíme, že takhle je to ideální. Ostatně, ani v sezoně často hráči nestíhají všechny tréninky.

S kádrem jste spokojený. Jaké změny v Podolí během zimy nastaly?
Na tréninku jsem měl pětadvacet lidí, mezi nimi byly dvě nové tváře. Naopak dva hráči ještě chyběli. Myslím, že všichni byli zvědaví, jak to bude. Tak jsme si na úvod deset minut povídali, jak to bude fungovat a pak se šel hrát fotbálek.

Zmínil jste dvě nové tváře, z toho jsem pochopil, že na jména je brzy. Lze říct, na jaké posty hledáte posilu?
Jde o brankáře a útočníka. Rozhodl se u nás skončit brankář Bartoš, druhý z gólmanů Šumník, který dostával šanci i v poli, tak se chce soustředit na pozici brankáře. Ale zůstal by sám, s jedním gólmanem nemůžete hrát, takže jsme potřebovali posilu na tomhle místě. A co se týče útoku, máme Roberta Jůzka a mladé kluky, říkali jsme si, že by se do útoku silovější hráč hodil.

Pokud oba hráči klapnou, bude posilování u konce?
Jestliže se uzdraví marodi a nikdo nevypadne, tak nikoho nějak záměrně hledat nebudeme. Pokud by nám ale nějaká posila spadla z nebe (směje se), tak bychom se asi nebránili.

Zmínil jste odchod gólmana. Je to jediná ztráta, pokud se bavíme o hráčském kádru?
Skončili ještě Václav Hruška, Jeník a Janoušek. Všichni to byli kvalitní hráči, roli tam hrály různé důvody: zdravotní, osobní, časové, pracovní.

Když se ohlédneme za podzimem, jeho první půlka vyšla Podolí lépe. Vyhodnotili jste si přes zimu, v čem mohl být problém?
Samozřejmě že jsme si tím lámali hlavu. O to víc, že se nám něco podobného stalo už podruhé. Možná tam byla nějaká zranění, ale tyhle problémy mají i další kluby. Budeme věřit, že je to jen náhoda. Věříme, že na jaře zase navážeme na povedený začátek podzimu.

Pomoci by měly i kvalitní přípravné zápasy. Vsadili jste na soupeře z vyšších soutěží?
Teď o víkendu hrajeme recipročně s Čechií Dubeč, v létě jsme si u nich dali přátelák, teď si to s Čechií rozdáme u nás doma. Na začátek je to ideální soupeř, pak už nás budou čekat soupeři ze Středočeského přeboru. Hrát budeme vždy v sobotu dopoledne doma, věřím, že nás soupeři dobře prověří.

Budete se zaměřovat na nějakou herní činnost, kdy cítíte, že je třeba na ní zapracovat?
Platí to, co na podzim, tedy, že Podolí bude týmem, které chce hrát dopředu. Nebudeme alibisti, kdy ubráníme výhru 1:0 a budeme se plácat po ramenou. Kluky útočný fotbal baví a nebudu brzdit to, co umějí.



Související články