Foto: Jiří IPSER
Vedoucí Spoje už se rozjely. První přípravu měl na povel místo trenérů kapitán

Vedoucí Spoje už se rozjely. První přípravu měl na povel místo trenérů kapitán

První v tabulce, první na hřišti. Přípravy na jarní část Pražská teplárenská přeboru se rozjíždějí, už v pondělí vyběhli na plac fotbalisté Spojů. Lídr tabulky nehodlá ani přes luxusní náskok v čele zahálet. „Budeme hrát co nejvíce zápasů,“ má v plánu Fabio Leggeri, italský kouč Spojů. Sám ale na startu přípravy chyběl.

Co se stalo, že jste musel úvodní trénink oželet?
Je to jednoduché. Jsem nemocný, a i když bych na začátku přípravy chtěl být, musel jsem to oželet. Vážně to nešlo. Nemocných je hodně, co vím, tak jen v mém okolí má podobné problémy jako já třeba patnáct lidí.

Byl jste tedy aspoň ve spojení s asistentem?
To bohužel ne, on na tréninku totiž také nebyl. Je nemocný, stejně jako já. Ale ve čtvrtek, pokud to půjde, už bych se rád zapojil.

Kdo tedy vedl první trénink?
Na povel to dostal kapitán Míra Verner. Probrali jsme spolu, co měli kluci dělat, nebyl žádný problém.

Proč jste se rozhodli začít s přípravou tak brzy?
My jsme to takhle měli i minulý rok. Hrajeme přípravný turnaj v Brandýse, k tomu máme v plánu řadu dalších zápasů. V sobotu třeba nastoupíme na Vyšehradě proti Českému Brodu.

Zvolili jste alespoň volnější rozjezd, když jste začali první?
Jak jsem říkal, chceme odehrát hodně zápasů. V plánu jsou dva tréninky týdně a dva zápasy. Myslím, že hráči na utkání přijdou.

Po podzimu jste neplánoval posílení týmu. Přesto, máte nějaké nové jméno v kádru?
Platí to, co jsem říkal, tedy že budu rád, když se nám uzdraví dlouhodobí marodi z podzimu. Tam nám chyběli Kubek, Moravec i Bičan. Všichni tři se vrátí.

Fit nebyl ani už zmíněný kapitán Verner. Je v pořádku?
Věřím, že problémy by měly být pryč. Na podzim ho ten stav brzdil, nemohl tolik běhat, když nebyl v pořádku.

A co zkušený Tomáš Košút? Dostane nějaké úlevy?
Neříkal nic, že by nechodil. (usměje se). Je to zkušený hráč, který dobře ví, co potřebuje, aby byl dobře připravený. Ale počítám s tím, že jeden trénink a oba dva zápasy absolvuje.

Když už neplánujete posílení týmu, co takhle nějaké odchody? Spojům se dařilo a dá se čekat, že byl o hráče zájem...
Nevím o ničem. Možná náš třetí brankář uvažuje, zda neodejít. Je logické, že chce chytat, ale nic jistého není. Navíc se nám vrátí další gólman Pospíšil. Byl zraněný a pak byl v cizině. 



Související články