Foto: Pavel Jiřík st.
Novinky v Radotíně: přeborové áčko bude mít kondiční trenérku, vzniká také ženský celek, který hledá fotbalistky

Novinky v Radotíně: přeborové áčko bude mít kondiční trenérku, vzniká také ženský celek, který hledá fotbalistky

Fotbalový Radotín se v roce 2023 připravuje na velkou výzvu, hodlá totiž založit ženský tým a v příští sezoně má v plánu nastoupit do divize, nejnižší ženské soutěže. „Chtěli bychom všechno rozběhnout v březnu, od příští sezony bychom pak chtěli hrát soutěž,“ říká Nikola Hladíková, hlavní postava nově vznikajícího projektu.

V klubu působíte jako masérka u týmu mužů v Pražská teplárenská přeboru. Kdy vás napadlo, že by v Radotíně mohl působit také ženský fotbalový tým?
Myšlenka vznikla v době, kdy jsem v Radotíně masírovala. Napadlo to kluky a mně se ta myšlenka zalíbila. Začalo se to všechno dávat dohromady, rozdaly se nějaké letáčky, k trénování je pořád ještě daleko, pořád se hledají hráčky.

Ono to asi není jednoduché, najít jen tak hráčky pro nový tým, co?
Kromě zmíněných letáčků jsme se začali ptát po kamarádech, oslovila jsem nějaké své známé. Všechno je v běhu. Ideální by bylo, když se budou hlásit holky, kterým je patnáct, šestnáct let, ale zavolat se nemusí bát nikdo, i bez zkušeností. Jedinou podmínkou je, že je třeba mít rád fotbal. Kontakt je na internetových stránkách radotínského klubu

Vy jste hrála za Slavii, kariéru jste musela ukončit kvůli opakovaným operacím kolena. Dlouho jste se zvládala vracet po těžkých zraněních. Chybělo vám hraní?
Fotbal miluju, pochopitelně se těším na to, až bude tým v Radotíně, začneme hrát a budeme se posouvat soutěžemi. Doufám, že jednou přijde doba, kdy si v Radotíně zahrajeme i se Slavií.

Vršovický celek máte zjevně v srdci. Sledujete, jak si vede a fandíte sešívaným?
Holky hrály Ligu mistrů, samozřejmě je sleduji, fandím. Fotbal jsem si zahrála i v Polsku a Chorvatsku, tam se dá hraním i uživit, je to jinde. Zranění a opakované operace rozhodly o tom, že to všechno dopadlo jinak. Fotbal ale miluji pořád, i kvůli tomu jsem se pořád vracela po zranění...

K fotbalu máte ještě hlavní zaměstnání, děláte masérku, masírujete fotbalisty v Radotíně, k tomu tam chcete hrát a trénovat. Není toho nějak moc?
K tomu všemu si přidejte ještě to, že mě trenér radotínského áčka Richard Valoušek oslovil, zda bych nepomohla mužům v roli kondiční trenérky. Je toho dost, ale jak jsem říkala, fotbal mám ráda.

Nebudou budoucí hráčky Radotína závidět, že mají fotbalisté nadstandard v podobě klubových masáží?
Masáže dělám, takže holky budou moct na masáž přijít taky.

Před časem jsem četl, že máte zatím pohromadě deset hráček. Posunul se projekt dál?
Zatím je nás pořád deset. Ale nějaké holky mám v záloze, ty jsou pořád s otazníkem. Jde o holky, které znám, ale jsou třeba po zranění.

Na co je do Radotína lákáte?
Když jdete hrát do zaběhnutého klubu, tak už tam všechno jede a vy se jen zapojíte. V Radotíně všechno vzniká, je to nový hezký projekt, kde mohou být holky u toho, kdy si všechno nastavíme.

Jakou představu máte o fungování týmu?
Řekla bych, že budeme dvakrát v týdnu trénovat. Teď na jaře bychom měli hrát nějaké přípravné zápasy a od podzimu bychom chtěly hrát soutěž.

Rozhovor děláme před vaším odletem na dovolenou. Prozradíte, kam vyrazíte nabírat síly před radotínskou výzvou?
Podívám se na Kapverdy, moc se tam po tom posledním roce těším. Beru to jako odměnu, pak už se v Radotíně zase vrhneme do práce.