Foto: Pavel Jiřík ml.
Liga mistryň: Slavia v posledním utkání prohrála s AS Řím
23.12.2022

Liga mistryň: Slavia v posledním utkání prohrála s AS Řím

Hráčky pražské Slavie odehrály ve čtvrtek večer v Edenu poslední utkání v základní skupině letošního ročníku Ligy mistryň, po prohře 0:3 s AS Řím skončily svěřenkyně trenéra Pitáka ve skupině na čtvrtém místě.

V základní sestavě sešívaných se objevily vyléčené Šurnovská, a také Šlajsová, která již naskočila na několik minut v minulém utkání ve Wolfsburgu. Slavia držela krok s Římankami půl hodiny, pak ovšem na konci rychlého protiútoku mířila přesně Giacinti a poslala AS do vedení. Zanedlouho přišel druhý gól v domácí síti, když se po rohovém kopu prosadila hlavou Kollmats.

Chvilku po změně stran přidal italský velkoklub další gól, který nakonec určil i konečný výsledek. Ve 49. minutě překonala brankářku Lukášovou Linari. Pražanky si po změně stran vytvořily příležitosti čtvrt hodiny před koncem, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. Slavia tak končí účast v letošním ročníku Ligy mistryň na čtvrtém místě ve skupině se dvěma body na svém kontě.

„Jsme zklamaní, čekali jsme, že podáme lepší výkon. Zejména v prvním poločase jsme byli málo důrazní. Bohužel nám tam spadly dva slepené góly, které na výkonu příliš nepřidaly. O půli jsme se snažili vyhecovat, což se projevilo zejména v počtu zakončení, do kterých jsme se dostávali. Ze celý půlrok musím holky pochválit, udělali jsme výrazný pokrok. Kvalita soupeřů byla ale obrovská," hodnotil na tiskové konferenci trenér Slavie Karel Piták.

Své hodnocení přidala i kapitánka Diana Bartovičová. „Myslím si, že jsme si to udělaly složité samy. Hlavně v prvním poločase, kdy se nám nedařilo kombinovat dopředu a bály jsme se hrát. Nevím proč, byly jsme daleko od hráček v soubojích, a pak už se to těžko dohánělo. O přestávce v kabině jsme si něco řekly a myslím, že druhý poločas vypadal lépe. Měly jsme tam nějaké šance, možná se dala pískat jedna penalta. Škoda, chtěly jsme jít alespoň za tím gólem,“ řekla.

SK Slavia Praha – AS Řím 0:3 (0:2)
Branky: 31. Giacinti, 37. Kollmats, 49. Linari

Podrobnosti - UEFA.com
Kompletní informace na UEFA.com/womenschampionsleague/



Fotografie