Foto: Pavel Jiřík ml.
Silvestrovské derby opět s diváckou kulisou
27.12.2022

Silvestrovské derby opět s diváckou kulisou

Tuzemský fotbalový rok tradičně uzavírá měření sil dvou největších protivníků na umělce Slavie ve vršovickém Edenu. Letos by mělo mít všechny náležitosti: na rozdíl od loňského ročníku, kdy se vinou přetrvávajících covidových restrikcí hrálo Silvestrovské derby bez diváků, bude letos hlediště velmi pravděpodobně plné. Duel Slavie a Sparty každý rok uzavírá sportovní dění v České republice už od roku 1986.

V zápase internacionálů mohou nastoupit fotbalisté nad 35 let a v derby veteránů hráči nad 45 let, kteří v minulosti oblékali dres jednoho z odvěkých rivalů.

I letošní 36. ročník obohatí několik debutantů, jmenovitě Miroslav Slepička, Ondřej Kušnír, Jiří Jeslínek (všichni Sparta), Michal Švec a Tomáš Jablonský (oba Slavia).

Program začne o hodinu dříve, než bylo původně plánováno, a sice kvůli časové kolizi s vysíláním finále hokejového Spengler Cupu na ČT Sport. Na této televizní stanici proto začne přímý přenos Silvestrovského derby již v 9.50 hod.

Před rokem skončilo utkání veteránů remízou 5:5 a internacionálů vysokou výhrou Sparty 11:4.

Vstupenky lze zakoupit v síti Ticketportal. Jednotná cena je 250 Kč, děti do 120 centimetrů mají vstup za symbolickou korunu.