Foto: Jiří IPSER
Podolí, Vyšehrad, Žižkov B a Spoje: Zhodnocení podzimní části Pražská teplárenská přeboru, díl třetí
22.12.2022

Podolí, Vyšehrad, Žižkov B a Spoje: Zhodnocení podzimní části Pražská teplárenská přeboru, díl třetí

V dalším pokračování zhodnocení podzimní části Pražská teplárenská přeboru přinášíme vyjádření trenérů Podolí, Vyšehradu, Spojů a Viktorie Žižkov B.

Otázky zněly:
1) Jaké je celkové zhodnocení podzimní části soutěže?
2) Zhodnoťte výkony vašeho družstva na podzim.
3) Jaký je nástin plánu zimní přípravy?

AFK Slavoj Podolí Praha – trenér Petr Majer
1) Soutěž je po podzimní části velmi vyrovnaná a určitě bude v jarní části velmi zajímavá. Bodové rozdíly mezi mužstvy od nějakého pátého místa dolů jsou minimální a uvidíme také, jak na své postavení zareagují mužstva z prozatímního chvostu tabulky.
2) Celkové zhodnocení podzimní části soutěže je takové rozpačité. Po dobrém startu jsme nezvládli déle udržet konstantní výkonnost a měli jsme ve hře i výsledcích velké výkyvy. Nepovažuji počet získaných bodů za nějakou tragédii, nicméně z mého pohledu jsme měli mít bodů více. Každopádně z pohledu celého přeboru bude jaro velmi zajímavé, protože je soutěž hodně vyrovnaná.
3) Přípravu začneme celkem brzy, a to 10. ledna. Máme vyzkoušené, že je to u nás potřeba. Přípravná utkání máme již všechna dojednána a budou vesměs s kvalitními soupeři. Hráči budou mít dost času a příležitostí ukázat, co v nich je. Všichni se, doufám, poperou o základní sestavu. Věříme, že se kvalitně připravíme na jaro, které bude náročné.


FC Slavoj Vyšehrad – sportovní ředitel klubu a kapitán týmu Jaroslav Klíma mladší
1) Podzimní část sezony je pro nás zklamání, jelikož se nacházíme na posledním místě tabulky. Není to pro nás jednoduché, zvláště po letech, kdy jsme hráli stabilně v horní polovině tabulky ČFL.
2) Máme hodně mladý kádr, který má potenciál, ale chybějí mu zkušenosti. Pražská teplárenská přebor je těžká soutěž, nebál bych se říct, že na úrovni divize. Nehrajeme špatný fotbal, ale doplácíme na hrubé individuální chyby, které nás bohužel provázejí každý zápas a zkušení soupeři je trestají. Také nás hodně trápí koncovka, ve většině zápasů si vytvoříme spoustu tutových šancí, které pak neproměníme.
3) Cíl na zimu je jasný: stabilizovat kádr, přivést posily a v jarní části soutěže se vyhoupnout ze dna tabulky na nesestupové příčky.


TJ Spoje Praha – trenér Fabio Leggeri
1) S podzimní částí soutěže můžeme být spokojeni. Pražský přebor je velmi kvalitní soutěž, takže jsme měli před sezonou velký respekt k soupeřům i soutěži a chtěli jsme hrát v horních patrech tabulky. První místo ale nikdo z nás nečekal.
2) Musím říct, že se všichni kluci snažili makat na 100 procent a někteří dokonce nad očekávání. Třeba Pavel Ladra nebo Ivan Baisa udělali neskutečný progres za poslední rok. Samozřejmě spoustu utkání jsme zvládli díky našim zkušeným hráčům. Tomáš Košút měl neskutečný podzim, když se z pozice stopera pere o nejlepšího kanonýra soutěže. Také bych nechtěl opomenout středovou řadu, kde Prykhodko, Verner a Horskii strašně pomáhají týmu. Ale celkově jsem spokojený se všemi hráči, kteří v průběhu sezony nastoupili k zápasům.
3) Přípravu začínáme 9. ledna, kdy je na programu první trénink. V první řadě chceme, aby se dali do pořádku kluci, kteří měli dlouhodobě zdravotní problémy a mohli být připraveni na druhou část sezony. Nicméně letošní zimní přípravu jsme pojali trochu jinak a domluvili jsme kvalitní zimní turnaj, kde nás čekají většinou jen divizní a třetiligová mužstva. Navíc máme domluvené další přípravné zápasy a chtěli bychom, aby kluci nabírali kondici hlavně v zápasech. Ovšem to neznamená, že nebudeme trénovat, bez nějakého běhání se zimní příprava neobejde.


FK Viktoria Žižkov B – asistent trenéra Daniel Veselý
1) Celá podzimní část soutěže měla celkově vysokou úroveň. Družstva byla velice vyrovnaná. V každém týmu bylo několik (2-3) hráčských osobností, které ostatní hráče převyšovaly a udávaly ráz utkání. Už teď se těším na jarní část soutěže. O dominanci Spojů však není pochyb.
2) Náš tým před sezonou prošel velkou proměnou kádru. Hráči, převážně naši odchovanci, si na soutěž museli zvyknou. Takže jsme některá utkání odehráli dobře a některá se nám nepovedla. Pozitivní je to, že se hráči soutěže nezalekli a jejich projev zanechal v divácích, i v odbornících mimo klub, dobrý dojem. V nastoupené cestě budeme chtít pokračovat i v jarní části.
3) Přípravu na jarní část soutěže budeme realizovat v domácích podmínkách na umělé trávě. Počítáme s návratem dvou dlouhodobě zraněných hráčů, kteří rozšíří náš kádr. Se soustředěním nepočítáme. Přípravu budeme vhodně doplňovat přípravnými utkáními. Rádi bychom také sehráli jedno nebo dvě modelová utkání. Zároveň máme v plánu přípravné utkání s divizním soupeřem. Věřím, že tým bude na jarní část dobře připraven.



Související články