Foto: Pavel Jiřík mladší
Liga mistryň: Slávistky ve čtvrtek hostí v Edenu AS Řím
19.12.2022

Liga mistryň: Slávistky ve čtvrtek hostí v Edenu AS Řím

Fotbalistky Slavie čeká poslední představení v letošním ročníku Ligy mistryň, sešívané ve čtvrtek hostí v Edenu italský AS Řím.

Úřadující české mistryně již nemají před posledním utkáním základní skupiny Ligy mistryň šanci postoupit do jarního čtvrtfinále, svěřenkyně trenéra Karla Pitáka mají po pěti odehraných kolech na svém kontě dva body a jsou čtvrté. Slavia má však ještě šanci zabojovat o třetí místo, na rakouský St. Pölten ztrácí dva body, potřebuje však ve čtvrtek v Edenu porazit AS Řím a věřit, že rakouský mistr nebude bodovat v duelu s favorizovaným Wolfsburgem, který skupinu vede.

Pražanky se probojovaly do základní skupiny poprvé, když postoupily přes islandský Valur. Svoji pouť ve skupinové fázi pak začaly těsnou prohrou 0:1 v Římě, v Edenu pak nestačily na Wolfsburg 0:2. Následně přišla smolná prohra v Mladé Boleslavi se St. Pöltenem, který vstřelil jedinou branku utkání až v nastaveném čase. První gól a první bod získala Slavia v odvetě v Rakousku, další bod si připsal vršovický tým v minulém týdnu za remízu 0:0 na půdě silného Wolfsburgu.

Nyní se Slavia představí opět v Edenu, kde je již položen nový trávník a ženy tak budou mít možnost vyzkoušet jeho kvalitu jako první. Předvánoční duel začíná ve čtvrtek 22.12. od 18:45 hodin, informace o prodeji vstupenek najdete zde.

„Určitě budeme chtít navázat na poslední dva zápasy, kde se nám podařilo bodovat, a ideálně zakončit naši účast v Lize mistryň vítězstvím. Na začátku skupiny jsme doufaly, že budeme mít v tabulce bodů více, ale vzhledem k naší velké marodce jsme rády, s jakým výkonem jsme zápasy zvládly a že se nám podařilo bodovat, remíza s Wolfsburgem je pro nás obzvlášť cenná. V zápasech jsme posbíraly obrovské zkušenosti, které věřím zúročíme v jarní části domácí ligy. Přála bych si, aby na stadion dorazilo pět tisíc diváků, ale bereme jakýkoliv počet fanoušků, za každého jednoho budeme rády a moc se na ně těšíme! Doufám, že si společně užijeme zápas a rozloučíme se vítězně s fotbalovým rokem,” uvedla kapitánka Slavia Diana Bartovičová na klubovém webu.