Foto: Pavel Jiřík st.
ČAFC, Dukla JM, Tempo a Braník: Zhodnocení podzimní části Pražská teplárenská přeboru, díl druhý
21.12.2022

ČAFC, Dukla JM, Tempo a Braník: Zhodnocení podzimní části Pražská teplárenská přeboru, díl druhý

V pokračování zhodnocení podzimní části Pražská teplárenská přeboru mužů nabízíme vyjádření trenérů ČAFC, Dukly JM, Tempa a Braníku.

Otázky zněly:
1) Jaké je celkové zhodnocení podzimní části soutěže?
2) Zhodnoťte výkony vašeho družstva na podzim.
3) Jaký je nástin plánu zimní přípravy?


ČAFC Praha – trenér Pavel Novotný
1) Ukázalo se, že pražský přebor se obrovsky zkvalitnil a dosahuje divizní kvality u prvních osmi mužstev.
2) Našemu týmu se nepovedla utkání v úvodu soutěže, v prostředku se nám trošku začalo dařit, přišlo ztotožnění se s kvalitou soutěže a na vrcholu bylo nečekané vítězství nad lídrem soutěže.
3) Příprava bude probíhat v domácích podmínkách, jako obvykle se zimním turnajem Aritmy v týdnu a několik přípravných utkání v rámci tréninkového cyklu.


FK Dukla Jižní Město – trenér Josef Světlík
1) Podzimní část naprosto zaslouženě ovládly Spoje, které předvedly velikou herní kvalitu. Jinak po desáté místo je tabulka velmi vyrovnaná, a proto bylo k vidění spoustu překvapivých výsledků, a to bohužel i na naše konto. Podle mě k vyrovnanosti soutěže přispěl postup čtyř kvalitních mužstev z A tříd, což soutěži velmi pomohlo od jednoznačných výsledků, kdy nelze podcenit žádného soupeře a myslím, že nyní přebor Prahy patří fotbalově k nejlepším krajským přeborům.
2) Nepodařilo se nám navázat na minulou sezonu, kdy po nějaké obměně v našich řadách náš herní projev působil ve většině zápasů velmi profesorsky a v úvodu sezony i podrážděně a nedisciplinovaně. Nezbývá nám, než se podívat pravdě do očí a přes zimní přípravu na těchto aspektech zapracovat.
3) Začneme 17. 1. a budeme se výhradně připravovat doma na naší nové umělce na Mikulce. Kádr doplníme mladými hráči z naší mládeže. Jinak stihneme jedno krátké teambuildingové soustředění a odehrát pět přípravnách zápasů. Sezona pro nás začíná už o týden dříve pohárovým utkáním, které bereme stejně vážně jako přeborové.


FC Tempo Praha – trenér Petr Vanko
1) Podzimní část soutěže proběhla za účasti velkého počtu nováčků a troufnu si tvrdit, že díky nim došlo ke zkvalitnění soutěže, protože týmy, které loni sestoupily, tak měly velký odstup od dalšího startovního pole. Jsem rád, že jsme se udrželi v dostřelu těch nejlepších. O kvalitách Spojů jsme věděli, stejně tak se dalo čekat, že Kopanina a Dukla budou okupovat přední příčky. Dále se asi nedá mluvit ani o středu tabulky, protože všechny bodové rozdíly jsou tak vyrovnané, že jednou hrajete o TOP 4 a za tři týdny o sestup. Bude to ještě hodně napínavé jaro.
2) Hrajeme zatím nad očekávání. Samozřejmě jsme doufali, že se budeme držet v horní polovině tabulky, ale 27 bodů po podzimu je více než potěšující a motivační do zimní přípravy. Trochu štěstí jsme měli na Kopanině, kde zápas mohl skončit remízou, na druhou stranu obrovskou porci smůly jsme si vybrali s Braníkem a o štěstí asi nebudeme mluvit ani v zápase se Zličínem. Dá se říct, že nám hrubě nevyšel jen zápas s Podolím, což budeme mít šanci odčinit hned v úvodu jara a nic lehkého to určitě nebude. Velmi mě mrzí zápasy na Spojích a na Dukle, kde jsme měli určitě na víc, než skončit se skóre 2:9. Nemůžu nezmínit divokou remízu na hřišti Kolovrat 7:7. To už asi jen tak nezažiji a nemluvím nejspíš jen za sebe. Přezimujeme ale s pokorou a mírným optimismem po zisku 27 bodů.
3) Jako vždy začneme přípravu pozdě, tedy až na konci ledna. Každý týden nás čeká zápas s rozmanitými soupeři a trénovat budeme v domácím areálu Tempa.


ABC Braník – trenér Lukáš Růžička
1) Hodnocení konce podzimní části je z mého pohledu velice pozitivní. K týmu jsem přišel na poslední tři kola, nicméně nějaký obraz mužstva se mi skládá. Stále jsem ve fázi poznávání hráčů, ale první dojmy z celého klubu jsou velmi pozitivní.
2) Velice kladně hodnotím hráče, jak vůbec k fotbalu přistupují. Je to skvělá parta hráčů, poslední tréninky všichni ukázali, jak chtějí pracovat. Mají v sobě vítěznou mentalitu.
3) V zimní přípravě nás čekají zajímaví soupeři, včetně týmů z divize a ČFL nebo ligový dorost, takže očekávám velice těžké zápasy a tomu bude odpovídat i tréninkový proces.



Související články