Foto: Jiří IPSER
Kolovraty, Královice, Uhříněves a Hostivař: Zhodnocení podzimní části Pražská teplárenská přeboru, díl první
20.12.2022

Kolovraty, Královice, Uhříněves a Hostivař: Zhodnocení podzimní části Pražská teplárenská přeboru, díl první

Po skončení podzimní části Pražská teplárenská přeboru jsme položili trenérům družstev nejvyšší metropolitní soutěže tři otázky a nabízíme jejich odpovědi. Začneme na východním okraji Prahy, takže si můžete přečíst vyjádření trenérů Kolovrat, Královic, Uhříněvsi a Hostivaře. V dalších dnech budou postupně přibývat i zbylé celky.

Otázky zněly: 
1) Jaké je celkové zhodnocení podzimní části soutěže?
2) Zhodnoťte výkony vašeho družstva na podzim.
3) Jaký je nástin plánu zimní přípravy?

Sokol Kolovraty – trenér Jakub Slezáček
1) Jak se obecně předpokládalo, letošní ročník je o něco kvalitnější. Loni bylo po podzimu v podstatě rozhodnuto o čtveřici sestupujících, a ta čtyřka dělala body víceméně jen mezi sebou. Většina mužstev od desátého místa nahoru je všechny čtyři porazila, a tak byl odstup mužstev výraznější. Letos si kromě Spojů víc týmů bere body a je to znát na větší vyrovnanosti. Do toho jsou na hranici barážových míst dvě béčka, takže lze očekávat velmi zajímavé jaro.
2) Když to vezmu v porovnání na kalendářní rok 2022, tak jarní část soutěže jsme měli na naše poměry mimořádnou s bilancí 11-2-2. Naopak podzim těžce podprůměrný s vizitkou 6-4-5 a záporným skóre. Straší mě domácí debakl se Zličínem a dva ztracené domácí zápasy s ČAFC a Královicemi, ve kterých jsme o body přišli svou neschopností dát více branek a k tomu ještě strašně lacino inkasovali. V některých dalších zápasech jsme k tomu přestali být dostatečně pracovití i nároční a uvědomili si to až ve chvíli, kdy jsme začali propadat tabulkou. S tím souvisí i zdravotní stránka mužstva, která byla žalostná a byla pak znát na naší nižší trénovanosti, než kterou potřebujeme. To jsou hlavní věci, na kterých musíme pracovat. Po jaru jsme si totiž mysleli, že to půjde tak nějak stejně a samo.
3) Přes zimu máme na programu kromě tréninků jít párkrát zahrát hokej. Klasická příprava pak začne 17. 1. v našem areálu, proložená tělocvičnou zaměřenou na sílu, kondici a kompenzaci.


TJ Sokol Královice – trenér Jakub Pospíšil
Podzimní část se nepovedla dle představ. Náš tým má určitě na lepší umístění v tabulce. Bohužel se nedostavily požadované výsledky i přes dobrou tréninkovou morálku a dobrý přístup hráčů. Věřím v sílu týmu a v to, že se povede velmi rychle získat dostatek bodů hned zkraje jara, abychom se jako tým dostali tam, kam Královice patří. Máme před sebou zimu, kde máme domluvené přátelská utkání a tréninkový plán. Rád bych absolvoval s kluky i krátké soustředění.


SK Čechie Uhříněves – asistent trenéra Martin Kovařík
1) Pokud mám hodnotit podzim, tak musím říct, že Pražský přebor je velmi dobrá soutěž a je v ní spousta kvalitních hráčů, kteří mají určitě na vyšší soutěže. To dokresluje i fakt, že družstvo SK Újezd Praha 4, které postoupilo do divize z prvního místa, je po podzimní části soutěže druhé.
2) SK Uhříněves má mladý a Pražským přeborem nepolíbený tým, ale mladí kluci potřebují vstřebat věci, které k fotbalu patří a které je posunou výše. Hráči po postupu z 1. A třídy do přeboru se během podzimní části soutěže museli vyrovnat s podstatně vyšší kvalitou všech týmů v soutěži a získané body jsou pro nás nad očekávání. Věříme, že si jak hráči, tak i diváci, pro které fotbal také určitě hrajeme, podzimní zápasy týmů užili. Na závěr bych chtěl hráčům, divákům, kteří nás podporují, a všem, co se v Uhříněvsi starají o fotbal, poděkovat.
3) Začátek přípravy je plánován na 18. 1. 2023 a bude probíhat v areálu SK Čechie Uhříněves třikrát týdně. V plánu jsou také čtyři přípravná utkání.


SK Hostivař – trenér Petr Procházka
1) Podzimní část soutěže bych zhodnotil asi takto: největší favorit soutěže se po právu umístil na 1. místě s jednou jedinou porážkou a plní si své ambice na postup do divize. Soutěž je zatím vyrovnaná, mezi 3. až 11. místem je rozdíl devíti bodů, což činí soutěž více zajímavou. V této soutěži má možnost porazit "každý každého".
2) Jsme rádi, že jsme navázali na loňskou sezonu a chtěli bychom v ní dál svými výkony pokračovat. Před začátkem soutěže jsme se chtěli pohybovat v klidném středu tabulky, což se nám podařilo. Je velká škoda, že jsme nedokázali domácí výkony zopakovat i na venkovních hřištích, jedinou výhru jsme si připsali překvapivě až na Dukle Jižní Město. Co se týče týmu, tak největší radost nám udělal svými výkony i sedmi brankami mladý David Kronovetr. Samozřejmě za umístěním v tabulce stojí celý tým. Na podzim jsme odehráli spoustu kvalitních zápasů, bohužel nevyvarovali jsme se i několika nevydařeným zápasům, kterým bychom se chtěli v jarní části vyhnout.
3) Co se týče zimní přípravy, zahájíme 10. 1. 2023, tréninky budou probíhat třikrát týdně, z toho jedenkrát v hale. Máme zatím naplánované přípravné zápasy:
20. 1. Hostivař - Motorlet (hřiště Podolí,18:30 hod)
18. 2. Tempo - Hostivař (hřiště Tempo,12:30 hod)
3. 3. Hostivař - Vestec (hřiště Podolí, 18:30hod)
4. 3. Háje - Hostivař (hřiště Háje, čas neupřesněn)