Foto: Jiří IPSER
Zbytečné chyby v obraně i špatná koncovka. Motorletu se první polovina třetí ligy výsledkově nepovedla

Zbytečné chyby v obraně i špatná koncovka. Motorletu se první polovina třetí ligy výsledkově nepovedla

Tři vyhrané zápasy, osmnáct nastřílených branek a ve výsledku třinácté místo ve skupině A třetí ligy za získaných patnáct bodů. Motorlet sice na podzim nepředváděl špatné výkony, na tabulku se ale hráčům i trenéru Martinu Poustkovi dobře nekouká. „Kdybychom proměnili alespoň polovinu šancí, měli bychom o deset bodů víc,“ vidí kouč při hodnocení podzimu největší problém týmu z Jinonic.

Jak s odstupem pár týdnů na podzim v podání Motorletu pohlížíte?
Podzim nám výsledkově nevyšel. Nehráli jsme špatný fotbal, ale naše ztráty způsobilo neproměňování i těch nejvyloženějších příležitostí a zcela zbytečné chyby v defenzivě.

Pětkrát jste na podzim vedli v zápasech, které ale nakonec neskončily vítězstvím. Proč se nedařilo slibně rozjeté duely dotáhnout?
Zlomovým momentem dle mého názoru bylo, že jsme nedotáhli k vítězství skvěle rozjetý zápas s Duklou. Bohužel se nám tyto situace od 7. kola opakovaly v každém zápase.

Je tento ročník ČFL v něčem jiný, že to třeba Motorletu tolik nejde?
Asi v tom, že nemáme tolik bodů jako v předchozích ročnících. Určitě jsme hráli lepší fotbal, na který se dalo dobře koukat, ale výsledky nám to bohužel tolik nepřineslo. V tabulce se ale na krásu nehraje a líp se v ní kouká na lepší umístění, čemuž celá řada klubů v naší soutěži přistupuje i za cenu destruktivní hry. Aktuálně to můžeme vidět i při sledování MS v Kataru - Maroku ta nekoukatelná hra vynesla dokonce semifinále.

Spokojený jste určitě nebyl s produktivitou týmu. Osmnáct branek je málo a méně gólů nastřílelo jen béčko Budějovic. Kde byl problém?
Jak už jsem zmínil - největší problém byl v proměňování příležitostí, kterých jsme si vypracovali opravdu dost a jen při 50procentní úspěšnosti v jejich proměňování bychom byli v horní části tabulky a měli o nejméně deset bodů víc.

Je třeba posílení ofenzivy hlavním úkolem pro zimní přípravu?
Určitě se o tom budeme bavit, ale záleží na možnostech klubu a hlavně výběru možných posil.

Během podzimu posílil tým zkušený exligista Stoch. Jak jste byl spokojený s ním?
Miňo s námi trénoval už od srpna a naskočil ve druhé polovině podzimní části. Jsme rádi, že ho máme a navázali jsme společně dobrou spolupráci.

Bude pokračovat, nebo ještě zkusí štěstí výš? Už jste se o tom bavili?
Budeme se o tom bavit až v lednu.

Tři vítězství uhrál i Motorlet B v Pražská teplárenská přeboru. U týmu skončil po podzimu trenér Rajnoch. Cítil jste i vy tlak vedení a měl třeba obavu z odvolání?
Zatím jsem nic takového necítil.

Když se vezme áčko i béčko klubu, výsledkově to asi nebyl povedený podzim, že?
To je pravda. Výsledkově to oběma mužstvům určitě nevyšlo a musíme to vzít jako výzvu a v jarní části napravit reputaci.

I při tom všem jste vyhráli nad rezervou Bohemians, která po podzimu vede tabulku a hodně jste trápili i nyní druhou Admiru. O to víc vás asi celkově vyznění podzimu mrzí...
Už jsem to tady asi dvakrát zmínil. V řadě utkání jsme byli lepší, ale nakonec byli těmi smutnějšími. Mrzí mě to hlavně kvůli našim klukům, protože by si lepší umístění rozhodně zasloužili.

Hráči, co působili v Motorletu, ale před sezonou odešli do divize, se na podzim ukazovali velmi dobře. Uvažujete o jejich návratu?
Budeme se o tom bavit v rámci vedení klubu i s našimi hráči. Každopádně jsme moc rádi, že se klukům dařilo.

Když jsem viděl Motorlet při utkání, nebyly výkony špatné. Přijdou během přestávky větší zásahy do kádru?
Doufám, že ne.

Je někdo ze současných hráčů na odchodu?
Zatím nemám informace, že by tomu tak bylo.

Co se týče zimní přípravy, bude vzhledem k podzimu tvrdší, nebo třeba zvolíte jiné datum startu? Dostanou od vás hráči na zimu nějaký úkol?
Příprava se nemění, je už dlouho plánovaná. Kluci budou mít určitě úkoly během volna a pak už se budeme soustředit na dobrou připravenost k jarním bojům. V polovině prosince se rozloučíme, popřejeme si a v lednu do toho opět skočíme. Tímto bych chtěl popřát i všem vašim čtenářům a fotbalovým fandům pohodové Vánoce a vše nejlepší v Novém roce.