Foto: Pavel Jiřík st.
Hitparáda přeborových návštěv
09.12.2022

Hitparáda přeborových návštěv

Podzim 2022 přinesl v Pražská teplárenská přeboru celkem 120 mistrovských utkání. Některá táhla diváky víc, některá méně. Na sedm duelů se přišlo podívat více než, nebo alespoň 200 diváků. Největším diváckým hitem bylo derby Prahy 4 hned v úvodním kole. Výhru Tempa, nováčka přeboru ze Lhotky, nad Slavojem Vyšehrad vidělo 250 zájemců – a to je návštěva, nad kterou by občas zaplesali i pokladníci některých klubů v ČFL.

Dodejme, že ve zmíněném premiérovém utkání Tempo svoje natěšené fanoušky jaksepatří rozradostnilo – „šemíky“ smetlo drtivě 6:1.

Druhá nejvyšší návštěva podzimu – 218 diváků – se sešla opět na sousedském derby. V 5. kole přivítaly doma Královice nováčka z Uhříněvsi. Souboj mužstev, jejich hřiště od sebe dělí pouze tři kilometry, fanoušky lákal. Ale žádná kanonáda se nekonala – domácí vyhráli těsně 1:0 gólem už z 8. minuty a pak už toho k vidění moc nebylo.

Zaokrouhlený počet 200 diváků oznámili pořadatelé hned při pěti utkáních. V 6. kole viděly dvě stovky přítomných vítězství Tempa 3:0 nad Královicemi. V 8. kole tato návštěva sledovala plichtu Kolovrat 2:2 se sousedními Královicemi. Ve 13. kole dvě stovky diváků překvapila prohra domácího Zličína 1:2 s Čafkou, ve 14. kole platilo totéž o utkání Tempo – Motorlet B s výsledkem 1:3. A v závěrečném 15. kole před dvěma sty zájemců Braník udolal v duelu nováčků Čafku 2:0.

Za zmínku stojí ještě návštěva 180 diváků ve 12. kole na Lhotce, kde domácí Tempo v sousedském derby přeborových nováčků plichtilo s Braníkem 1:1. Tempo bylo vůbec divácky nejatraktivnějším mužstvem podzimu.

Naopak nejnižší návštěva se sešla v Radotíně na utkání 7. kola, v němž domácí Olympia podlehla Uhříněvsi 0:2. Tenhle mač sledovalo pouhopouhých 20 diváků.

O moc lepší to z hlediska publika nebylo ani na utkání 2. kola Spoje – Hostivař (6:2), 3. kola Přední Kopanina – Motorlet B (3:2) i 11. kola, kdy v prestižním souboji rezerv hostil Žižkov B tým Motorletu B (2:1). Tyto tři zápasy sledovalo shodně vždy pouhých 30 diváků.

Zklamáním bylo jen 50 diváků v hledišti při šlágru 15. kola a vůbec celého podzimu Spoje – Přední Kopanina, který domácí lídr tabulky ubojoval poměrem 3:2. Možná na tom měla podíl dopolední pražská mlha, ale na kralující Spoje se obecně moc lidí dívat nechodilo.



Související články