Foto: Martin Sekanina
Třeboradicím to nechceme dát zadarmo, slibuje Šmicer. Dolní Chabry mu dělaly radost

Třeboradicím to nechceme dát zadarmo, slibuje Šmicer. Dolní Chabry mu dělaly radost

Zářil jako sluníčko v Dubaji, odkud se před pár dny vrátil z dovolené - hrál golf a pak sledoval fotbalové mistrovství světa. I když kluby jeho srdce nejsou po podzimu na prvním místě, náladu mu to nepokazilo. Šéf Dolních Chaber, bývalý reprezentant Vladimír Šmicer, se každou chvíli během povídání pro web fotbalpraha.cz usmál. „Slavia je druhá, Dolní Chabry druhé, jsem moc spokojenej,“ svěřil se.

Takhle rozzářených šéfů klubu jsem na podzim moc neviděl. Užil jste si první půlku sezony?
Jsem rád za to, jak jsme na podzim hráli, zabudovali jsme do týmu tři dorostence. Máme mladé mužstvo, je tam asi šest kluků do 21 let. Z toho jsem nadšenej.

Druhé místo vám nevadí?
Drželi jsme se Třeboradic, kam přišli hráči z Klíčan. Soupeř hodně posílil, je zkušený a přiznejme si, má to dobře rozjeté. Vede před námi o tři body. Pro mě je hlavní, že kluci, co jsou od nás z dorostu a dostali šanci, tak se jako odchovanci chytli a hráli jsme dobře.

To je pravda, prohráli jste jen jednou...
Bohužel jsme nezvládli derby doma s Ďáblicemi, to vždycky zamrzí. Ale to je fotbal. Oni prostě tehdy byli lepší, vyhráli zaslouženě. Ale jak jsem říkal, máme v týmu odchovance, chodí na ně lidi.

V minulosti jste šli jinou cestou, že?
Bylo to vidět, když jsem přivedl ligistu. Teď na začátku přišel Ondra Vaněk, protože Jarda Černý už chtěl jít hrát něco pomalejšího. (směje se) Ondra si bohužel po pěti kolech udělal něco s kolenem, takže do konce podzimu vypadl. Jsem rád, že ho do konce podzimu zastoupili právě další naši kluci a fungovalo to.

Věříte, že na jaře proženete Třeboradice?
Nechceme jim dát nic zadarmo. Náš cíl, vysněné přání, by bylo hrát přebor. Dlouhodobě. Kvůli covidu a reorganizacím jsme o tu šanci dostat se výš dvakrát přišli. Teď doufáme. S Třeboradicemi to asi budeme mít těžké, dostat se před ně. Budeme se snažit uhrát aspoň druhé místo a dostat se do baráže s přeborovým týmem. A tam se uvidí. Ale musím říct, že favoritem jsou Třeboradice.

Co říkáte na výkony syna Jiřího, dělal vám hodně radosti, že?
Je to jeho první sezona v áčku. Byl vidět, dal sedm gólů, což je hezký. On hraje v prostředku, není kdovíjak soubojový nebo rychlostní, ale umí dát přihrávku, má dobrou kopací techniku. Sedlo si to. Kluci se doplňují, všechny to baví. Hrají s dalšími mladými v záloze.

A to ještě Chabry přišly o dva nejlepší hráče minulé sezony...
Chybějí nám určitě. David Bílek si udělal koleno, k tomu vypadl i Šimon Jírovec. I bez nich jsme na tom ale dobře. Říkal jsem si, že nebude jednoduché je nahradit. Ale povedlo se. Máme v týmu teď docela konkurenci, kluci musí chodit poctivě na tréninky. Za to je musím pochválit. Přitom kluky neplatíme, ale cítím, že je to u nás baví. Snažím se jim aspoň okolo něco dopřát. Říkám jim, že když jim něco bude chybět, tak ať řeknou. Je vidět, že to funguje.

Když jsme u vaší rodiny, syna jsme zmínili. Co na všechno říká tchán Ladislav Vízek?
Vizour se chodí dívat na naše zápasy. Před sezonou jsme měli turnaj, on trénuje Buldoky Karlovy Vary, hrají přebor. Přijeli k nám na turnaj a my jsme je porazili 4:1. Z toho byl úplně vyřízenej.

Při jeho soutěživosti bych řekl, že hned chtěl odvetu. Dojde na ni?
Hned to hlásil, že v zimě musíme dát přátelák, odvetu pochopitelně chce. Nevím, jestli bude teď v zimě. Máme turnaj v Kyjích i další zápasy, ale na léto bude v pohodě.



Fotografie