Foto: Jiří IPSER
Rezerva Admiry přichází o jednoho z koučů. Vracím se k dorostu, říká Krbúšik

Rezerva Admiry přichází o jednoho z koučů. Vracím se k dorostu, říká Krbúšik

Pět zápasů a dost. První šance ukázat se v roli trenéra dospělých skončila pro kouče Viliama Krbúšika zklamáním. V tandemu se zkušeným Sálemem Heboussem zkoušel probudit rezervu Admiry v divizi B. Tým ale vyhrál jen jeden z pěti duelů a přezimuje na sestupové čtrnácté příčce. „Mysleli jsme, že uděláme šest bodů, získali jsme tři. Z toho jsem zklamaný, ale jako zkušenost to bylo dobré,“ říká Krbúšik, jenž se nyní vrací k devatenáctce Admiry. U rezervy tak zůstává Sálem Hebousse.

Pět kol v rozjeté soutěži je poměrně krátká doba na změny. Kde byl podle vás problém, že se rezervě nedařilo?
Myslím, že jsme přišli k týmu pozdě. Některé kluky jsme znali, další jsme poznávali. Bohužel jsme našli tým ve špatném stavu, a to jak z pohledu fyzičky, tak i po psychické stránce, což byl pochopitelně výsledek toho, že se nedařilo. Na druhou stranu áčku, které je pro klub na prvním místě, se dařilo. A to je moc dobře.

Vážně byly rozdíly třeba ve fyzičce tak viditelné?
Pokud si vezmu utkání se Štětím, tak tam jsme nestíhali. Bylo vidět, že Pražská teplárenská přebor má kvalitu, kde můžete hrát třeba v první trojce, ale řada divizních týmů je jinde. Myslím, že někteří kluci jasně viděli, že na tu soutěž nemají. Řadě lidí v Admiře to otevřelo oči a musí se toho hodně v klubu nastavit jinak. Na druhou stranu v Neratovicích v posledním kole jsme předvedli velmi slušný výkon. Na tom lze stavět. Když to takhle půjde dál, zachránit se soutěž dá.

Zmínil jste přání získat více bodů, čekal bych je v utkání s Hvězdou Cheb. Prohrálo se 1:3, přitom je soupeř také hodně dole v tabulce...
Na tom utkání jsem nebyl. Vyšla mi dvoudenní stáž v Žilině. Takže nemůžu moc hodnotit. Samozřejmě jsem utkání sledoval přes aplikaci. Škoda, že to nevyšlo.

Dají se nějaké věci ze Žiliny aplikovat také v Admiře?
Určitě se něco využít dá. Na druhou stranu jsem tam byl jen dva dny, to je hodně málo. Viděl jsem zápas áčka, takže jsem si porovnal úroveň soutěží. Myslím, že některé duely české druhé ligy jsou výš než utkání, které jsem viděl. Třeba druholigové derby mezi béčky Slavie a Sparty na mě udělalo lepší dojem. Ale tím určitě nechci nějak snižovat úroveň slovenské ligy, byl to jeden zápas. Hned za týden třeba Žilina vyhrála nad Slovanem 5:1.

Zkoušel vás po podzimu trenérský kolega Hebousse přemluvit, ať u rezervy pokračujete?
Samozřejmě jsme se o všem bavili, byl zájem. Ale platí to, co jsem říkal hned po nástupu, že mám rozdělanou práci v devatenáctce. Tam je potřeba, abychom zachránili Českou ligu dorostu. Soutěž má po reorganizaci velkou kvalitu, i to bude výzva.

Takže jste vyměnil boj o záchranu v divizi za boj o udržení s dorostem?
Přesně tak. Musím počítat s tím, že se mi z dorostu posunou kluci do béčka i áčka. Vím, že jsou šikovní. Uvidíme, koho nakonec budeme moct využít. Určitě pár kluků začne trénovat výš, bude záležet na nich, jak se chopí šance.

I když se krátká zkušenost v dospělém fotbale nehodnotí snadno, asi jste nezměnil plány posunout se do budoucna do vyšších fotbalových sfér...
Plán je pořád stejný, ale ten má tak milion trenérů. Když jsem mluvil o potřebách změn, tak dobře vím, že se musím do budoucna změnit i já, třeba po mentální stránce.

Jak náročné bylo ve zbytku podzimu stíhat práci pro dorost a rezervu?
Někdy toho bylo vážně hodně. V deset jsme hráli s dorostem v Mladé Boleslavi a od dvou odpoledne začínalo béčko, takže jsem sedl do auta a spěchal do Kobylis. Bylo to náročné stíhat tréninky, zápasy, práci, rodinu. Přiznávám, že se těším na odpočinek.

A na fotbal se podíváte leda v televizi, kde vysílají mistrovství světa. Kdo je vaším favoritem?
Je pravda, že na šampionát koukám, mým favoritem je Brazílie. Až to skončí, vydám se s rodinou na svátky na Slovensko. Na to se také moc těším.



Související články