Foto: Pavel Jiřík st.
Rezerva Motorletu bude mít nového kouče. V Jinonicích končí trenér Rajnoch
28.11.2022

Rezerva Motorletu bude mít nového kouče. V Jinonicích končí trenér Rajnoch

Podzimní část Pražská teplárenská přeboru je sice už minulostí, kluby ale ještě pokračují v přípravě a sem tam pustí do světa i zajímavou novinku. S tou poslední přišel Motorlet. U rezervy třetiligového klubu z Jinonic skončil v roli hlavního kouče Jan Rajnoch. Motorlet B přezimuje na čtrnácté příčce s dvanácti body. „Je to pravda, po vzájemné dohodě Honza Rajnoch jako trenér béčka končí,“ přiznává Rudolf Blažek, předseda FO Motorlet.

Bývalý prvoligový fotbalista, expert O2 TV a šéf OFS Praha-západ v jedné osobě, za Motorlet nastupoval ve třetí lize, k tomu nejprve trénoval dorost, aby se následně posunul do pozice hlavního kouče Motorletu B. Teď je ovšem jeho mise u konce. „Vzájemný čas se naplnil. Celé je to čerstvé, víc to teď nechci komentovat,“ uvedl pro fotbalpraha.cz Rajnoch. „Po vzájemné dohodě v klubu končím. Nedá se nic dělat, chci jít dál,“ dodal.

V minulé sezoně patřila rezerva z Jinonic mezi štiky nejvyšší pražské soutěže, hrála atraktivní fotbal, trápila favority. Letos po velké hráčské obměně to ale nebylo ono. Tým klopýtal, trápil se v koncovce, a když se k tomu přidaly chyby v defenzivě, špatné výsledky za začaly kupit. Rajnoch navíc dál sázel na mladíky, kteří ale často dopláceli na nezkušenost s dospělým fotbalem. Ve výsledku pak Motorlet B vyhrál jen tři duely a nastřílel jen dvacet branek, což je druhá nejhorší bilance ze všech týmů Pražská teplárenská přeboru.

A tak se vedení s koučem dohodlo na ukončení spolupráce.

„Chtěl bych Honzovi poděkovat za práci, kterou pro klub za ta léta odvedl,“ poznamenal Blažek s tím, že si chce ještě s nyní již bývalým trenérem probrat, zda je možná další spolupráce na jiné bázi.

Než dostanou hráči po sezoně volno, bude se tým připravovat pod vedením dosavadního asistenta Ondřeje Waltera.