Foto: Pavel Jiřík st.
První místo Admiru zajímá. Taková šance už nemusí přijít, uděláme maximum, slibuje kouč

První místo Admiru zajímá. Taková šance už nemusí přijít, uděláme maximum, slibuje kouč

Báječný podzim. Jinak třetiligová Admira nemůže první polovinu sezony hodnotit. Tým trenéra Františka Peřiny se dlouho vyhříval na první příčce skupiny A. Nakonec sice přezimuje druhý o bod za rezervou Bohemians, ale na povedeném vystoupení celku z Kobylis to nic nemění. „V téhle situaci nemůžeme mít jiný cíl než vyhrát soutěž,“ tvrdí kouč Peřina.

Co s odstupem říkáte na první polovinu sezony?
Měli jsme výborný start, od šestého kola jsme se pohybovali na první příčce, nebo těsně za ní. Pořád jsme ale tvrdě pracovali, venku jsme neprohráli, ale na domácím stadionu jsme bohužel ztráceli. Hrát do plných, když soupeř sázel na brejky, nám to moc nesedělo. S podzimem jsem ale náramně spokojený.

Přiznejte, nebyla pro vás ta podzimní jízda překvapením?
Možná to může vypadat neskromně, ale já jsem čekal, že budeme v nejlepší pětce, možná i trojce. Podívejte se na minulou sezonu, kdy jsme měli třináct remíz. Určitě byly zápasy, které se daly dotáhnout k vítězství, takže jsem si říkal, že by se nám to mohlo povést tentokrát.

Prý jste udělal během léta hodně změn ve skladbě přípravy. Byl i tohle klíč k dobrým výsledkům?
V létě dostali hráči delší pauzu. Srovnal jsem si některé věci a udělal několik zásadních rozhodnutí. Jiná byla skladba tréninků, bylo tam více regenerace. V minulé sezoně jsme měli hodně zraněných, teď se nám vyhýbala.

Povídá se hodně o vaší náročnosti, slevil jste v něčem hráčům?
V některých směrech jsem ubral, třeba jsem zrušil překážky. Ale z pohledu tvrdosti? Tam jsem neustoupil. Pochopitelně, když se dařilo, pro kluky to byla ohromná motivace. Chtěli skončit na první příčce, makali. Nakonec jsme v posledním kole hráli o první místo, nedopadlo to, ale za sebe říkám, že jsem spokojený.

Dostali jen dvanáct branek, to je nejméně v soutěži.
Za tohle jsem moc rád. Ani v minulé sezoně jsme moc branek nedostávali, ale ještě se to zlepšilo. Pomohlo to, o čem jsem mluvil, že se nám vyhýbala zranění, ustálila se sestava, obranná čtyřka byla až na dva zápasy pohromadě. Taky Keller v bráně měl formu jako blázen. Celé mužstvo lépe bránilo.

Dal jste po konci podzimu za odměnu týmu ihned volno?
Trénujeme dál, jen v jiném režimu, scházíme se třikrát týdně až do 2. prosince. Pak budou mít kluci měsíc a dva dny volno, stejně jako před letní pauzou. Chci, aby si všichni odpočinuli a byli fit. Upraví se i počet přípravných zápasů. Minule jsme odehráli devět utkání, osm z nich vyhráli, ale pak to občas v soutěži nebylo ono. Zápasů bude méně, ale příprava bude tvrdá.

Dojde i na změny v kádru?
Pohyb v kádru nastane. Ptám se kluků, jestli mají nabídky, ale cítím, že je skvělá nálada a mají chuť na Admiře zůstat. Odejít by měli hráči, co se na podzim neosvědčili. Dva, tři hráči by naopak mohli přijít, nějaké mám vytipované.

Co jste říkal na ofenzivní produkci týmu? Štěpán Zahálka dal deset gólů, Čácha jen o dva méně.
Tihle dva byli tahouny týmu, navíc oni nejsou klasičtí útočníci, takže se nad tím musíme zamyslet. Klasický útočník chybí.

A ten vám třeba vystřílí první místo. Sám jste o něm mluvil, tahle vidina je lákavá, že?
Nemůžeme mít jiný cíl než vyhrát soutěž. Na podzim jsme viděli, na co máme. Respektujeme sílu soupeřů, ale pro první místo uděláme všechno. Všichni si uvědomujeme, že tahle šance už se nemusí opakovat.