Foto: Jiří IPSER
Podzimní přeborové kanonády: rekordem je 14 gólů z Kolovrat
24.11.2022

Podzimní přeborové kanonády: rekordem je 14 gólů z Kolovrat

Góly jsou kořením fotbalu. Tuto letitou pravdu jistě potvrdí hlavně ti diváci, kteří ve 3. kole Pražská teplárenská přeboru sledovali skoro neuvěřitelnou kanonádu v utkání Kolovraty – Tempo, jež skončilo „florbalovou“ remízou 7:7. Což je neskutečný průměr jeden gól na šest a půl minuty. O tomhle výsledku se v Praze dlouho povídalo jak na prvoligových stadionech, tak třeba i na hřištích, kde se kope III. třída.

Jen o čtyři branky méně – deset – jich zaznamenali střelci v utkání 7. kola, které vyhrály Královice nad Podolím 7:3. V 11. kole padl doma Radotín s Čafkou 4:6. Taky se „čepovala desítka“…

Devět branek padlo v utkání 3. kola, kdy Královice doma „tenisovým“ skóre zdolaly Žižkov B 6:3.

Čtvrtý největší počet vstřelených gólů na zápas – osm – jsme zaznamenali hned osmi zápasech. Ve 2. kole remizoval Vyšehrad doma s Duklou JM 4:4. Ve stejném kole prohrála Viktorka Žižkov B s Přední Kopaninou 2:6 a Spoje rozstřílely Hostivař naopak 6:2. Osmibranková ostrostřelba pokračovala hned ve 3. kole. To Radotín podlehl Spojům 3:5. Následně ve 4. kole udolal Braník – Radotín 5:3 a Motorlet B Královice 6:2. Osm branek padlo také ve dvou zápasech 8. kola, kdy Motorlet B prohrál doma se Zličínem 2:6 a Čafka s Přední Kopaninou 3:5.

A ještě stručný přehled utkání, v nichž míč rozvlnil síť vždy sedmkrát. Bylo jich sedm. 1. kolo: Tempo – Vyšehrad 6:1, 9. kolo: Braník – Žižkov B 3:4, Dukla JM – Tempo 5:2, 10. kolo: Vyšehrad – Žižkov B 3:4, Podolí – Dukla JM 0:7 (!!), 11. kolo: Královice – Vyšehrad 3:4, 13. kolo: Žižkov B – Tempo 2:5.

Souhrn těchto devatenácti (!) ostrostřeleb dokládá, že chodit na přebor Prahy není rozhodně žádná nuda.

Ovšem v posledních dvou podzimních kolech jako by se už střelci zvolna ukládali k zimnímu spánku. Sedm gólů v utkání nepadlo ani jednou.



Související články