Foto: Jiří IPSER
Podzimní tipovačku vyhrál Štefan z Újezdu Praha 4. Nejvíc se mi dařilo trefovat výsledky Spojů a Uhříněvsi, říká

Podzimní tipovačku vyhrál Štefan z Újezdu Praha 4. Nejvíc se mi dařilo trefovat výsledky Spojů a Uhříněvsi, říká

Vydařený fotbalový podzim, co se výsledků týká, má za sebou Jakub Štefan, záložník Újezdu Praha 4. Jeho tým oslnil jako nováček v divizi B, kde přezimuje na 2. místě tabulky! Sám Štefan se pak stal vítězem podzimní části Pražské tipovačky, v níž se zaregistrovaní hráči před každým kolem Pražská teplárenská přeboru snaží na platformě Tipeeto uhodnout přesné výsledky nejvyšší metropolitní soutěže a dvou vybraných šlágrů I. A třídy.

Během 15 kol nasbíral Štefan 476 bodů, což bylo o 22 více než druhý Matyáš Ortmann, třetí byl se 450 body Martin Kamenik, který na stejné pozici skončil i před rokem. „Štěstí v tipovačce jsem zkoušel už minulou sezonu, kdy jsme s Újezdem vyhráli přebor, ale já skončil asi na 20. místě,“ usmívá se Štefan, který se může těšit na fotbalové oblečení od firmy Macron a 100 litrů piva od Gambrinusu.

Na celé pořadí podzimní části se můžete podívat ZDE

Jak jste podzimní tipovačku prožíval?
Oproti minulé sezoně se mi dařilo od prvních kol. Ale výrazněji jsem to prožíval až v závěru, kdy byla šance udržet se do pátého místa. Byl jsem v čele už od 2. kola a pro mě překvapivě jsem tam zůstal až do konce. V půlce podzimu jsem měl v hlavě, že bych to mohl dotáhnout. S pár klukama v kabině jsme se bavili o tom, že by bylo fajn tipovačku vyhrát, když se mi tak dařilo.

Prozradíte, jakou jste měl na tipy taktiku?
Taktiku jsem neměl žádnou. Jen ke konci jsem sledoval tipy soupeřů v závěsu a předpokládal díky tomu přibližně, co tak asi dají. Jinak výsledky a zprávy z klubů jsou na stránkách fotbalpraha.cz natolik k dispozici, že si člověk v pondělí ráno v práci přečetl souhrn přeboru a samotné tipy pak nahodil během pár minut.

Co vás na přeboru na podzim nejvíc překvapilo?
Překvapením pro mě bylo umístění některých týmů, u kterých bych to ve srovnání s minulou sezonou nepředpokládal: víc jsem čekal od Kolovrat, Vyšehradu i jinonického béčka. Kdo mě ale asi nejvíc překvapil, tak to byla Kopanina se Zličínem a Uhříněves.

Byl nějaký tip, na který jste pyšný?
Na konkrétní výsledek už si nevzpomenu, ale vím, že nejvíce se mi dařilo trefovat přesné výsledky Spojů s Uhříněvsi. No a víc štěstí než rozumu jsem měl v tipování I. A třídy.

Vy už jste s Újezdem v divizi, kterou hraje i váš bývalý klub Admira B, kde jste dlouho působil. Je momentálně v přeboru někdo, komu fandíte?
Nefandím nikomu, ale co se týká výkonů a sympatií, tak po iks letech v přeboru přeji Královicím a Kolovratům, aby se zvedly a Zličínu s Kopaninou, aby udržely dosavadní formu.

Když jste král podzimních tipérů, musím se zeptat na výš tip ohledně vítěze přeboru, sestupujících a týmů, které zamíří do baráže. Jak to vidíte?
Pokud mám říct můj tip na vítěze přeboru, tak asi nikoho moc nepřekvapím: Spoje si jdou za postupem od začátku sezony, a i když se je Kopanina snaží stíhat a dohnat, tak to nebude stačit. Už jen to, jak zvládly Spoje s marodkou vzájemný zápas v posledním podzimním kole, ukázalo, kdo bude mít navrch. Co se týče sestupu, tak tam vidím Radotín s Vyšehradem, baráž si zahraje béčko Motorletu s Čafkou.

A na co se cítíte s Újezdem Praha 4 v divizi?
Doufám, když bude trochu štěstíčka, že by se nám mohlo podařit vyhrát i divizi B. Ale je to spíš takové zbožné přání.



Související články