Foto: Pavel Jiřík st.
Podzimní přeboroví šutéři: kdo dal na podzim hattrick?
21.11.2022

Podzimní přeboroví šutéři: kdo dal na podzim hattrick?

Pokaždé, když hráč nastřílí v mistrovském utkání hattrick, sklízí obdiv, uznání a respekt. Ale pokud se mu podaří rozvlnit síť za zády soupeřova gólmana hned čtyřikrát, pak nelze, než smeknout klobouk. Takoví bombarďáci se na podzim 2022 našli v Pražská teplárenská přeboru dva: Jaroslav Klouček z Tempa a Michal Gračko z Kolovrat.

Nováček ze Lhotky Tempo vlétl do přeboru v 1. kole raketovou rychlostí a smetl Vyšehrad 6:1. Zmíněný šutér Jaroslav Klouček se na demolici rivala z Prahy 4 podílel právě čtyřmi trefami.

Ve 3. kole hostily Kolovraty doma právě Tempo a na obou stranách se pálilo ostošest. Kolovratský Michal Gračko se na šokující remíze 7:7 (!) podílel také čtyřmi přesnými zásahy.

A teď ke shora zmíněným hattrickům. Těch bychom během podzimu napočítali úctyhodných osm. Připomeňme si je tak, jak šly popořadě.

V 1. kole vstřelil tři branky Ondřej Kotlík z Dukly JM, když jeho tým deklasoval Radotín v jeho hájemství 5:1.

Ve 2. kole Viktorka Žižkov B hostila Přední Kopaninu a podlehla jí vysoko 2:6. Kopaninský kanonýr Daniel Urban přispěl k demolici žižkovských barev třemi góly.

Na další přeborový hattrick si fotbalová Praha počkala až do 7. kola. Přední Kopanina udolala Kolovraty poměrem 3:1 – a Daniel Urban zařídil všechny branky mužstva od ruzyňského letiště.

Následovalo 8. kolo a Daniel Urban zase zářil. Třígólovou porcí přispěl k výhře své Přední Kopaniny na hřišti ČAFC 5:3.

Hned další, tedy 9. kolo, přineslo opět hattrick. Tentokrát se o něj zasloužil obránce Žižkova B Vojtěch Šandera, který se rozhodující měrou podílel na vítězství Viktorky 4:3 na horké branické půdě.

A pozor! 10. kolo a hned dva hattricky. V Podolí koncertovala Dukla JM, deklasovala domácí Slavoj 7:0, přičemž Dominik Farkaš pálil přesně třikrát. Přední Kopanina pak vydřela tři body výhrou 3:2 nad Královicemi. Pokud hádáte, že o hattrick se zasloužil opět kopaninský Daniel Urban, hádáte správně.

Na poslední tříbrankové představení úspěšného střelce si přebor počkal do 13. kola. Tehdy Braník přehrál v derby Prahy 4 tým Podolí a všechny tři branky vsítil domácí Marek Vybíral.

Zajímavostí je fakt, že z týmu jednoznačného lídra přeborové tabulky TJ Spoje (s nejlepší ofenzivou v soutěži!) se na této bilanci nepodílel ani jeden fotbalista.

Takže přehledně:
Čtyři trefy v jednom utkání
1 x Klouček (Tempo), 1 x Gračko (Kolovraty)

Tři trefy v jednom utkání
4 x Urban (Přední Kopanina), 1 x Kotlík (Dukla JM), 1 x Šandera (Žižkov B), 1 x Farkaš (Dukla JM), 1 x Vybíral (Braník).