Foto: Jiří IPSER
Spoje mají našlápnuto do divize, posily neplánují. Asi to projedou, tuší kouč Přední Kopaniny
21.11.2022

Spoje mají našlápnuto do divize, posily neplánují. Asi to projedou, tuší kouč Přední Kopaniny

Osm bodů. Na první pohled vypadá náskok Spojů v Pražská teplárenská přeboru po podzimní části luxusně. Bude vůbec na jaře v nejvyšší pražské soutěži o co hrát? „Máme velký náskok, kdybychom ho nedokázali proměnit, museli bychom udělat něco hodně špatného,“ přiznává Fabio Leggeri, trenér přeborového lídra.

Magnet posledního podzimního kola měl jasně rozdat karty směrem k jarní části. Přední Kopanina by se v případě vítězství dotáhla na dva body, jenže i přes statečný boj prohrála 2:3 a manko na první místo tabulky narostl na osm bodů. „To už je docela dost,“ usměje se Leggeri.

Když zjistil po posledním podzimním kole, že Dukla JM nebodovala, byla nálada ještě veselejší. „Tak to máme na třetí místo dvanáct bodů. Je přece možné, že bude možnost jít nahoru i z druhého místa. Situace Meteoru a Admiry B v divizi není nejlepší,“ upozorňuje kouč přeborového lídra, proč by Spoje měly dorazit do cíle, který vyhlásily před sezonou.

Meteor je v tabulce divizní skupiny B třináctý s 12 body, Admira B je na sestupové čtrnácté příčce, když uhrála o bod méně. Poslední Libiš má bodů deset, a tak je jasné, že při nejčernějším scénáři by mohly dostat padáka i dva divizní celky z hlavního města.

Spoje za celý podzim prohrály v Pražská teplárenská přeboru jen jednou, v předposledním kole na půdě ČAFC 0:1. Daly nejvíce gólů (47) a nejméně jich inkasovaly (14). Nikdo by se ale nedivil, kdyby tým vytáhl pro jarní část soutěže nějaké další posily, klidně i exligového kalibru. Leggeri se té myšlence usmívá. „My jsme měli na podzim hodně zraněných, chybělo nám třeba i šest lidí. Tým, který máme, je dobrý. Budu spokojený, když se vrátí do hry kluci, co byli součástí základní sestavy. Když se vrátí, tak nebudeme posily potřebovat.“

O první příčce Spojů nepochybuje ani Daniel Vott, trenér Přední Kopaniny, která má k první příčce nejblíže. „Jestli se přes zimu něco nestane, tak to asi projedou. Pro nás se nic nemění, hrajeme dál,“ poznamenal Vott s tím, že věří v další progres svého mladého týmu a tedy i lepší výkony i výsledky.

„Chceme být druzí a uvidí se, co v létě bude, jestli bude šance jít nahoru i tak, to se těžko dá teď predikovat,“ doplnil s tím, že jeho tým rozhodně ještě v roce 2022 nebalí fidlátka a dál pokračuje v práci. „Jedeme ještě měsíc v tomhle rytmu, máme zápasy s divizními soupeři. Jsem přesvědčený o tom, že mladí kluci potřebují hrát a hrát a na jaře i díky tomu budou ještě lepší,“ dodal Vott.



Fotografie

Související články