Foto: Jiří IPSER
Gól, přihrávka i gesto fair play. Spoje se utrhly v čele. Chceme už jen vyhrávat, říká Ladra

Gól, přihrávka i gesto fair play. Spoje se utrhly v čele. Chceme už jen vyhrávat, říká Ladra

Šlágr posledního podzimního kola Pražská teplárenská přeboru rozhodl ve prospěch Spojů Pavel Ladra. Útočník prvního mužstva tabulky byl snad u všech důležitých momentů. Po zákroku na něj šla Přední Kopanina brzo do deseti, pak proměnil penaltu, následně připravil gól na 3:1 a ještě se blýskl gestem fair play, kdy zakopl míč ve vyložené šanci, když bránící hráč přestal kvůli zranění hrát. „Určitě se na ten zápas dalo koukat, byl to vrchol podzimu,“ myslí si 21letý střelec Spojů. Ty nakonec vyhrály 3:2 a přezimují v čele tabulky s náskokem osmi bodů právě před Přední Kopaninou.

Pomohlo vám, že šel soupeř rychle do deseti?
Za mě se potom zápas docela dost otevřel. Dostali jsme od trenéra pokyn, abychom na soupeře v úvodních minutách nalezli a presovali je. Následně jsme trochu povolili a soupeř z penalty ještě do přestávky vyrovnal.

To asi nebylo nejpříjemnější, když soupeř skóroval krátce před odchodem do šaten...
Bylo to pořád otevřené. Kopanina pak měla i tutovou šanci, kdy dala gól, ale kvůli ofsajdu neplatil. V tu chvíli se mi zastavilo srdce. Byl jsem vepředu, takže jsem tu situaci neviděl. Oddechl jsem si, že soupeř nešel do vedení.

Měli jste v hlavách, že když zápas zvládnete, utrhnete se ještě více v čele tabulky?
Dobře jsme věděli, že kdyby Kopanina vyhrála, tak se na nás dotáhne na dva body. Proto je radost tak obrovská, že se vyhrálo. Víme, že Kopanina a Dukla JM jsou dalšími favority na postup do divize a my jsme oba ty těžké zápasy zvládli.

Asi jste také chtěli napravit porážku s ČAFC, že?
Ta mě hodně mrzí. Určitě jsme to chtěli ukázat, že jsme zaváhali úplně zbytečně, že na to máme. Chtěli jsme moc vyhrát.

V klíčové chvíli jste se postavil k penaltě, tahle disciplína Spojům zrovna moc nešla. Tomáš Košút dvě nedal, nechtěl jít kopat i tentokrát, aby sérii nezdarů zlomil?
Už před zápasem jsme si řekli, že když bude penalta, tak si ji kopnu. Když jsem si vzal tu poslední, také jsem proměnil. On nic neříkal, když mi to tam padá, tak si rád vezmu balon i příště. Tomáš dal a dává hodně důležitých gólů, mnohokrát nám pomohl, je to náš klíčový hráč.

Za stavu 3:1 jste přerušil akci, kdy jste byl ve velké šanci. Zakopl jste míč kvůli zranění soupeře. Proč jste zvolil tohle řešení?
Samozřejmě, že když pak soupeř snížil na rozdíl gólu, tak ve mně hrklo. Někteří spoluhráči se možná v tu chvíli i trochu zlobili, ale mám to v povaze. Když pak měla Kopanina šance na vyrovnání, děsil jsem se, aby nedala gól na 3:3, ale ohledně téhle situace, udělal bych to znovu a akci přerušil. Udělal jsem to gesto, cítil jsem to jako správné.

Na prvním místě jste si touhle výhrou udělali náskok osmi bodů. Udělá vám to zimu příjemnější?
Určitě. Teď bychom rádi už jen vyhrávali, tak to mám v povaze. Doufám, že porážka s ČAFC byla poslední. Před Přední Kopaninou nás nakopla a šli jsme do utkání s tím, že to musíme zlomit.


Výkon Pavla Ladry očima trenéra Spojů
Pavel odvedl skvělý výkon, všechny důležitý věci byly na něj. Snaží se, běhá, presuje, je na tom technicky velmi dobře, je velmi rychlý. Před rokem a půl hrál druhou třídu, jde hodně nahoru. Navíc tam udělal i gesto fair play při zranění soupeře. Já jsem s ním souhlasil, bylo to dobře. Mohli jsme dát gól do prázdné branky, ale to by nevypadalo dobře. Věřím, že kdyby se to stalo na druhé straně, udělá to samé hráč Přední Kopaniny. Soupeř hrál naplno, ale také fair play.



Fotografie

Související články