Foto: Jiří IPSER
Souhrn 15. kola přeboru: Napínavý šlágr podzimu vyhrály Spoje, před zimou tak jdou do trháku
14.11.2022

Souhrn 15. kola přeboru: Napínavý šlágr podzimu vyhrály Spoje, před zimou tak jdou do trháku

Fotbalisté Spojů zvládli šlágr podzimu proti Přední Kopanině: duel dvou nejlepších týmů první poloviny Pražská teplárenská přeboru vyhráli domácí 3:2. Hosté přitom hráli už od 8. minuty po vyloučení v oslabení... Do zimní přestávky tak jdou Spoje s osmibodovým náskokem na svého sobotního soupeře a jejich cesta za postupem zatím vypadá velmi nadějně. Jako třetí přezimuje Dukla JM, která neproměnila spoustu šancí proti Hostivaři, která dala vítězný gól na 2:1 v 5. minutě nastaveného času. V zajímavém duelu syna (útočníka) proti otci (trenérovi) byl úspěšnější střelec Braníku Pavel Novotný, který jedinou brankou rozhodl o výhře 1:0 nad ČAFC.

SC Olympia Radotín - FC Slavoj Vyšehrad 2:2 (1:2)
Branky: 10. Suchan, 90. Polívka – 26. Babka, 42. Pryšljuk. ŽK: 80. trenér Klíma, 87. M. Krivosheev (FC Slavoj Vyšehrad). Rozhodčí: Štěrba – Wulkan, Stránský. Diváků: 45.
Radotín: Saladiak – Mašek, Suchan, Svoboda, Pivnička – M. Tokar (62. Löwe), Polívka – Doležal, Bialek, Bužík (69. Chaloupka) – Císařovský. Trenér: Richard Valoušek.
Vyšehrad: Zvoníček – J. Klíma ml. (62. Šrejber), Stareček, Přech, Pryšljuk – Lískovec, Holyk, M. Krivosheev, F. Babka – Kubies (46. Krčmář), Š. Klíma (53. Zíka). Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Richard Valoušek (Radotín): Ve dvacáté minutě utkání jsme měli vést 4:0, ale z jasných šancí proměníme jedinou. Soupeř pak z relativně nevinných situací skóre otočil. Druhá půle byla přesným opakem toho, co jsme si řekli a chtěli hrát: bez elánu, emocí, chutí chodit do soubojů, bez kvality na míči. Nebylo čeho se chytit, a i přes náš tlak je nakonec remíza krutá spíše pro soupeře. Pokud bychom měli hrát tak jako ve druhém poločase, pak nemáme v přeboru co dělat.
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Nejhorší poločas, co jsme zatím odehráli, takže bylo neuvěřitelné, že jsme o půli vedli 2:1. Spíš jsme měli prohrávat rozdílem tří branek, podle toho, co Radotín zahodil. Druhá půle proběhla v obráceném gardu a ještě výrazněji. Neproměnili jsme pět až šest vyložených gólových šancí a pak si dáme v devadesáté minutě vlastní a vyrovnávací gól. Takže to je zralé na návštěvu Chocholouška.

Nejlepší hráč SC Olympia Radotín: František Pivnička
Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Miroslav Krivosheev


ABC Braník - ČAFC Praha 1:0 (0:0)
Branka: 74. Novotný. ŽK: 54. T. Pechač, 74. Novotný, 90.+4 Rapant – 58. Peričevič, 72. Švara. Rozhodčí: Tikal – Pytloun, Irak. Diváků: 200.
ABC Braník: Mařík – T. Pechač (90.+2 Chaban), Hrazdíra, Vybíral, Kodytek (46. Řemenář) – Šebák, Sklenář, Příhoda, Platil (32. Rapant), Palko – Sklenář, Novotný. Trenér: Lukáš Růžička.
ČAFC: M. Štěpánek – F. Štěpánek, Machurka, Lukeš, Kaliba – Švara – Vlasák (61. Sváta), Peake, Pícha (79. Vaněk), Peričevič (79. Nováček) – Dmytrenko (61. Matoušek). Trenér: Ivan Kovačík.

Ohlasy utkání
Lukáš Růžička (Braník): Velmi těžký zápas na špatném terénu, protože hřiště v Braníku není v dobré kondici. Po celé utkání jsme byli aktivnější než soupeř, který byl velice houževnatý, tvrdý v osobních soubojích a vepředu hodně běhavý. Nicméně jsme v prvním poločase z našeho tlaku měli minimálně jednu branku vstřelit. Druhý poločas jsme byli o malinko aktivnější než v prvním a odměnou nám byla krásná branka Pavla Novotného, který si ji za výkony v posledních třech zápasech zasloužil. Jsme velice rádi, že jsme to zvládli a do tabulky si připsali další tři body.
Pavel Novotný (ČAFC): Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodla jediná branka, kterou vstřelili domácí, a proto berou vítězství. Po utkání mám určitě rozpůlené srdce – tedy pro trenéra Čafky špatné, pro otce střelce rozhodující branky dobré.

Nejlepší hráč ABC Braník: Pavel Novotný
Nejlepší hráč ČAFC Praha: Ondřej Švara


TJ Spoje Praha - FC Přední Kopanina 3:2 (1:1)
Branky: 17. Madej, 59. Ladra z penalty, 68. Baisa – 44. Razetto z penalty, 85. Urban. ŽK: 39. Baisa, 75. Ladra – 58. Hovorka, 90.+2 trenér Vott. ČK: 8. Čermák (FC Přední Kopanina). Rozhodčí: Zelený – Šaróka, Zima. Diváků: 50.
Spoje: Ordelt – Lemák, Košút, Prykhodko (58. Moravec), Havrda - Madej (83. Tanchyk), Zhul, Horski, Verner, Baisa (74. Jarovský) – Ladra. Trenér: Fabio Leggeri.
Kopanina: Zavadil – Čermák, Tržický, Krejčí, Hovorka (69. Schierreich) - Mejdr (69. Veleba), Kučera, Asad, Razetto (79. Šalanský), Hollerbach (69. Urban) - Ptáček (60. Mainolfi). Trenér: Daniel Vott.

Ohlasy utkání
Fabio Leggeri (Spoje): Byl to dramatický a těžký zápas. Kopanina hrála moc dobře, ale zasloužili jsme si vyhrát. Kdyby nešli tak brzy do deseti, vypadalo by to jinak. Říkal jsem i jejich trenérovi, že jeho hráč udělal chybu, když fauloval. Sice by prohrávali, ale byli by v jedenácti. V první půlhodině jsme každopádně měli řadu šancí a proměnili jsme jen jednu. Jak už to ve fotbale chodí, soupeři se pak povedlo vyrovnat a na začátku druhé půle měli ohromnou šanci dát na 2:1. Naštěstí pro nás to pokazili a byl odpískaný ofsajd. Přední Kopanina jinak hrála to, co jsem čekal. Mají stejně jako my nadstandardní hráče. Urban, když se dotkne míče, tak je to skoro pokaždé gól, jsou tam ale i další výborní fotbalisté jako Razetto. Tomu jsem říkal, že je podobný jako já. Když mám šanci přihrát a někdo může dát gól do prázdné brány, udělám to. Tady jsme měli štěstí, že to rozehrál špatně a byl ofsajd. Je tam i Mainolfi. Nám se povedlo odskočit na 3:1 a měli jsme i další šance. Jenže nakonec snížil Urban. To byl první a poslední míč, který dostal a hned dal branku. Vyhráli jsme ale zaslouženě.
Daniel Vott (Kopanina): Jsme velice slušně fyzicky připravení, a to mládí tady bylo znát. Troufám si říct, že i když jsme byli o jednoho, a později i o dva, hráče oslabení, tak jsme byli nebezpečnějším mužstvem. Jen mě mrzí, že jsme šli do deseti příliš brzy. Byl to první rozhodující okamžik, který nás stál hodně sil. Na některých hráčích to už ve druhé půli bylo vidět. Nicméně jsme vystřídali a oživili hru. V tom problém nebyl. Problém je proti mužstvu, které umí držet balon, se v deseti prosadit. Ale v mých očích byl nejvíc rozhodující moment u gólu na 2:1, co jsme dali, který neplatil. Možná byl ofsajd, to nedokážu posoudit. Kluci samozřejmě tvrdí, že nebyl, což je logické. Ale byla to situace, kdy jsme šli vlastně dva na nikoho a z té prostě musí padnout gól. Kdyby si to Pták pohlídal, tak to byl gól do prázdné branky. Byl to gól na jistotu, nikoho nenapadlo, že si tu situaci nepohlídá. Kdybychom vedli 2:1, byli by kluci ještě víc namotivováni a hrálo by se lépe. Ale já si cením toho, že i když jsme šli do devíti a bylo to 3:1, že jsme to nechtěli zabalit. Veleba šel sám na bránu. Ten v mých očích měl udělat kličku doleva, navíc to zakončil se špatnou rotací pravou nohou ven z brány šajtlí. Má dávat obstřel, když už. To je ta nevyzrálost mladých kluků, přesto si troufnu tvrdit, že jsme odehráli vynikající zápas. Nemáme se za co stydět. Dělali jsme Spojům problémy, hráli jsme agresivně. I jejich trenér říkal, že to byl od nás výborný zápas, který ovlivnilo vyloučení. Takhle dlouho pod nějakým tlakem Spoje nebyly. Měli jsme tak šest dalších situací, z kterých jsme mohli vstřelit gól, ale nedali jsme ho. To rozhodlo a nezbývá než Spojům pogratulovat. Jejich náskok v čele narostl, to je život. Budeme pracovat dál a já jsem přesvědčený, že naši mladí kluci půjdou nahoru a na jaře budou ještě lepší.

Nejlepší hráč TJ Spoje Praha: Pavel Ladra
Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Sebastian Razetto


SK Čechie Uhříněves - FC Tempo Praha 0:3 (0:1)
Branky: 38. J. Havlíček, 48. Cejnar, 58. T. Havlíček. Ve 29. minutě neproměnil Valta (FC Tempo) pokutový kop. ŽK: 64. T. Havlíček, 64. trenér Vanko, 72. Kleček (FC Tempo Praha). ČK: 64. trenér Vanko (FC Tempo Praha). Rozhodčí: Kučera – Havel, Kortanová. Diváků: 90.
Uhříněves: Beránek – Bobek, Podvín, Kovařík – Vácha (69. Janda), Chadim (79. Študent), Blažek (46. Cabrnoch), P. Hrubý – Aust, Vaněk – Mazanec (83. Fajt). Trenér: František Vitovský.
FC Tempo: Pacovský – Valta, Kleček, Hampapa – Babický (79. Jirák), J. Havlíček (59. Viktorin), Šmídek, T. Havlíček (77. Perl), Kadlec – Sedlář (59. Klouček), Cejnar (77. Pytlíček). Trenér: Petr Vanko.

Ohlasy utkání
Martin Kovařík (Uhříněves): Výsledkově se zápasem být spokojeni nemůžeme, ale s předvedenou hrou ano. Bohužel nás opět sráží neproměňování našich příležitostí, které nás již stálo ztrátu několika bodů. Věřím, že v jarní části soutěže se tato naše bolístka výrazně zlepší.
Petr Vanko (FC Tempo): Na začátku nás soupeř trochu překvapil vysokým napadáním, ale naštěstí jsme jeho standardky přečkali a potom se již dostali do utkání, které jsme rozhodli na přelomu poločasů krásnými třemi brankami. Jsem rád, že jsme po delší době dokázali zvítězit s udrženou nulou vzadu. Kluky musím za výkon pochválit stejně jako rozhodčí, co ovšem nemohu je totální arogance asistenta rozhodčího, pana Havla, který účelně něčeho dosáhl i díky nepřesným formulacím v zápise o utkání, na což jsme již poukazovali při jeho uzavírání. Naštěstí je možné vše vidět na videozáznamu z utkání.

Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: Hubert Aust
Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Jakub Havlíček


FC Zličín - TJ Sokol Královice 4:0 (3:0)
Branky: 6. a 78. Merta, 11. Hák, 13. Pyšek. ŽK: 14. O. Kučera, 43. Mareš, 84. Pyšek – 34. K. Kučera, 83. Malík. Rozhodčí: Popelka – Šmakal, Hruška. Diváků: 120.
Zličín: Tůma – Stýblo (46. Zajíček), Kučera, Žák, Šmalcl – Hák (80. Bous), Plánička (70. Horák), Kohout (85. Forejtek), Ondrejka (70. Jiras) – Merta, Pyšek. Trenér: Zdeněk Kudela.
Královice: Hubínek – Nevařil (79. Misbakhetdinov), Hořický, Vacík, Malík – Nejeschleba – Pospíšil, Duka (20. Rusanov), A. Krivosheev, Kučera – Svoboda. Trenér: Jakub Pospíšil.

Ohlasy utkání
Zdeněk Kudela (Zličín): Rychle jsme se dostali do vedení 3:0 a trestali chyby v obraně soupeře. Potom jsme polevili a hra se vyrovnala. Ve druhém poločase se pak hrálo celkem vyrovnané utkání a ani po prostřídání se to nezměnilo. Ještě se nám podařilo vstřelit čtvrtou branku a jsem rád, že jsme se s početnou návštěvou našich fanoušků mohli rozloučit tímto vítězstvím.
Jakub Pospíšil (Královice): Prospali jsme první čtvrthodinu utkání a zažili strašidelných sedm minut, ve kterých jsme třikrát inkasovali. Tento úvod prakticky rozhodl celé utkání a já domácím gratuluji k zaslouženému vítězství. Musíme přes zimu tvrdě zamakat a připravit se co nejlépe na jarní část soutěže, která bude pro nás velmi důležitá.

Nejlepší hráč FC Zličín: Martin Kohout
Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Ondřej Nejeschleba


FK Dukla Jižní Město - SK Hostivař 1:2 (0:0)
Branky: 85. Kotlík – 57. Šticha, 90.+5 Kronovetr. V 65. minutě neproměnil Farkaš (FK Dukla JM) pokutový kop. ŽK: 88. Petrák – 76. Kříž, 90.+1 Chleborád. Rozhodčí: Borodáč – Plášil, Suchar. Diváků: 70.
FK Dukla JM: Bašta – Solař (76. Hruška), Inneman, Markuzi, Jerie – Březina - Bureš (72. Gill), Farkaš, Beneš, Petrák - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Hostivař: Provazník – Černý (51. Kříž), Mucha, Penc, Šticha – Kučera, Lehner – Kadlčík (66. Sýkora), Žampa, Khomauli (84. Chleborád) – Kronovetr. Trenér: Petr Procházka.

Ohlasy utkání
Josef Světlík (FK Dukla JM): O výsledku utkání rozhodl první poločas, kdy jsme nedokázali proměnit snad tři stoprocentní šance. Druhý poločas jsme si nedokázali vypracovat tlak a dobře organizovaná obrana Hostivaře nás do šancí nepustila. Potom to byl z naší strany zmar včetně neproměněné penalty a kalich hořkosti jsme vypili v samém závěru. Špatná koncovka nás nestála remízu, ale vítězství.
Petr Procházka (Hostivař): Jsme velice rádi, že jsme zvládli poslední zápas na horké půdě Dukly, která byla v prvním poločase jednoznačně lepší a na hřišti existoval jen jeden tým. Hráli jsme hodně zakřiknutě, bojácně a první půli jsme vůbec nezvládli. Po bouřce v kabině jsme do druhého poločasu vstoupili aktivně a tím jsme domácí trošku zaskočili. Zápasu by asi lépe slušela remíza, ale fotbal se hraje na góly - na to domácí dojeli. Hlavně v prvním poločase neproměnili tři až čtyři gólové šance. My jsme přežili penaltu, kterou chytil Lukáš Provazník a v 95. minutě rozhodli o svém vítězství. Pro domácí je to strašně bolestivá porážka. Nyní si snad chvilku užijeme zaslouženého volna.

Nejlepší hráč FK Dukla JM: Vladimír Solař
Nejlepší hráč SK Hostivař: Lukáš Provazník


FK Motorlet Praha B - AFK Slavoj Podolí 0:0
ŽK: 66. Elad – 39. Urban. Rozhodčí: Kalcovský – Tvrz, Pauer. Diváků: 55.
Motorlet B: Vyčichl – Průša (46. Dvořáček), Čuba, Elad, Pokorný (76. Bambousek) – Žižka – Matějíček, Zelenka, Ambadu, Hrabina (62. Čipera) – Blažek. Trenér: Jan Rajnoch.
Podolí: Šumník – Šimák, Urban, Bednář, Krob – Brož – Procházka (81. Šimeček), Šídlo, Němeček, Podobský (45. Zdobnický) – Horčička (62. Jůzek). Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Jan Rajnoch (Motorlet B): V posledním utkání podzimu jsme chtěli potvrdit tři body získané na Tempu. Zápas byl bojovný, plný soubojů, ale bez šancí, takže diváci si moc na své nepřišli. Oproti minulému týdnu na Lhotce to bylo úplně jiné. Hra soupeře, naše sestava a menší umělka, takže asi, bohužel pro nás, spravedlivá remíza. Při fotbalu bez šancí by branka nepadla, ani kdyby se hrálo dva dny.
Petr Majer (Podolí): Hrálo se na malé umělce, a tak bylo utkání plné soubojů a nenabídlo žádné brankové příležitosti. Pro diváka nekoukatelný zápas. Za mě naprosto zasloužená remíza a po minulém domácím výprasku jsem rád, že jsme to vzadu udrželi na nulu.

Nejlepší hráči FK Motorlet Praha B: František Čuba
Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Martin Brož


FK Viktoria Žižkov B - Sokol Kolovraty 0:1 (0:1)
Branka: 5. Hladký. ŽK: 51. Jankovský, 87. Štrombach – 39. Kuchta, 87. Bébr. Rozhodčí: Stěhule – Marek, Zloch. Diváků: 70.
Žižkov B: Myška – Trávníček, Kabantsov, Muška, Jankovský – Pek – Talamon (81. Barratt), M. Vlček, Král, Štrombach – V. Vlček (70. Šandera). Trenér: Jiří Novotný.
Kolovraty: Bébr – Hladký, Ponert, Vejr, Žitný – Klír (46. Hájek) – Hynek, Kuchta, Hejno, Kalenda (90. Pokorný) – Gračko. Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
Daniel Veselý (Žižkov B): Utkání mělo od počátku nadstandardní náboj, protože za hosty nastoupilo několik hráčů, kteří prošli Viktorií Žižkov. Samotný zápas byl pro diváka velmi pohledný a k samé spokojenosti chybělo jen více branek. Již v 5. minutě jsme po chybě obdrželi úvodní branku a poté jsme si vytvořili několik šancí, které jsme nedokázali využít ke skórování. Ve druhém poločase jsme byli o malinko aktivnějším týmem, dobře jsme kombinovali, ale opět nás při našich šancí zradila koncovka, a proto jsme bohužel prohráli.
Jakub Slezáček (Kolovraty): Těžké utkání, ve kterém, i přes hubený výsledek, bylo k vidění dost gólových příležitostí na obou stranách. Soupeř je měl vyloženější a naštěstí pro nás nemířili přesně. Kluci to druhou půli urvali silou vůle a ve stavu některých hráčů až za samou hranou sebeobětování. Nemáme tři body za to, že jsme byli lepší, ale za to, že jsme to víc chtěli a ukázali morální sílu.

Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Jan Pek
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Martin Hejno