Foto: Pavel Jiřík st.
Pražská tipovačka: Jak vidí patnácté kolo přeboru Jaroslav Klíma mladší z Vyšehradu?
11.11.2022

Pražská tipovačka: Jak vidí patnácté kolo přeboru Jaroslav Klíma mladší z Vyšehradu?

V těžké situaci jsou fotbalisté Vyšehradu. Tým, který ještě nedávno byl ve druhé nejvyšší soutěži, je kolo před koncem podzimu v Pražská teplárenská přeboru na posledním místě s osmi body. „Jelikož jsme momentálně poslední tým tabulky přeboru, tak to pro nás není jednoduché období. Zvláště po minulých sezonách, kde byl Vyšehrad zvyklý hrát pravidelně špičku třetí ligy a dvě byl ve druhé lize,“ říká kapitán týmu Jaroslav Klíma mladší. „Na druhou stranu jsme čekali, že to nebudeme mít jednoduché. Máme hodně mladý tým, který má potenciál, ale chybí mu zkušenosti. Na to hodně doplácíme, hlavně v koncovce. Děláme individuální chyby, které zkušení soupeři trestají. To je asi největší rozdíl mezi námi a soupeřem, který proti nám stojí - my totiž chyby soupeře nedokážeme trestat. Nehrajeme špatné zápasy, ale nejsme schopni dotáhnout je do vítězného konce. Cíl na jarní sezonu je jasný: stabilizovat kádr a udržet přebor. Nic nevzdáváme, budeme o udržení bojovat všemi silami,“ pokračuje Klíma. Teď předkládá své tipy na 15. kolo přeboru v pravidelné Tipovačce.

Na webu Tipeeto už můžete vyplňovat své tipy na 15. kolo přeboru.

Takhle ho vidí Klíma.

Pražská teplárenská přebor

Radotín - Slavoj Vyšehrad, tip 1:3
Radotín se po změně trenéra herně zvedl, přesto věřím, že tenhle zápas dokážeme dotáhnout a v posledním kole zvítězit.

Uhříněves - Tempo, tip 1:1
Dva nováčci soutěže si vedou nad očekávání, oba týmy jsou v horní polovině tabulky. Ale každý z nich hraje jiný styl fotbalu. Uhříněves má založený styl na pevné a propracované obraně, naopak Tempo se vyznačuje kombinačním fotbalem a dává dost gólů. Bude zajímavé sledovat, jak se Tempo dokáže popasovat s pevnou obranou Uhříněvsi, zvláště na domácím hřišti.

Spoje - Přední Kopanina, tip 2:0
Tenhle zápas bude bezesporu trhákem posledního kola přeboru, dva nejlepší týmy tabulky proti sobě, současní adepti na postup. Spoje si budou chtít spravit chuť po prvním prohraném zápase sezony a půjdou si pro výhru.

Braník - ČAFC, tip 2:1
Čafka nečekaně porazila rozjeté Spoje a bude mít chuť ukázat, že vítězství proti nim nebyla náhoda. Na druhé straně Braník, který pod novým trenérem Růžičkou zatím neprohrál. Zkušený kouč naordinuje vítěznou taktiku.

Dukla JM - Hostivař, tip 3:0
Hostivař nebude chtít nechat Dukle určitě nic zadarmo, Hostivař hraje hodně úporný soubojový fotbal, který bolí, sám jsem se o tom přesvědčil. Přesto si myslím, že Dukla dokáže svým dominantním způsobem hry vyhrát.

Motorlet B - Podolí, tip 1:2
Tady bude hodně záležet na tom, jak se sejde sestava Motorletu, proto je tento výsledek těžké tipovat, ale myslím si, že si s mladým týmem Motorletu dokáže Podolí poradit.

Zličín - Královice, tip 4:2
V tomto zápase padne hodně branek, oba týmy mají hodně silnou ofenzivu a hodně šikovné hráče, ale Královice doplatí na chyby v obraně a zápas prohrají.

Žižkov B - Kolovraty, tip 3:2
Tady bude záležet hodně na tom, jak se hráči ze Žižkova sejdou a v jaké budou hrát sestavě. Na jedné straně zkušenosti hráčů z Kolovrat, na druhé straně mladí běhaví hráči, kteří jsou silní na míči. Když je doplní zkušení kluci z A-týmu, Žižkov si dojde pro vítězství.


I. A třída

Ďáblice - Vršovice tip, 2:2
Bude to vyrovnaný zápas, jak po herní stránce, tak po té výsledkové.

Střešovice - Zbraslav tip, 0:1
Boj o první místo v tabulce, oba týmy dávají hodně branek a málo dostávají, bude to divácky zajímavý zápas. Myslím, že lépe zvládne zápas Zbraslav, která má hráče se zkušenostmi z nejvyšší soutěže.

TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE