Foto: Pavel Jiřík st.
Zápas podzimu? Uděláme maximum, abychom náskok Spojů stáhli, velí kouč Přední Kopaniny

Zápas podzimu? Uděláme maximum, abychom náskok Spojů stáhli, velí kouč Přední Kopaniny

Finále podzimní části Pražská teplárenská přeboru se blíží. Poslední letošní kolo nejvyšší pražské soutěže svede dohromady dva vedoucí celky. Spoje v sobotu od 11:00 přivítají na domácí půdě druhou Přední Kopaninu. Ta nyní ztrácí na lídra pět bodů. „Uděláme všechno, aby byl rozdíl na špici dvoubodový,“ slibuje trenér hostů Daniel Vott.

Zápas se Spoji je finále podzimu, když vyhrajete, dotáhnete se k lídrovi na dva body. Jak se vám ta představa líbí?
Jsem rád, že je možnost dostat se takhle na dostřel, že mezi námi a Spoji není nějaká bodová propast. Abych řekl pravdu, trochu jsem si říkal, že by Spoje mohly na ČAFC prohrát.

Vážně? Co vás k tomu vedlo?
Kde jinde by měly prohrát? Podívejte se, kde ten tým ztrácel body v I. A třídě. U týmů, kde si myslel, že jasně vyhraje. Tady ho Čafka vzala na malou umělku, kde bylo plno soubojů. Navíc tam asi nebyl úplně maximální přístup ze strany hráčů Spojů, i jejich trenér o tom mluvil při hodnocení utkání.

O to víc vás musí štvát, že jste ztratili body se Zličínem. Nebýt té remízy, mohlo být ve hře třeba úplné smazání manka na Spoje...
To je pravda, ale bylo by nespravedlivé, kdybychom nad Zličínem vyhráli. Víc mě určitě mrzí ztráty s Braníkem a Tempem.

Ve šlágru proti Spojům ale nehrozí, že by došlo z jejich strany k nějakému podcenění. Na to spoléhat nemůžete.
Ale určitě k nim pojedeme s cílem vyhrát, aby byl rozdíl v tabulce dva body. A samozřejmě také s patřičnou pokorou. Jak k tomu Spoje přistoupí, to není otázka pro mě, do hlav těm hráčům nevidím. Nevím, jakou budou mít motivaci, ale je to, dovolím si říct, že co se týče podmínek, tak jsou poloprofesionální tým.

Spoje v posledních kolech nedaly dvě penalty, když si k tomu přidám porážku s ČAFC, je psychická výhoda na straně Kopaniny?
My jsme ale naše penalty taky neproměnili. Ty, co jsme zahrávali, Dan Urban nedal. Co se týče Spojů, Tomáš Košút teď dvě nedal, ale předtím byl Ladra úspěšný. Je otázka, kdo by u nich šel kopat příště. Já ale hlavně doufám, že penalta tenhle zápas nerozhodne a budou padat jiné góly.

A pokud bude pokutový kop zahrávat Kopanina, dostal by důvěru opět kanonýr Urban?
Pokud bychom měli kopat penaltu, tak si Urby sám rozhodne, zda na ní půjde. Nevím ale, zda bude hrát od začátku, to nebudu prozrazovat.

Zápas bude hodně důležitý, bude svázaný taktikou?
My budeme chtít hrát zodpovědně jako proti Dukle JM. Poslední tři zápasy jsme směrem dozadu odehráli solidně, dostali jsme jen jeden hloupý gól.

Vypadá to, že si tým plný mladých hráčů sedá...
Přesně tak, ale pořád máme na čem pracovat. Jen prostě už chceme hrát na výsledky, hájení mladých kluků skončilo. Základem všeho je dobrá hra odzadu, vycházet budeme ze zabezpečené obrany, ale každou možnost zaútočit samozřejmě využijeme.

Už jste poznal na týmu, že se blíží klíčový zápas podzimu?
Cítím to, že se kluci těší. Je to ohromná výzva, chtějí se ukázat. Zápas bude sledovaný, nikdy nevíte, kdo si vás všimne. Uděláme všechno pro to, abychom náskok Spojů stáhli a doufám, že až se bude hrát odveta za půl roku, bude v tom utkání o co hrát.



Související články