Foto: Pavel Jiřík st.
Jak porazit Spoje? Rozhodl náš týmový výkon, myslí si hrdina ČAFC Vaněk

Jak porazit Spoje? Rozhodl náš týmový výkon, myslí si hrdina ČAFC Vaněk

Plán projet sezonou Pražská teplárenská přeboru bez porážky Spojům nevyjde. Na lopatky je ve 14. kole nejvyšší pražské soutěže složil další z nováčků ČAFC. Tři body mu zajistil gólem v 74. minutě Tomáš Vaněk. „Na hřišti jsem byl asi pět minut, když gól padl. Jsme všichni totálně šťastní,“ přiznal autor jediné trefy utkání.

Spoje zatím pouze jednou remizovaly, věřili jste, že je můžete potrápit?
Řekl bych, že Spoje jsou divizní tým. Ale nějak jsem cítil, že je tentokrát můžeme obrat. Nevěděl jsem samozřejmě, zda to skončí remízou, nebo vyhrajeme, ale říkal jsem si, že to můžeme dokázat a bodovat.

To zní docela sebevědomě. Kde se to ve vás vzalo?
Řekl bych, že s tím, jak sezona postupuje, si to u nás v týmu víc a víc sedá. Jdeme nahoru, ale přiznávám, soupeř má divizní kvalitu.

Měly Spoje navrch?
Byly víc na míči, bylo znát, že si věří. Spoje si k nám přijely pro vítězství, aspoň to tak působilo. My jsme ale makali jako tým a nakonec jsme se dočkali odměny v podobě vítězného gólu.

Soupeř mohl dát také gól, opět ale neproměnil penaltu. I tohle byl klíč, že?
Přesně tak, penaltu kopal soupeř v závěru za stavu 1:0, náš brankář ji chytil. Šel na ni zkušený Tomáš Košút, hodně si věřil. Naštěstí neproměnil. Musím říct, že v závěrečných minutách to tam hodně létalo, byli jsme pod tlakem.

A vy jste mohli slavit první domácí výhru v Pražská teplárenská přeboru. Vyšlo to na osmý pokus, to není dobrá bilance, co?
Ztratili jsme doma hodně bodů, ať už s Uhříněvsí nebo třeba s béčkem Žižkova. Myslím, že to vystihl jeden z mých spoluhráčů, když řekl, že jsme doma jako Robin Hood.

Když jsem byl na utkání s Hostivaří, další z vašich spoluhráčů říkal, že často prospíte doma začátek a naberete gólové manko. Pomohlo i to, že jste proti Spojům drželi bezbrankový stav?
To je potvrzení toho, co jsem říkal, že si to v našem týmu sedá. Tým sbírá zkušenosti v přeboru, soutěž je hodně kvalitní a hodně vyrovnaná. Podívejte se na tabulku, teď jsme osmí, ale před dvěma týdny jsme byli dvanáctí... Možná jsme proti Spojům uhráli zlaté body.

Trefil jste je vy, byl to tedy váš zápas?
Já jsem teď čtyři týdny nehrál. Návrat to byl těžký, ale o to víc jsem šťastný. Bral jsem to, že zápas začínám na lavičce. Na place jsem byl asi pět minut, přišla přihrávka z křídla, spoluhráč dával míč pod sebe. Byl tam Peake a já, křikl jsem si a ranou o tyč dal gól.

Čeká vás tečka za podzimem v duelu s Braníkem, za který hraje syn trenéra ČAFC. Váš kouč v žertu tvrdil, že syn nebude hrát, protože uvidí červenou kartu. Místo toho vyfasoval červenou sám...
Tady nejsou tribuny, takže to nebude nijak znát. Trenér bude za klandrem, určitě bude slyšet, ale asi ne tolik jako obvykle. Náš trenér zápasy hodně prožívá a syn to má po něm. Pavel je můj kamarád.

Takže o motivaci bude postaráno, co?
Bude to vyhecované, ale zdravě. Všichni se na ten zápas těšíme.

Vám by se hodilo udělat nějaké body. Potvrdíte výhru nad Spoji?
Vyhráli jsme dvakrát za sebou, je to taková naše vítězná šňůrka. Bylo by fajn, kdyby se nám ji povedlo protáhnout a navázat na dobré výsledky. Braník nehraje špatně, nečeká nás nic lehkého, ale určitě chceme i na konci podzimu bodovat.



Související články