Foto: PFS
Čtvrté kolo Mezikrajské soutěže přineslo porážku i vítězství pražských výběrů U13 a U14

Čtvrté kolo Mezikrajské soutěže přineslo porážku i vítězství pražských výběrů U13 a U14

Na umělé trávě SK Střešovice 1911 se odehrálo 4. kolo Mezikrajské soutěže (MKS). Soupeřem Prahy byly výběry Středočeského KFS U13 a U14. Porážka výběru U13 byla naprosto zasloužená, protože soupeř byl po celé utkání jasně lepší ve všech činnostech. Pravým opakem bylo utkání výběru U14, který rozhodl o svém jasném vítězství 8:2 rychlými góly hned na začátku zápasu. Čtvrté kolo bylo posledním v podzimní části MKS, další utkání se odehrají na jaře 2023. Výběr U13 končí podzim s bilancí: 2 výhry/1 porážka, výběr U14 vyhrál všechny tři zápasy.

Středočeský KFS - Pražský FS U13 9:1 (6:0)
Branky: Terč 3x, Šelmeci 2x, Čajan, Luksík, Zimermann, Průša – Faltus.
Sestava Prahy: Janský Lukáš, Beneš Jakub - Holoubek David, Hybler Adam, Adamec Maxmilian Tomáš, Havrlík Lukáš, Casado Roman, Kropík Matěj, Maduxa Obiora William, Faltus Vojtěch, Kijak Alexandr, Šafr Adam, Bryndza Vít, Lahoda Jan Jakub, Kmeť Vojtěch, Bureš Ondřej, Pokorný Matěj, Vlk Jan.

Hodnocení trenéra Martina Lillinga: V tomto utkání asi nelze nalézt pozitivního nic. Soupeř nás přehrával ve všech směrech: byli výrazně pohyblivější, odvážnější a nechyběla jim ani fotbalová kvalita. Z celkového pohledu je pro nás pozitivní to, že jsme během třech podzimních kol dali šanci bezmála padesáti hráčům a udělali si tak přehled o kvalitě tohoto ročníku. Do jarních kol už půjdeme s jasným cílem probojovat se do finálového turnaje.


Středočeský KFS - Pražský FS U14 U14 2:8 (1:4)
Branky: Samko, Janovec – Ilinčič, Cibulka, Klečar, Švec, Srb, Kos, Bolorbold, Matějka.
Sestava Prahy: Francl René, Veselý Jakub - Matějka Lukáš, Novotný Jakub, Holub Jan, Kuneš Jan, Cibulka Oskar, Korbel Matyáš, Srb Matouš, Kratochvíl Jakub, Pancíř Martin, Ilinčič Aleksa, Mašek Ondřej, Klečar Albert, Švec Viktor, Kos Jan, Bolorbold Chinguuun, Federle Matěj.

Hodnocení trenéra Ondřeje Jury: Do utkání jsme vstoupili opět velmi dobře a do 12. minuty se nám podařilo vstřelit tři branky. Na hřišti jsme až na krátké pasáže po celý zápas dominovali a navázali tak na předchozí výkon v Plzni. Hráči prokazují velkou individuální kvalitu, kterou umí dobře propsat i do týmového výkonu. I přes šest střídání v poločase se kvalita hry nemění, což dokazuje osm různých střelců branek. S podzimní částí jsme nadmíru spokojeni a v té jarní očekáváme další růst výkonnosti.