Foto: Jiří IPSER
Do konce podzimu chceme šest bodů, soupeřům pak musíme zatápět na jaře, přeje si kapitán Dukly JM

Do konce podzimu chceme šest bodů, soupeřům pak musíme zatápět na jaře, přeje si kapitán Dukly JM

Z kabiny Dukly vyšel mezi posledními. Porážka 0:1 s Přední Kopaninou Vladimíra Solaře bolela. Radost a útěchu hledal kapitán poražených u svých nejbližších, do řeči mu nebylo a na otázky se rozhodl odpovědět až s časovým odstupem. Slib i přes porážku dodržel a z každého slova bylo i na dálku cítit, jak ho prohra i s odstupem štve.

Jak moc porážka s Kopaninou bolí?
Prohrát zápas gólem v 91. minutě nechce nikdo, takže zklamání je velké, a když si k tomu člověk přičte naše šance... tak to vážně štve. Musím ale objektivně říct, že jsme si ve druhém poločase koledovali a těch situací, kdy to tam Kopanině mohlo padnout, bylo až moc.

Rozhodl první poločas, kdy jste měli víc šancí a nedali jste ani penaltu?
První poločas jsme měli více pod kontrolou, byly tam vyložené šance. Bohužel se nám nedařilo v zakončení a nejspíše to rozhodlo. Být poločas 3:1, hrálo by se nám lépe.

Byla tam i dvě střídání do přestávky, mohlo mít i tohle vliv na výkon Dukly JM?
Střídání byla krátce po sobě kolem 30. minuty a samozřejmě, že nabourání výkonu to být mohlo. Přeci jen jsou Tráva s Burym nahoře nebezpeční, takže kdo ví, jak by to dopadlo s nimi. Je ale nutno říct, že jak Jery, tak Gillinho do utkání vstoupili dobře a neviděl bych v tom nějaký velký problém. Spíš, že jsme si vytřískali dva náboje do druhého poločasu.

Proč druhá půle vypadala jinak?
Hrálo tam roli dost faktorů, hra se přiostřila, soustředěnost šla trochu jiným směrem. A co si budeme povídat, Kopanina má kvalitní tým, takže hrát dominantně devadesát minut jsme si sice přáli, ale realita byla jinde.

Dohrávali jste proti deseti, v čem byl problém, že vašich šancí ubylo?
Dvě hloupé žluté, dva šprajcy, kde byl vyloučený hráč vždy o kus pozdě v souboji. Kopanina šla do deseti, ale možná to vedlo naopak k nakopnutí soupeře. Semkli se a začali ještě více jezdit po zadku. Nám se obecně moc nedařilo... Takže kromě závarů z rohů jsme si bohužel moc šancí nevytvořili.

Říkali jste si v duchu, že i bod může nakonec být dobrý?
Napadlo mě to, ale rozhodně jsem to v duchu nebral jako dobrý zisk bodu. Přeci jen to byl souboj o druhé místo, hráli jsme proti deseti, takže určitě byl bod málo. To až ty čtyři minuty do konce... Tam by bod zlatý byl. Bohužel.

Zápas byl soubojem o druhé místo i pozici největšího pronásledovatele Spojů, vnímali jste to tak?
Trochu už jsem o tom mluvil v předchozí odpovědi. Jednoznačně jsme to vnímali a věděli jsme, o co hrajeme. Na Kopaninu se nám v posledních letech dařilo, takže cíl byl jasný. Vyhrát a posunout se k nim bodově. Nedá se nic dělat, zůstáváme na třetím místě a budeme jim muset zatápět pod kotlem na jaře.

Kopaninu spasil, stejně jako mnohokrát v minulosti, kanonýr Urban. Všichni se na něj připravují a stejně dává tolik gólů. Jak je to podle vás možné?
Jasně, že jsme si řekli, že má silnou levou, technicky je na tom velmi dobře, silově taktéž. Gólově svou extratřídu dokazuje x let. Je na tuhle soutěž dobře vybaven. Nějaký to kilčo má navíc, technika, dobré zakončení. Kotel by o tom mohl vyprávět. Ne nadarmo jsou oba pravidelně nahoře ve střeleckých tabulkách. Špatně se odstavují od míče a s tím, co mají v noze, je to pak už lehčí skórovat.

Střelecky se trápí naopak váš spoluhráč Ondřej Kotlík. Ten také umí dávat góly, o tom nikdo nepochybuje. Ale teď mu to tam prostě nepadá, i když dře pro tým. Je jeho částečná herní nepohoda tak trochu symbolem toho, proč šlágr s Kopaninou nedopadl?
Ondra má sedm gólů. Určitě by byl radši, kdyby měl gólů více... Ale každý útočník to zná. Když se daří, je pohoda, tak tam padne s odpuštěním každé h...o. Jakmile to začne drhnout, tak ani když se postavíte na hlavu, tak nic. Kotel pracuje úžasně pro tým. Nevypustí souboj. Má určitě nějaké asistence. Bylo by strašně jednoduché říct: nedaří se Ondrovi, kvůli němu se prohrálo. Máme natolik dobrý tým, že góly může dávat každý.

Co se musí stát, aby Dukla JM do konce podzimu nastartovala a třeba i umazala manko na druhé místo?
Ptáte se mě na nastartování Dukly, na nepohodu. Nepohoda určitě je. Po tomto zápase. Prohrálo se, takže, kdo je v pohodě, tak je asi divnej... Ale jinak to není nijak špatné. Jsme třetí, máme druhý nejlepší útok. Vyhrálo se plno zápasů. Já bych to neviděl tak špatně. Určitě nehrajeme dle našich představ. Nejsme tak dominantní jako dříve. Štvou nás ztráty, ale furt to hrajeme pro zábavu. Zábava to je pro každého větší, když se vyhrává. Takže nemám starost o to, že se na to někdo vyprdne a bude hledat motivaci. Chceme z nadcházejících dvou kol určitě šest bodů!



Fotografie

Související články