Foto: Jiří IPSER
Souhrn 13. kola přeboru: Kopanina rozhodla šlágr na Dukle JM v nastavení, Zličín ve stejnou chvíli položil vlastní gól
31.10.2022

Souhrn 13. kola přeboru: Kopanina rozhodla šlágr na Dukle JM v nastavení, Zličín ve stejnou chvíli položil vlastní gól

„Faktor Urban“ rozhodl šlágr 13. kola Pražská teplárenská přeboru mezi Duklou JM a Přední Kopaninou. V souboji třetího s druhým během 90 minut gól nepadl, Dukla JM nevyužila ani možnost pokutového kopu, až si v první minutě nastavení našel nejlepší kanonýr soutěže balon před brankou po centru ze strany a zblízka rozhodl o tom, že Kopanina odskočila Dukle o šest bodů. Okamžik těsně před vítězným gólem zachytil fotograf Jiří Ipser. Stejný počet pak ztrácí na vedoucí Spoje. Ty jsou nadále neporazitelné, Kolovraty doma přehrály 3:0. Překvapením kola je výhra ČAFC na Zličíně, o které rozhodl vlastní gól domácích v první nastavené minutě. Braník pod novým trenérem Růžičkou zvládl první zápas, v němž porazil díky hattricku Vybírala Podolí 3:0.

SC Olympia Radotín - TJ Sokol Královice 1:0 (1:0)
Branka: 12. Suchan. ŽK: 10. Doležal, 56. Bialek, 58. Pavel, 90.+3 Saladiak – 41. A. Krivosheev, 58. Svoboda, 75. Kučera. Rozhodčí: Tikal – Borodáč, Pauer. Diváků: 40.
Radotín: Saladiak – Chaloupka, Suchan, Bialek, Mašek – Pavel – Kubišta (85. Hollý), Doležal, Tokar – Polívka (90.+1 Havlát), Löwe (73. Maruš). Trenér: Richard Valoušek.
Královice: Hubínek – Nevařil (54. Staněk), Chalupa, Lády, Malík – Kučera, Nejeschleba, A. Krivosheev, Vacík, Kučera – Svoboda. Trenér: Jakub Pospíšil.

Ohlasy utkání
Richard Valoušek (Radotín): Bojovný zápas na velmi náročném terénu, který mohl dopadnout jakkoliv. Oba týmy si vypracovaly velké množství šancí, ale buď je zastavila branková konstrukce, nebo brankáři. Škoda, diváci by si zasloužili více gólů, když už nemohli vidět kombinační fotbal. Také jsme hru museli proti našemu přesvědčení zjednodušit. Tahle výhra jde za každým hráčem, který nastoupil, každý na tom měl svou zásluhu. Byl to prostě týmový výkon s trochou potřebného štěstí. Jsem rád, že nám začíná fungovat obranná fáze týmu včetně kvalitních výkonů krajních obránců.
Jakub Pospíšil (Královice): Gratuluji soupeři k vítězství, ke kterému mu pomohlo i trochu štěstíčko. Nebyla nám uznána branka, a také jsme trefovali tyče. Hraje se ovšem na góly - a ten vstřelili po naší chybě domácí, a proto zápas vyhráli. Úroveň hry bohužel ovlivnil špatný terén. Nám teď nezbývá nic jiného, než se připravit na poslední dvě těžká utkání (doma s Duklou a na Zličíně), abychom získali nějaké body, dostali se ke středu tabulky a měli klidnější přezimování.

Nejlepší hráč SC Olympia Radotín: Jakub Pavel
Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Petr Malík


ABC Braník - AFK Slavoj Podolí 3:0 (2:0)
Branky: 44., 45.+2 z penalty a 88. Vybíral. ŽK: 55. Platil, 59. T. Pechač, 68. L. Pechač, 81. Hrazdíra – 22. Šídlo. ČK: 45.+1 Šumník (AFK Slavoj Podolí). Rozhodčí: Marek – Stěhule, Machová. Diváků: 50.
ABC Braník: Mařík – T. Pechač (65. Řemenář), Hrazdíra, Vybíral, L. Pechač – Seidler (75. Lebeda), Platil (75. Zelenka), Šebák, Palko (89. Rapant) – Sklenář, Novotný. Trenér: Lukáš Růžička.
Podolí: Bartoš – Vlasák (46. Procházka), Urban, Bednář, Šumník – Brož (70. Horčička) – Šimák, Šídlo, Němeček, Krob – Jůzek (46. Sitta). Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Lukáš Růžička (Braník): Do zápasu jsme vstoupili aktivně, měli jsme i více šancí, dobře jsme soupeře dostupovali. Branku jsme dali až po standardce, což mě trochu mrzí, že jsme nedali gól ze hry, ale i ze standardek se počítají. Ještě v samém závěru poločasu jsme proměnili penaltu, která byla nařízena za ruku hostujícího hráče, který byl navíc i vyloučen. Ze druhého poločasu jsem při tomto výsledku měl trochu obavy. Chtěli jsme hrát nahoře a soupeře vysoko presovat, ale asi pětadvacet minut se to moc nedařilo. Naopak soupeř byl nebezpečný a vytvořil si i několik příležitostí ke skórování. Naštěstí jsme přidali v závěru uklidňující třetí branku a zápas dovedli ke třem bodům. Celkově jsem spokojený, ale výkon ve druhém poločase proti oslabenému soupeři budiž pro nás varováním do dalších zápasů.
Petr Majer (Podolí): Poslední dvě minuty prvního poločasu nás stály celý zápas. Do té doby jsme měli utkání i pod kontrolou a potom přijdou dvě minuty hrůzy a uděláme si zápas skoro nehratelný. Nejdříve inkasujeme po standardce, následovně vyrobíme penaltu a dvoubranková ztráta je na světě. Samozřejmě jsme i ve druhém poločase měli opticky více ze hry, ale domácí již nikam nespěchali a čekali na brejkové situace. V samém závěru jsme opět inkasovali po rohovém kopu. Ještě musím zmínit, že hrací plocha v Braníku je ve velmi žalostném stavu a hrálo se na těžkém terénu. Suma sumárum dvě minuty nekoncentrovanosti nás připravily o možnost získat nějaké body.

Nejlepší hráč ABC Braník: Marek Vybíral
Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Milan Šídlo


TJ Spoje Praha - Sokol Kolovraty 3:0 (0:0)
Branky: 51. Košút, 71. Horskii, 88. Ladra z penalty. Ve 21.minutě neproměnil Košút (TJ Spoje Praha) pokutový kop. ŽK: 38. Baisa, 81. Lemák – 19. Hladký, 54. Klír, 77. Hejno. Rozhodčí: Zima – Havel, Wulkan. Diváků: 50.
Spoje: Ordelt – Jarovský (65. Lemák), Prykhodko, Košút, Havrda – Madej (78. Yanakov), Zhul (78. Mushka), Horskii, Verner, Baisa (71. Tanchyk) - Ladra. Trenér: Fabio Leggeri.
Kolovraty: Bébr – Ponert (78. Sommer), Vejr, Borek, Ráža – Klír – Hladký (86. Hruška), Hejno, Kuchta, Kalenda (86. Nguyen) – Gračko (78. Ganauer). Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
Fabio Leggeri (Spoje): Prvních asi dvacet minut bylo velmi vyrovnaných, soupeř nepřijel jen bránit a chtěl hrát fotbal. Už v prvním poločase jsme nedali několik šancí včetně penalty, ale i hosté měli jednu velkou šanci. Druhý poločas jsme již soupeře přehrávali a plně se projevila naše kvalita. Zaslouženě jsme zvítězili.
Jakub Slezáček (Kolovraty): V první půli po neproměněné penaltě domácích jsme měli šanci na to jít do vedení. Pak ještě jednu šanci za stavu 1:0 na vyrovnání, to bylo ale všechno. Jinak jsme celý zápas tahali za kratší konec. Pokud chcete s tímto soupeřem myslet na body, tak to málo, co máte, musíte proměnit. Zcela po právu zatím Spoje ztratily pouhé dva body, tohle mužstvo tuto soutěž jednoznačně převyšuje. My se musíme na poslední kola dát dohromady.

Nejlepší hráč TJ Spoje Praha: Pavel Ladra
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Tomáš Kuchta


SK Hostivař - FC Slavoj Vyšehrad 3:0 (2:0)
Branky: 13. Penc, 45. Kronovetr, 65. Šticha. ŽK: 27. Khomauli, 52. J. Kučera – 76. Vodička, 86. Kubies. Rozhodčí: K. Kučera – Vítek, Janků. Diváků: 80.
Hostivař: Provazník – Laštovka (46. Černý), Penc, Mucha, Kříž – J. Kučera, Lehner (86. Chrastina) – Šticha, Žampa (71. Sýkora), Khornauli (80. Motl) – Kronovetr (86. Chleborád). Trenér: Petr Procházka.
Vyšehrad: Zvoníček – J. Klíma ml. (6. M. Krivosheev), Přech, Stareček, Pryšljuk (66. Kubies) – Lískovec (66. Zíka), Holyk, Kankara (66. Šrejber), Vodička – Babka, Krčmář (72. Nechepurenko). Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Petr Procházka (SK Hostivař): Byl to zápas o šest bodů, i když nemám tohle rčení rád. Zvládli jsme ho a potvrdili, že doma patříme k nejlepším, jenom nevím, proč neumíme zahrát venku. Vyšehrad má mladé a snaživé hráče, my jsme je ale nepustili do žádné vyložené šance. Vyhráli jsme zaslouženě, protože jsme dali tři góly, nemluvě o tom, že jsme další šance už v první půli neproměnili, takže jsme mohli mít dříve klid.
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Za stavu 0:0 jsme měli dvě vyložené šance, které jsme vinou nedůrazu neproměnili. A to byl také obraz celého utkání, které jsme ztratili právě kvůli vlastnímu nedůrazu. Báli jsme se chodit do soubojů, nedostupovali protihráče a postupem času byli víc a víc jaloví. Soupeř nás předčil silově a po právu vyhrál o tři góly.

Nejlepší hráč SK Hostivař: Jan Kučera
Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Tomáš Stareček


FC Zličín - ČAFC Praha 1:2 (1:1)
Branky: 15. Kohout – 37. Dmytrenko, 90.+1 vlastní Žák. ŽK: 40. Ondrejka, 48. Hák – 86. Peričevič, 90.+2 M. Štěpánek. Rozhodčí: Štěrba – Jakl, Pytloun. Diváků: 200.
Zličín: Tůma – Zajíček, Žák, Šmalcl, Stýblo – Hák (75. Bous), Plánička, Kohout, Ondrejka (46. Jiras) – Pyšek, Merta. Trenér: Zdeněk Kudela.
ČAFC: M. Štěpánek – Vlasák, Machurka, Lukeš (71. Peričevič), Kaliba – Švara - F. Štěpánek, Peake, Matoušek, Pícha (71. Nováček) – Dmytrenko (63. Vaněk). Trenér: Pavel Novotný.


Ohlasy utkání
Zdeněk Kudela (Zličín): My máme mužstvo, které si myslí, že to po minulém vítězství přijde samo, a když jsme se dostali do rychlého vedení, tak to byl konec s naším výkonem. Soupeř byl bojovný a o výsledek se chtěl „rvát“. V poslední minutě po naší hrubce a vlastním gólu prohrajeme. Hosté chtěli více než my, a proto zaslouženě vyhráli.
Pavel Novotný (ČAFC): Zápas dvou totožných poločasů, kdy domácím patřila úvodní část a nám závěrečná. O konečném výsledku rozhodlo známé pravidlo nedáš – dostaneš, protože domácí Hák neproměnil svoji tutovku a nám se v úplném závěru podařilo docílit šťastnou branku. Na naší straně stálo fotbalové štěstí.

Nejlepší hráč FC Zličín: Josef Šmalcl
Nejlepší hráč ČAFC Praha: Ondřej Švara


FK Dukla Jižní Město - FC Přední Kopanina 0:1 (0:0)
Branka: 90.+1 Urban. Ve 33.minutě neproměnil Kotlík (FK Dukla JM) pokutový kop. ŽK: 37. Beneš, 53. Březina, 63. Markuzi – 32. Hovorka, 45. Mainolfi, 66. Vott (trenér), 74. Ptáček, 80. Schierreich. ČK: 78. Ptáček (FC Přední Kopanina). Rozhodčí: Šmakal – Trska, Andras. Diváků: 100.
FK Dukla JM: Buchlák – Solař, Inneman, Markuzi, Březina (81. Petrák) - Beneš, Brabenec - Bureš (30. Jerie), Farkaš, Trávník (36. Gill) - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Kopanina: Zavadil – Čermák, Kučera, Tržický, Hovorka - Asad - Mejdr (64. Hollerbach), Schierreich, Razetto (72. Urban), Mainolfi (90.+3 Hollmotz) – Ptáček. Trenér: Daniel Vott.

Ohlasy utkání
Josef Světlík (FK Dukla JM): Myslím, že zápas v náš neprospěch rozhodlo, že jsme nedokázali vstřelit branku v prvním poločase z šancí i z pokutového kopu. Bylo vidět, že to s týmem zatřáslo a do sedmdesáté minuty jsme neexistovali. Kopanina hrála chytře, měla ve druhé půli šance. Pomohlo nám vyloučení soupeře, uměle jsme se dostali v posledních patnácti minutách do pseudo tlaku, ale ani z něj jsme si nedokázali vytvořit větší herní převahu a víc gólových šancí kromě jednoho brejku, který jsme nedokázali vyřešit. Pak nás potrestal faktor Urban, kdy si v poslední minutě našel míč ve vápně a důrazem a chytrostí utkání rozhodl. Nám nezbývá, než Kopanině pogratulovat. My se musíme v posledních dvou kolech nad sebou zamyslet.
Daniel Vott (Kopanina): Potvrdilo se, že jde o šlágr kola, kdy hraje druhý s třetím. Mělo to nasazení, úroveň, souboje, rychlost, agresivitu. Emoce byly na lavičkách, na hřišti i v hledišti. Myslím, že to nebylo zákeřné, ale hodně důrazné. Samozřejmě konec dobrý, všechno dobré. Vím, že soupeř měl taky šance, tu největší v podobě penalty, i tak jsem přesvědčený o tom, že jsme šancí měli víc a troufám si tvrdit, že jsme také měli kopat penaltu. Plus kluci říkali, že jedna naše střela byla za čárou. Z lavičky jsem to nemohl vidět, soudím jen podle nich. Rozhodující gól tak měl přijít dřív. Ale tentokrát od gólmana všichni odvedli skvělý výkon na to, jak máme strašně mladé mužstvo. S kluky je radost pracovat, vidím, jak tenhle těžký soubojový zápas zvládli, obrovsky chtěli vyhrát a moc si cením, že to dotáhli. Pochvalu si zaslouží všichni. Naším cílem, a už to říkám dva roky, je doplňovat mužstvo mladými kluky, což se nám úspěšně daří. Kluci, co nehrají stabilně, chodí i za béčko. I tam je vidět ohromné zlepšení oproti loňsku. Věřím, že jsou schopní se posunout, ať už s Kopaninou, nebo jinde, do vyšší soutěže, kterou by si zasloužili.

Nejlepší hráč FK Dukla JM: Vladimír Solař
Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Luboš Zavadil


FK Motorlet Praha B - SK Čechie Uhříněves 0:1 (0:0)
Branka: 80. Mazanec. ŽK: 72. Dascal, 90.+2 Vyčichl – 77. Mazanec, 84. Seniv, 90.+2 Kovařík. Rozhodčí: Havel – Hruška, Nebáznivý. Diváků: 60.
Motorlet B: Vyčichl – Průša, Čuba, Hauer, Pokorný (78. Alahmary) – Zelenka – Matějíček (56. Blažek), Dvořáček (68. Dascal), Kochan, Hrabina – Žižka. Trenér: Jan Rajnoch.
Uhříněves: Jevčák – Bobek, Podvín, Kovařík, P. Hrubý – Chadim – Cabrnoch (56. Vaněk), Mazanec, Blažek (56. Seniv), Aust (67. Vácha) – Peterka. Trenér: František Vitovský.

Ohlasy utkání
Jan Rajnoch (Motorlet B): Utkání plné soubojů, hrané na umělce a v podstatě bez šancí, směřovalo k remíze, když hosté dokázali vstřelit branku. A protože se fotbal hraje na góly, tak zaslouženě vyhráli. Divák se líbivého fotbalu nedočkal a Uhříněves potvrdila svou dobře organizovanou defenzivu.
Martin Kovařík (Uhříněves): Zápas na menší umělce byl plný soubojů, ve kterých jsme byli důraznější a soupeř zase lepší kombinačně. Nakonec o vítězi rozhodla jediná branka, kterou jsme vstřelili my. Stálo při nás i trochu fotbalového štěstíčka, za tři získané body jsme velice rádi.

Nejlepší hráči FK Motorlet Praha B: Jan Hauer
Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: Matěj Bobek


FK Viktoria Žižkov B - FC Tempo Praha 2:5 (1:2)
Branky: 12. Štrombach, 86. Barratt z penalty – 34. Klouček, 40. Pytlíček, 52. Babický, 70. Sedlář, 75. Plíšek z penalty. ŽK: 74. P. Vlček (FK Viktoria Žižkov B). Rozhodčí: Kalcovský – Nebáznivý, Císař. Diváků: 65.
Žižkov B: Myška – Trávníček, Kabantsov (46. P. Vlček), Horálek, Jankovský – Pek – M. Vlček (79. Barratt), Král, Buneš (46. Janovský), Štrombach (46. Pešek) – Muška (46. Tomeček). Trenér: Jiří Novotný.
FC Tempo: Pacovský – Valta (73. Petržilka), Kleček, Plíšek – Hampapa, T. Havlíček, Šmídek, Pytlíček (64. Rakušan), Babický (64. Cejnar) – Sedlář (75. J. Havlíček), Klouček. Trenér: Petr Havlíček.

Ohlasy utkání
Daniel Veselý (Žižkov B): Odehráli jsme těžké utkání s velice kvalitním soupeřem, který má v sestavě na tuto soutěž špičkové hráče. Přesto jsme ho dokázali překvapit a po standardní situaci šli do vedení. Hosté ovšem prokázali svoji kvalitu a ještě do přestávky skóre otočili. Během přestávky jsme byli nuceni provést změny a doufali, že se to na našem výkonu pozitivně odrazí, což se bohužel nestalo a zapůsobilo to spíše negativně. Soupeř zcela zaslouženě zvítězil.
Petr Vanko (FC Tempo): Po dlouhé době vítězství a jsme rádi, že jsme to protrhli. Pro domácí, kteří zvláště v první půlhodině hráli výborně, je výsledek až příliš krutý. Potom, co v poločase vystřídali hráče širšího kádru áčka, již ve druhém dělali chyby, které jsme dokázali potrestat. Důležitým momentem byl náš obrat ve skóre ještě do konce prvního poločasu. Utkání mělo svoji úroveň a hlavně plynulost, k čemu přispěl svým výkonem hlavní rozhodčí: za takto vedené utkání ho musím pochválit. Oproti posledním zápasům to byl balzám.

Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: David Štrombach
Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Martin Pytlíček