Foto: Pavel Jiřík st.
Můj konec se rychle rozkřikl, roli hrálo i to, že znám soupeře, komentuje trenér Jakubec přesun z Admiry do Meteoru

Můj konec se rychle rozkřikl, roli hrálo i to, že znám soupeře, komentuje trenér Jakubec přesun z Admiry do Meteoru

Do sezony vstupoval jako trenér Admiry B, před necelými třemi týdny se však trenér František Jakubec s klubem z Kobylis rozešel, když se vedení rozhodlo dát mladému týmu impuls v podobě nových koučů. Bez angažmá ale Jakubec dlouho nezůstal, dohodl se na působení v týmu divizního konkurenta - Meteoru. „V klubu to dobře znám, chtěli mě už dřív, takže když přišel konec v Admiře, kývl jsem,“ říká nový asistent trenéra Jana Fíčka. Meteor je po 12. kole na čtrnáctém místě divizní skupiny B, na Admiru B ztrácí jeden bod.

Když se vrátím o pár týdnů zpět, co jste říkal na předčasný konec v Admiře B?
Nikdo z trenérů si samozřejmě nepřeje, aby jeho angažmá skončilo předčasně. Soustředil jsem se na práci, věřil jsem, že se kluci zvednou, že přijdou přijatelnější soupeři. Ale nedalo se nic dělat. Vedení klubu přišlo s tím, že by chtělo udělat změnu, tak jsem se dohodli na tom, že skončím.

Admira B postupovala do divize až dodatečně, pokud se na vše podíváte zpětně, neukousla si z toho fotbalového krajíce až příliš a neměla raději zůstat v Pražská teplárenská přeboru?
Pro kluky to byl samozřejmě skok, zvláště pro ty z devatenáctky, kterým chyběly zkušenosti z extraligy. Já jsem to na nich dost stavěl, pustili jsme se do práce, ale logicky tam zkušenosti scházely. Bohužel nás v zápasech srážel nedostatek zkušeností a fatální chyby, které soupeř dokázal trestat.

A ve výsledku tedy přišel váš konec u rezervy. Nabídl vám klub nějakou jinou pozici?
Když jsme se bavili o tom, že skončím, mohl jsem v Admiře pokračovat jako trenér osmnáctky, ale tímhle směrem jsem jít nechtěl. S mladými hráči jsem pracoval i v béčku, kde jsme dopláceli na fatální chyby. Když si zpětně promítnu zápasy, mohli jsme mít klidně o nějakých osm bodů více.

Bez angažmá jste ale dlouho nezůstal, překvapilo vás, jak rychle jste našel místo?
S Honzou Fíčkem se pochopitelně znám. To, že jsem skončil na Admiře, se hodně rychle rozkřiklo. Meteor měl o mě zájem už dřív, když jsem byl v Benátkách a následně v Admiře. Teď už jsme se dohodli. Je to stejná divizní skupina, soupeře dobře znám. I tohle hrálo roli.

Posunul jste se o dvě autobusové zastávky vedle. Meteor od té doby oba zápasy prohrál, nerýpl si někdo z Admiry?
Je pravda, že jsme oba zápasy prohráli, když jsme dostali čtyři a tři góly. Ale nikdo nepsal, taky dobře vím, že nás Admira B v tabulce o bod přeskočila. Byl jsem se taky na jejich utkání podívat. Jasně, že je to rival Meteoru, ale oba týmy mám rád. Když jsem končil, klukům jsem popřál hodně štěstí. Nekončil jsem v pozici nějakého zhrzeného trenéra. Není to tak, že bych si přál, aby teď Admira B prohrávala.

No ale v tabulce byste určitě chtěl Admiru B dostat pod Meteor, přece jenom jsou oba kluby namočené do boje o záchranu...
To je jasné, že bych chtěl, abychom se dostali před Admiru. Ale nejlepší by bylo, aby se mimo sestupové příčky dostaly oba týmy.

Do konce podzimu zbývají tři kola. Na kolik bodů si s Meteorem troufáte?
Ideální by bylo udělat devět bodů.

To myslíte vážně? Vždyť vám chybí střelec Krůta...
Devět bodů bylo spíš takové moje přání, jsou ale ve hře. Je pravda, že nejlepší střelec je zraněný, ještě jsem ho pořádně neviděl. Takže řeknu, že reálně by bylo dobré udělat ve zbytku podzimu šest bodů.

V Meteoru jste přijal roli asistenta trenéra. Láká vás do budoucna posun zpátky na místo hlavního kouče?
Když by se v budoucnu objevila nějaká nabídka z divize nebo přeboru, tak by mě práce hlavního kouče zajímala. Docela jsem si na to zvykl. Ale spolupráce s Honzou Fíčkem je skvělá, zajímá ho můj názor a pohled na věc. Takže není žádný problém. Teď jen, abychom do konce podzimu udělali nějaké body, všechno by pak bylo ještě lepší.



Související články