Foto: Jiří Ipser
Admira B v divizi vyměnila kouče, kouzlo však nezafungovalo. Problémem je koncovka
17.10.2022

Admira B v divizi vyměnila kouče, kouzlo však nezafungovalo. Problémem je koncovka

Rezerva Admiry má nové trenéry. Už o víkendu nováčka čtvrté nejvyšší tuzemské soutěže vedlo místo Františka Jakubce duo Sálem Hebousse a Viliam Krbúšik. Oba se posunuli do kategorie dospělých od mládeže klubu z Kobylis. Admira B i přes slušný výkon odjela z Českého Brodu s porážkou 0:3.

„Spolupráce s trenérem Františkem Jakubcem byla po vzájemné dohodě ukončena. Klub se pokusil změnou trenérů dát týmu nějaký impuls, nebyli jsme v dobré situaci a chtěli jsme něco změnit,“ konstatuje tiskový mluvčí klubu Aleš Pivoda s tím, že dohoda s trenéry je zatím do konce podzimu.

V nejvyšší soutěži třeba Baník Ostrava pod novým trenérem Pavlem Hapalem zabral, v případě mladíků z Kobylis kouzlo v podobě nových koučů efekt nepřineslo. „První zápas nedopadl dobře. Na utkání se byl podívat sekretář Jan Dobrý a hlásil, že na šance jsme vyhráli 6:3, jenže je pro nás obrovský problém dát gól, takže vyhrál soupeř,“ přiznal Pivoda.

Jeho slova potvrzuje i hodnocení sekretáře Admiry na klubových stránkách. „Po zápase nám někteří domácí sami říkali, že Admira byla lepší. Ale za to si nic nekoupíme,“ uvedl Dobrý.

„V poli jsme hráli bez přehánění výborně… Gól jsme ale nedali a naopak jsme sami inkasovali. Z penalty jsme pak prohrávali 0:2, ke konci jsme inkasovali potřetí po standardce,“ shrnul dění na trávníku Dobrý.

Admira B je momentálně na čtrnáctém místě tabulky, když dosud uhrála osm bodů, stejně jako poslední Hvězda Cheb. Skóre 10:20 dává tušit, že největším problémem je koncovka, což ostatně při popisu duelu posledního utkání potvrdil i sekretář Admiry.

Na domácí půdě má zatím béčko třetiligového klubu nejhorší bilanci ze všech klubů divize B: doma Admira odehrála pět duelů, jednou vyhrála a jednou remizovala (skóre 6:8). V hodnocení výsledků venkovních utkání je pak Admira B dvanáctá, s jedním vítězstvím a jednou plichtou ze šesti duelů (4:12).

Do konce podzimu čekají Admiru B čtyři duely. O víkendu přijede do Kobylis tým ze Slaného (zatím jedenáctý), další týden zamíří rezerva Admiry na půdu nyní poslední Hvězdy Cheb (o víkendu vyhrála nad Újezdem Praha 4 nečekaně 3:1), v předposledním podzimním vystoupení hraje Admira B doma s momentálně desátým SK Štětí a první polovinu soutěže zakončí nováček na půdě celku Neratovice-Byškovice, jenž je nyní šestý.