Foto: Jiří IPSER
Souhrn 11. kola přeboru: Spoje ve šlágru porazily Tempo a po ztrátách Kopaniny i Dukly JM jdou do trháku
17.10.2022

Souhrn 11. kola přeboru: Spoje ve šlágru porazily Tempo a po ztrátách Kopaniny i Dukly JM jdou do trháku

Velmi zajímavý náskok už mají v Pražská teplárenská přeboru fotbalisté Spojů, kteří ve šlágru 11. kola zdolali Tempo 4:0. Po zápase, který provázelo hodně emocí a naštvání hostů na trojici rozhodčích, mají Spoje v čele tabulky šestibodový náskok na Přední Kopaninu - ta překvapivě hladce prohrála na půdě Hostivaře 0:3. O další tři body zpět je Dukla JM, která na svém hřišti nestačila na Kolovraty a prohrála 0:2. Třetí výhru v řadě zapsalo béčko Viktorie Žižkov po triumfu 2:1 nad rezervou Motorletu, které naopak pošesté v řadě nezískalo ani bod. Přestřelkou víkendu byl zápas v Radotíně, kde hosté z ČAFC vyhráli 6:4.

SC Olympia Radotín - ČAFC Praha 4:6 (3:4)
Branky: 38. a 59. z penalty Doležal, 2. Císařovský, 9. Suchan – 7. a 25. Peake, 11. a 71. Peričevič, 17. a 76. F. Štěpánek. ŽK: 21. Saladiak, 34. Kotelyuk, 48. Polívka – 82. F. Štěpánek. Rozhodčí: Marek – Zelený, Císař. Diváků: 50.
Radotín: Saladiak – Suchan, Bialek, Svoboda (29. Kotelyuk), Hollý (75. Kotlík) – Kubišta, Doležal, Mašek (65, Löwe), Tokar – Polívka, Císařovský (65. Bužík). Trenér: Richard Valoušek.
ČAFC: M. Štěpánek – Švara, Machurka, Lukeš, Kaliba – F. Štěpánek (90. Nováček), Peake, Pícha (84. Bergmann), Neuberg, Peričevič (72. Kapraľ) – Sochor (46. Matoušek). Trenér: Pavel Novotný.

Ohlasy utkání
Richard Valoušek (Radotín): Měli jsme za sebou nejlepší týden, co jsem na Radotíně. Docházka kolem šestnácti lidí, upřímná komunikace i konstruktivní kritika. Tomu odpovídal i vstup do utkání. Bohužel nás srážejí neskutečně laciné branky, kdy buď podklouzneme ve vápně, nezareagujeme na odražený míč, nebo si ho rovnou tečujeme do brány. I tak jsme se dostali dřinou zpátky do zápasu. Když jsme ale srovnali na 4:4, paradoxně se nadechla k náporu Čafka a zaslouženě zápas dotáhla do vítězného konce. Šancí měla ještě více, a tak se nedá z naší strany mluvit o smůle. Musíme dál pracovat, nehledat chyby u druhých, být ještě více v zápase a věřit, že postupné změny a odchody hráčů, kteří si myslí, že sestavu mají automaticky danou, pomohou zdravější atmosféře v celém klubu.
Pavel Novotný (ČAFC): Diváci viděli velmi ofenzivně laděný zápas, který samozřejmě rovněž přinesl i spoustu chyb v obranné fázi, po kterých padaly branky. Takže to musím shrnout slovy klasika: pro oko diváka fotbal líbivý, pro trenéry na infarkt. Pro nás důležité vítězství na půdě zvedajícího se Radotína a myslím si, že tady se body budou získávat velmi těžce.

Nejlepší hráč SC Olympia Radotín: Filip Císařovský
Nejlepší hráč ČAFC Praha: Sebastian Peake


ABC Braník - SK Čechie Uhříněves 0:0
ŽK: 25. T. Pechač, 85. Platil (Braník). Rozhodčí: Hruška – Šmakal, Janků. Diváků: 60.
ABC Braník: Mařík – T. Pechač, Hrazdíra, Vybíral, Kodytek (79. Seidler) – Rapant (79. Lebeda), Platil, Šebák, Palko – Sklenář, Novotný (79. Zelenka). Trenér: Marek Bukovský.
Uhříněves: Jevčák – Vácha, Podvín, Kovařík, P. Hrubý – Blažek (70. Seniv), M. Hrubý, Mazanec, Chadim, Aust (80. Cabrnoch) - Peterka. Trenér: František Vitovský.

Ohlasy utkání
Marek Bukovský (Braník): Zápas se mi hodnotí těžce, protože jsme opět doma nedokázali potvrdit body získané venku. Nepodařilo se nám překonat obranu hostů, kteří si přijeli pro bod, a také ho získali. Pro diváka asi ne moc atraktivní zápas. Hodně soubojů a nepřesností, málo fotbalové krásy.
Martin Kovařík (Uhříněves): Utkání se hrálo na velmi těžkém terénu, a tak byl k vidění urputný a silový fotbal. Obě družstva měla několik šancí ke skórování, ale žádnou nevyužila, a proto se zrodila bezbranková remíza, která je spravedlivým obrazem zápasu.

Nejlepší hráč ABC Braník: Karel Mařík
Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: Jakub Jevčák


TJ Spoje Praha - FC Tempo Praha 4:0 (1:0)
Branky: 35. z penalty a 54. Košút, 65. Ladra, 90.+1 Yanakov. ŽK: 55. Janoševič, 73. Jarovský – 14. Klouček, 28. Kostka, 43. T. Havlíček, 72. Kadlec, 84. Babický. ČK: 35. trenér Vanko (FC Tempo). Rozhodčí: Tvrz – Kalcovský, Stěhule. Diváků: 100.
Spoje: Ordelt – Lemák, Prykhodko, Košút, Madej – Janoševič (61. Jarovský), Zhul (71. Tanchyk), Horski, Verner, Baisa - Ladra (79. Yanakov). Trenér: Fabio Leggeri.
FC Tempo: Pacovský – Plíšek, Petržílka, Kadlec, Kostka - Hampapa (75. Pytlíček), Šmídek (75. Kleček), Rakušan (61. Babický), Havlíček - Sedlář (61. Viktorin), Klouček. Trenér: Petr Vanko.

Ohlasy utkání
Fabio Leggeri (Spoje): Výsledek je 4:0, musím říct, že jsme v podstatě pořád drželi míč, pořád jsme útočili. Na penaltovou situaci se musím ještě podívat, možná nebyla, ale dá se říct, že utkání dopadlo správně. Soupeř měl vlastně jen na začátku nějaké pološance. Pokud chtěli zápas vyhrát, tak mají útočit a střílet na branku, a ne zůstat na půlce a čekat, že nedáme gól. Myslím, že výsledek 4:0 je spravedlivý. Doufám, že si náš hráč v závěru nezlomil nohu, to by byl další dlouhodobý marod během pár utkání. Museli jsme vzít čtyři kluky z béčka, máme šest zraněných hráčů, takže musím pochválit celý tým. Vyhrát o čtyři góly, když vám chybí půl sestavy, to jsme zvládli fantasticky.
Petr Vanko (FC Tempo): Nemá cenu ani řešit penaltu. My jdeme v první půli dvakrát sami na bránu a pan Stěhule se rozhodne, že nás tam nepustí, pan Tvrz se rozhodne, že nás zařízne. K tomu není co dodat, byl to od rozhodčích totálně zprasený zápas. Už mě to nebaví, to je každý týden odmávaný proti nám všechno možný. Budeme mlčet a čekat, že jednou nás tam prostě pustí, víc nemám, co říct. Šancí jsme měli více než domácí, prohráli jsme ale 0:4, mám červenou kartu, dostanu trest. Takže to dopadlo tak, jak mělo. Od první půle to byl tak zkažený zápas, že už bylo úplně jedno, co se ve druhém poločase dělo. Když se mi pan Stěhule o půli vysmívá, když jde do kabiny, tak takhle by to přesně mělo vypadat...

Nejlepší hráč TJ Spoje Praha: Tomáš Košút
Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Svatopluk Plíšek


SK Hostivař - FC Přední Kopanina 3:0 (2:0)
Branky: 17. a 83. Kadlčík, 44. Mucha. ŽK: 34. Šticha, 62. Kučera, 73. Kadlčík, 79. Sýkora – 90. Mejdr. ČK: 46. Šticha (SK Hostivař). Rozhodčí: Havel – Štěrba, Vlček. Diváků: 50.
Hostivař: Provazník – Černý (86. Motl), Penc, Mucha, Laštovka – Kadlčík (86. Kříž), Žampa (74. Sýkora), Kučera, Lehner (86. Chrastina), Šticha – Kronovetr (82. Khomauli). Trenér: Petr Procházka.
Kopanina: Zavadil – Čermák, Krejčí (66. Spizzirri), Škarda, Hovorka (46. Kočí) – Asad – Hollerbach (46. Mejdr), Razetto (46. Šalanský), Mainolfi, Kučera – Urban (78. Veleba). Trenér: Daniel Vott.

Ohlasy utkání
Petr Procházka (SK Hostivař): Zápas se mi hodnotí velmi dobře, protože soupeř byl velmi kvalitní z čela tabulky. Minimálně do vyloučení jsme byli lepším týmem, diktovali tempo hry a neproměnili ještě své další šance, takže skóre mohlo být v poločase vyšší. Hned na začátku druhého poločasu nám to zkomplikovalo vyloučení našeho hráče, které pramenilo z jeho herní nevyzrálosti. Soupeř nás trošku zmáčkl, ale žádnou vyloženou šanci si nedokázal připravit. Toto vítězství jsme potřebovali jako sůl a věřím, že na to navážeme i v dalších zápasech. Závěrem patří klukům za předvedený výkon a bojovnost klobouček dolů.
Daniel Vott (Kopanina): Gratuluji Hostivaři k zaslouženému vítězství. Na těžkém terénu se nám nedařilo pracovat dobře s míčem a vůbec jsme se nedostali k naší hře. Od začátku do konce byl z naší strany všechno špatně. Byli jsme usazeni na zem, musíme se opět tvrdě a pečlivě připravit na další zápas a vrátit se na vítěznou vlnu.

Nejlepší hráč SK Hostivař: Michal Kadlčík
Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: nikdo


FC Zličín - AFK Slavoj Podolí 0:2 (0:2)
Branky: 5. Němeček z penalty, 44. Šídlo. ŽK: 26. Mareš – 29. Brezina, 51. Šídlo. ČK: 39. Šmalcl (Zličín). Rozhodčí: Suchar – Wulkan, Šteberl. Diváků: 60.
Zličín: Mareš – Ibraimi (88. Zajíček), Žák, Šmalcl, Stýblo (73. Horák) – Hák, Kohout, Plánička, Ondrejka (39. Gröbl, 46. Forejtek) – Pyšek, Merta (73.Vajdl). Trenér: Zdeněk Kudela.
Podolí: Bartoš – Vlasák, Urban, Bednář, Krob – Němeček – Šimák, Šídlo, Brezina (83 Sitta), Podobský (78. Kocour) – Jůzek (83. Procházka). Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Zdeněk Kudela (Zličín): Bohužel z naší strany to nebylo ideální. Utkání bylo ovlivněno řadou faktorů, které občas fotbal přináší. Již v úvodu zápasu nařízená penalta proti nám, ale budiž, rozhodčí to tak posoudil a odpískal. Dalším faktorem bylo vyloučení našeho hráče, které rozhodčí nejprve jako faul neposoudil a vrátil se k tomu až po projevu emocí z lavičky hostujícího týmu, a navíc si myslím, že byl nejprve přistrčen náš hráč. Nemám ve zvyku si na výkon rozhodčího stěžovat, ale zásadně vstoupil do děje utkání a pokaždé proti našemu družstvu. Po vyloučení a inkasované druhé brance se utkání dohrávalo a Podolí si zápas pohlídalo až do vítězného konce. Sehráli jsme takový klasický zápas blbec, kdy se nic nedaří a ke všem našim problémům se stopery se zranil krátce po svém nastoupení i Gröbl.
Petr Majer (Podolí): Asi mohu říct, že naše vítězství bylo zasloužené, domácí jsme nepouštěli do žádných brankových příležitostí a výsledkem je nula vzadu. Samozřejmě nám pomohla penalta z úvodu zápasu, která byla neoddiskutovatelná. Další věc hrající nám do karet byla červená karta pro domácího hráče, která za nás byla také jednoznačná, i když tento moment spustil lavinu emocí a domácí se s tímto rozhodnutím těžce smiřovali. Před přestávkou se nám povedlo náskok navýšit a do druhého poločasu jsme šli s tím, že nechceme domácí pustit k nějakému jednoduchému snížení. To se i přes snahu domácích podařilo a v závěru jsme ještě neproměnili dvě tutové šance. Přesto jsme zápas dovedli do klidného konce a připsali do tabulky tři důležité body.

Nejlepší hráč FC Zličín: Lukáš Stýblo
Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Vojtěch Vlasák


FK Dukla Jižní Město - Sokol Kolovraty 0:2 (0:1)
Branky: 41. Hladký, 71. Kuchta z penalty. ŽK: 41. Trávník (FK Dukla JM). Rozhodčí: Borodáč – Šaróka, Mičko. Diváků: 55.
FK Dukla JM: Buchlák – Solař, Inneman, Markuzi, Gill (46. Bureš) - Beneš (72. Petrák), Březina, Farkaš - Trávník, Kotlík, Brabenec. Trenér: Josef Světlík.
Kolovraty: Bébr – Ráža, Klír, Borek, Žitný – Ponert – Bláha (58. Hejno), Kuchta, Hladký, Kalenda – Hynek (80. Nguyen). Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
Josef Světlík (FK Dukla JM): Parametry naší hry snesl proti oslabenému soupeři snad jen částečně první poločas. Druhý poločas byl z naší strany blamáží, na které nesu díl viny i já, protože ani střídající hráči náš výkon nezvedli. Tentokrát bylo vše špatně a raději rychle zapomenout. Nezbývá než soupeři pogratulovat k zaslouženému vítězství.
Jakub Slezáček (Kolovraty): První poločas byl hodně otevřený, hrálo se nahoru dolů. Stěžejním momentem byl v úvodu chycený gól Milanem Bébrem. Druhou půli jsme už vycházeli ze zabezpečené obrany a čekali si na chybu. Pro kluky mám jen slova uznání. Několik hráčů hrálo se sebezapřením, a i když nám v týdnu při rozcvičce, pak i v zápase, ubývali další hráči, tak všichni, co se dostali na hřiště, podali maximálně obětavý a zodpovědný výkon. Po dlouhé době jsme působili jako opravdové mužstvo, kdy si automaticky pomáhá jeden za druhého, z kluků bylo cítit to správné fotbalové zažrání. To nám v některých předešlých zápasech chybělo. Výhra ze hřiště silného soupeře je pro nás mimořádně cenná.

Nejlepší hráč FK Dukla JM: Jan Markuzi
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Otakar Ponert


TJ Sokol Královice - FC Slavoj Vyšehrad 3:4 (2:3)
Branky: 21. a 44. z penalty Svoboda, 88. A. Krivosheev – 3. Krčmář, 24. Nechepurenko, 42. Lískovec, 71. Šrejber. ŽK: 63. Šrejber, 87. J. Klíma ml., 90. Stareček, 90.+3 Vodička (Vyšehrad). Rozhodčí: Zima – Vojáček, Nebáznivý. Diváků: 40.
Královice: Frýdl – Hořický (86. Misbakhetdinov), Chalupa, Lády, Malík – Nejeschleba – Pospíšil, A. Krivosheev, Staněk (71. Rusanov), Kučera – Svoboda. Trenér: Jakub Pospíšil.
Vyšehrad: Zvoníček – Lískovec, Přech, Stareček, Pryšljuk – Nechepurenko (58. Zíka), J. Klíma ml., Holyk, Vodička – Souček (28. Šrejber, 90.+2 Romanishak), Krčmář. Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Jakub Pospíšil (Královice): Vzhledem k tomu, jak vypadá tabulka, si nemůžeme dovolit ztrácet body doma. Jenomže soupeř nám dal lekci z produktivity a my jsme mu svými individuálními chybami nabídli laciné góly. Sami jsme neproměnili některé vyložené šance, takže 3:4 je zasloužený výsledek a Vyšehradu mohu jen pogratulovat, zatímco my musíme začít makat a sbírat body. Po herní stránce to z naší strany nebyl průšvih, byli jsme víc na míči, vyvíjeli tlak a jak už jsem zmínil, vytvářeli si také šance, pokud ale čtyřikrát lehce inkasujete, srazí to každý tým. Nemluvě o tom, že jsme po celý zápas jen dotahovali vedení soupeře.
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Z mého pohledu zasloužené vítězství, kromě čtyř vstřelených branek jsme spoustu dalších vyložených šancí neproměnili. Udělali jsme si z toho zbytečné drama, protože jsme měli několik příležitostí, hlavně pak za stavu 4:2, abychom odskočili do vedení rozdílem tří gólů. Nakonec ale přišel ještě kontaktní gól, a my jsme se tak v nastaveném čase chviličku klepali o výsledek. Ale na to, jak máme mladé hráče, jsme to takticky dobře dohráli. Nebylo to pro nás přitom vůbec snadné, protože nám chyběli Míra Krivosheev, Babka, Kankara, Kubies a už po necelé půlhodině hry musel odstoupit Souček.

Nejlepší hráči TJ Sokol Královice: Alexandr Krivosheev
Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Tomáš Stareček


FK Viktoria Žižkov B - FK Motorlet Praha B 2:1 (1:1)
Branky: 5. Pek, 63. Buneš - 35. Blažek. ŽK: 90.+1 Buneš – 18. Ambadu. ČK: 14. Muška (FK Viktoria Žižkov B). Rozhodčí: Kučera – Tikal, Pytloun. Diváků: 30.
Žižkov B: Myška – Trávníček, Kabantsov, Muška, Jankovský – Pek – V. Vlček (51. Šandera), Buneš, Král, Talamon (87. Barratt) – Cuc (82. M. Vlček). Trenér: Jiří Novotný.
Motorlet B: Hlous – Průša, Čuba, Ambadu, Zelenka – Žižka (65. Alahmary) – Hrabina (58. Matějíček), Dvořáček, Sehedi, Pokorný (79. Kučerka) - Blažek. Trenér: Jan Rajnoch.

Ohlasy utkání
Daniel Veselý (Žižkov B): Utkání bylo sehráno na umělce SK Újezd Praha 4 a obě družstva chtěla hrát kombinační hru. Nám se podařil gólově úvod utkání, ovšem asi po deseti minutách jsme udělali hrubou chybu ve střední části hřiště a museli jsme zatáhnout za záchrannou brzdu v podobě faulu za červenou kartu. Soupeř se snažil, ale kromě vyrovnávací branky si mnoho dalších příležitostí nepřipravil. Do druhého poločasu hosté vstoupili tlakem, který ovšem po pár minutách vyprchal a jejich hra byla stále jednotvárná bez nějakých šancí. Navíc se nám z brejkové akce podařilo strhnout vedení na svou stranu, které jsme dokázali udržet až do konce a připsat si tak třetí vítězství za sebou.
Jan Rajnoch (Motorlet B): Jsem neskutečně zklamaný z výkonu týmu. Nedokázali jsme se mladšímu soupeři vyrovnat vůbec v ničem. To zklamání bude ve mně asi ještě dlouho. Moje trpělivost se již dostává k bodu nula. Chybí nám tam hráč, který by to vzal na sebe a dokázal strhnout ostatní k dobrému výkonu. Soupeř vystřelil dvakrát na branku a má z toho tři body. Soupeře nedostupujeme, hrajeme měkce, jsme nedůslední, a to jsme nedokázali využít ani dlouhou přesilovku.

Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Mykhailo Kabantsov
Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: Jan Průša