Foto: Pavel Jiřík st.
Začátky zápasů doma vždycky prospíme, nechytáme se, přiznává Sochor. Kdy přijde výhra na vlastním hřišti?

Začátky zápasů doma vždycky prospíme, nechytáme se, přiznává Sochor. Kdy přijde výhra na vlastním hřišti?

Necelých dvaašedesát minut čekal na lavičce na svou šanci. Pak se ale 20letý útočník Jaroslav Sochor na hřiště dostal a tři minuty před koncem parádně práskl do míče. Ten skončil v horním rohu hostivařské branky, gólman neměl nárok. A tým ČAFC bral díky nádhernému gólu bod za remízu 1:1. „Zkusil jsem to. Na tréninku to tam občas takhle padne, tak jsem to vyzkoušel i při utkání a máme bod,“ oddechl si spasitel týmu ze Záběhlic.

Do přestávky nebyl skoro už tradičně výkon ČAFC povedený, co se stalo?
První půle byla špatná, dvacet minut jsme nepřelezli pořádně půlku. Postupně se hra vyrovnala, jen stoper Hostivaře Penc byl výborný. Měl každý dlouhý balon.

Po přestávce už to bylo lepší, co?
Prostřídali jsme sestavu, šlo nám o jediné: dát konečně gól. Naštěstí to tam padlo z dálky. Přidali jsme ještě jeden gól, ale neplatil kvůli ofsajdu. Nevím, jestli byl, ale asi jo. Byl jsem zády k bráně, tak jsem si to moc nepohlídal.

Každopádně ve druhé půli jste se herně zvedli. Neříkal jste si, proč taková nebyla i první půle?
Pak jsme tlačili, chtěli jsme přidat ještě jeden gól. Ale nakonec jsme rádi aspoň za ten bod. Do obrany soupeře jsme se dostávali těžko, oni hráli fakt dobře. Hráli jsme dlouhé míče, ale pořádné ohrožení brány vlastně vůbec nepřišlo. Byl tam od nás špatný styl hry, obrana nás zachycovala a my se složitě prosazovali.

ČAFC je zatím týmem dvou tváří. Venku dokáže překvapit, ale doma jste ještě nevyhráli...
Zatím je to pro nás doma zakleté. Možná se to povede zlomit, až nastoupíme na umělku. Doma jsme zatím udělali jen tři body za remízy, další zápasy jsme tu ztratili. Určitě to musíme zlepšit. Doma se musí bodovat za každou cenu. Hodně zápasů jsme měli dobře rozjetých, ale ztratili jsme je. S Kopaninou jsme vedli 2:0, ale prohráli jsme. S Vyšehradem jsme třeba v devadesáté minutě vyrovnali na 2:2, ale v nastavení dal soupeř vítězný gól...

Čafka do Pražská teplárenská přeboru moc chtěla. Jaký na vás dělá soutěž dojem?
Čekali jsme, že to bude hodně těžké, ale také jsme si mysleli, že nám to půjde lépe. Myslím, že máme dobrý tým, jen tam zatím chybí výsledky. Hlavní je to doma, to je kámen úrazu, že tu nezískáváme body. Musíme to zlomit a vyhrát.

Hřiště přitom nevypadá nijak zle, že by vám mělo dělat problém. Nebo ano?
V tom to není, hřiště je pro oba týmy stejné. Na to se vymlouvat nemůžeme. Prostě to musíme doma víc podchytit.

Co máte přesně na mysli?
Jsme tu takoví ospalí. Každý zápas doma mi přijde, že se v první půli vůbec nechytáme. A pak ve druhé půli přichází zlepšení.

Trenér Novotný vás také pořádně povzbuzuje. Nikdo si nedovolí něco ošidit.
Trenér nenechá nikoho vydechnout. Musíme se nad tím všichni zamyslet, víc se koncentrovat na zápas a rychleji do toho vstoupit. Hostivař měla do patnácté minuty asi šest rohů a my jsme se prakticky nedostali za půlku.

Takže to není tím, že by vás Hostivař něčím překvapila?
Myslím, že je to v nás. Každý zápas jsme ospalí na začátku, musíme se víc vyhecovat. Pokud nechceme mít starosti, budeme to muset zlomit. Nemůžeme se spoléhat na to, že se bude dařit venku. Musíme se zvednout doma. Ale v přeboru je těžký každý zápas.


Trenér Pavel Novotný o domácím trápení ČAFC a přeboru
„Doma nám to nejde, vůbec. Jsme špatní. Domácí hřiště je nějaké zakleté, nám se nedaří ani herně. První půle s Hostivaří byla z naší strany strašidelná, druhá byla o něco lepší. Už to vypadalo, že doma zase neuhrajeme nic, takže jsme za bod rádi. Teď jedeme na Radotín, to bude hodně těžké. Potřebovali bychom se na podzim dostat na nějakých osmnáct, dvacet bodů. Jinak to jaro bude hodně složité. Do přeboru jsme moc chtěli, udělali jsme maximum. Přebor nás překvapil kvalitou a obrovskou vyrovnaností. Hráči si nejspíš představovali, že to bude daleko jednodušší. V téhle soutěži ale může každý bodovat s každým, podívejte se na Uhříněves, hraje 0:0 se Spoji, které jsou jinde. Podolí doma dostane sedm gólů od Dukly JM. My sázíme na široký kádr, zkoušíme. Bojíme se vystřelit, jednou vystřelíme a je z toho gól. Ale střílíme málo.“


Dosavadní domácí zápasy ČAFC

ČAFC - Žižkov B 2:2
ČAFC - Uhříněves 1:1
ČAFC - Podolí 0:1
ČAFC - Vyšehrad 2:3
ČAFC - Přední Kopanina 3:5
ČAFC - Hostivař 1:1

Zbývající domácí zápasy ČAFC do konce podzimu
ČAFC - Dukla JM
ČAFC - Spoje



Fotografie

Související články