Foto: Pavel Jiřík st.
Doufáme, že se zase dostaneme do boje o vítězství v soutěži, řekl Trávník z Dukly JM
04.10.2022

Doufáme, že se zase dostaneme do boje o vítězství v soutěži, řekl Trávník z Dukly JM

Fotbalisté Dukly JM otočili v Pražská teplárenská přeboru duel s Tempem a nakonec jej vyhráli 5:2. Za stavu 3:2 uklidnil tým Josefa Světlíka gólem Adam Trávník. „Ta výhra je moc příjemná. Chtěli jsme se dotáhnout na Tempo v tabulce a jsme rádi, že se to povedlo,“ pochvaloval si Trávník. „Za stavu 4:2 už jsme věděli, že to nepustíme.“

V utkání jste vedli, pak jste prohrávali, nakonec slavíte výhra. Jak těžká k ní vedla cesta?
Nebyla úplně jednoduchá, ale tři body jsou moc důležité. Moc jsme je chtěli a asi jsme je chtěli o trochu víc než soupeř.

Teď už se vám mluví dobře, ale za stavu 2:1 pro Tempo, kdy proti vám stáli mladí naběhaní hráči, to vypadalo, že to budete mít složité. Měli jste obavu, zda utkání zvládnete otočit?
Nebylo to příjemné, když šel soupeř do vedení, ale bylo to hodně brzy, měli jsme ještě dost času něco s tím udělat. Morálně jsme byli silní, věděli jsme, že to chceme zvládnout.

Pomohlo vám, že jste brzy srovnali na 2:2?
Naštěstí se nám to povedlo fakt hodně rychle. Najednou jsme byli v dobrém rozpoložení a v euforii přidali třetí gól.

Pořád byl ale soupeř na dostřel jedné branky. Jako klíčovou bych viděl vaši trefu na 4:2. Cítíte to podobně?
Měli jsme asi v tu chvíli víc klid. Byli jsme rádi, že jsme odskočili.

Dal jste gól, přitom jste schytal docela ránu do hlavy a vypadalo to, že jste dost otřesený. Co se přesně stalo?
Docela to rána byla. Už jsem myslel, že hlavičkuju do brány a najednou bum. Myslel jsem, že mě trefil Pacy (gólman Pacovský), pak jsem byl chvíli mimo. Začala mě brnět i ruka, tak jsem si říkal, že se nechám vystřídat. Ale pak se mi povedlo dát gól, tak mě to dostalo zpátky do pohody. Uzdravil jsem se sám.

Diváci se dožadovali penalty. Co vy na to?
Nevím. Myslel jsem, že už hlavičkuju a najednou přišla rána. Podle mě jsem trefil balon, Valtič (Valta) mi říkal, že jsem ho trefil do ramene. Fakt nevím.

Zápas jste, třeba stejně jako proti Zličínu, dohrávali v oslabení. Tentokrát už jste ale měli velký náskok a soupeř neměl čas s výsledkem něco udělat...
Když jsme šli do deseti, tak už tři body byly víceméně jisté. Červená přišla, když jsme vedli o tři góly. To už jsme věděli, že to nepustíme. Je to škoda hlavně kvůli Michalovi (Bureš), že bude mít zase volno.

Utkání jste zvládli, ale prozraďte, měli jste před Tempem respekt? Čekali jste, že si povede v roli nováčka tak zdatně?
Mají se Spoji nejvíc nastřílených gólů. Jsou mladí, běhaví, draví. Na přebor se hodně dlouho těšili, protože jim to snad třikrát v řadě z různých důvodů s postupem nevyšlo. Takže jsme to šli odehrát s maximální pokorou a zkušeností, což se nakonec povedlo.

Na soupeře platil důraz. Byl to záměr?
To zapadá do té zkušenosti. Tyhle věci jsme si chtěli pohlídat, nemyslím si ale, že by tam bylo něco zákeřného. Ale důrazné to bylo. Jestliže máme starší, zkušenější hráče, tak proti těm rychlejším nesmíme nic podcenit.

Dali jste pět branek, ale střelecky mlčel bombarďák Ondřej Kotlík. Trenér ho moc chválil, plní roli lídra a obětuje se pro tým. Cítíte to stejně jako trenér?
Stoprocentně by si gól zasloužil, makal neuvěřitelně. Vracel se, vybojoval řadu míčů. Všichni chceme, aby se Kotel zase gólově chytil. Teď je v nějakém rozpoložení, prostě mu to nepadá, to se prostě i dobrým střelcům, jako je on, stává. Ondra se do toho zase dostane. Celý tým stojí za ním a chceme, aby se rozstřílel. Patří v tabulce střelců nahoru a za to, co odpracuje, by si gól zasloužil. Maká pro tým.

Zmínil jste, že vám záleželo na tom, aby Dukla dotáhla v tabulce Tempo. Na druhé místo ztrácíte tři body. Hlásí se tedy váš tým zase do boje o špičku?
Doufáme, že se zase dostaneme do boje o vítězství v soutěži. Dokud je šance, tak se o ni musí bojovat. Začátek podzimu byl z naší strany nějaký, ale to neznamená, že například konec podzimu zase nebude jiný třeba v podání Spojů a podobně. Stát se může cokoliv.

Na druhou stranu, v minulé sezoně jste bojovali o postupovou příčku do poslední minuty. Šance jít výš pak i přišla, ale zůstali jste v přeboru. Byl posun výš pro tým téma?
V létě to bylo hodně rychlé. My jsme asi byli nastavení tak, že chceme přebor vyhrát. A to se nepovedlo. O něčem dalším jsme se ani moc nebavili.

Hlasoval byste pro postup do divize?
Já osobně už mám plány za Prahu moc nevyjíždět. (směje se) Ale moc bych chtěl vyhrát přebor, nebo zkusit vyhrát pohár. Zabojovat o tohle, to by bylo prima.

Dukla JM se dávala dohromady z konce opor. Odešel gólman Tlustý, pryč je Damián Farkaš. Zdá se, že do sebe minimálně nyní vše už zapadlo, co?
Přišel Bury (Bureš) a gólmani. Toho jsme se báli nejvíce, ale přišli dva a oba kluci jsou super. Možná bychom uvítali, kdyby přišli ještě dva hráči více do kvality. Bylo by to fajn. Začátek sezony ukázal, že tam byly najednou karty a zranění a už jsme to lepili. Takže by se nějací kluci šikli.



Fotografie

Související články