Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 9. kola přeboru: Dukla JM zvládla šlágr s Tempem a dotáhla se na něj. Spoje i podeváté vyhrály
03.10.2022

Souhrn 9. kola přeboru: Dukla JM zvládla šlágr s Tempem a dotáhla se na něj. Spoje i podeváté vyhrály

Nejsledovanějším zápasem 9. kola Pražská teplárenská přeboru bylo utkání mezi Duklou JM a Tempem, tedy dvěma týmy ze špičky tabulky. V kvalitním utkání padlo sedm gólů, z toho dala pět domácí Dukla, takže se v tabulce bodově dotáhla právě na svého sobotního soupeře. Na čtvrtém místě je jen kvůli horšímu skóre. Před těmito dvěma mužstvy je už jen Přední Kopanina, která otočila zápas s Vyšehradem, a samozřejmě suverénní Spoje: ani na devátý pokus nezaváhaly a jsou dál stoprocentní. V závěru podzimu však narazí ještě na Tempo, Přední Kopaninu, Podolí či Kolovraty, tedy celky z první sedmičky. Překvapením víkendu je vysoká výhra ČAFC v Královicích, nejdramatičtější zápas byl k vidění v Braníku, kde rezerva Žižkova vyhrála 4:3 díky penaltě ze šesté minuty nastaveného času.

SC Olympia Radotín - AFK Slavoj Podolí 0:3 (0:2)
Branky: 19. Procházka, 28. Zdobnický, 86. Podobský. ŽK: 30. Doležal, 34. Bužík, 38. Chaloupka, 57. Bialek – 19. Brož, 21. Krob, 58. Podobský, 90.+2 Sitta. Rozhodčí: Havel – Tikal, Chrenko. Diváků: 84.
Radotín: Saladiak – Suchan, Svoboda, Bialek, Pivnička (28. Kubišta) – Chaloupka (46. Löwe), Císařovský, Tokar (57. Mašek) – Polívka, Bužík (70. Kotelyuk), Doležal. Trenér: Richard Valoušek.
Podolí: Šumník – Šimák, Němeček, Bednář, Krob – Brož (87. Vlasák) – Svoboda, Šídlo, Zdobnický (78. Trčka), Podobský (87. Sitta) – Jůzek (74. Šimeček). Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Richard Valoušek (Radotín): Prvních dvacet minut jsme lepším týmem, dostáváme se díky dobrému pohybu do řady šancí. Soupeře možná i lehce zaskočíme jiným rozestavením, kterým si tvoříme prostor v kombinaci a dostáváme se přes jeho napadání. Pak bohužel při snaze rozehrát a hrát po zemi uděláme chybu a dostáváme velmi laciný gól do prázdné branky. Zdravá mužstva takový moment nepoloží a pokračují ve své hře. My takovým týmem ještě nejsme, zcela vypadáváme ze hry a do poločasu můžeme prohrávat o pět branek. Soupeř nás ušetřil a my se po poločasovém střídání zvedáme. Opět jsme hodně na míči, tlačíme, presujeme, ale žádnou ze šancí nevyužijeme, a tak přichází trest v závěru zápasu z brejku. Zápas jsme si prohráli sami, i když nutno uznat, že Podolí má hlavně v útočné fázi kvalitu, včetně skvělého Milana Šídla. A klobouk dolů, že se nesnížili ke zdržování a až do třetí branky bylo stále o co hrát. Často slyším, že je na nás deka. Podle mě to je jen alibismus, z podobných situací dostane tým jen upřímná dřina a ochota, a ne všichni ji na Radotíně mají. Pracujeme na tom, aby se to co nejdříve změnilo. Kdo tu změnu nebude chtít, nemůže u nás pokračovat.
Petr Majer (Podolí): Do utkání jsme nevstoupili moc dobře, měli jsme problém s pohyblivostí domácích. Pak jsme se dostali do hry šťastným gólem. Do přestávky jsme ještě přidali druhou branku a v kabině jsme si řekli, že to již nesmíme ztratit, jako se nám to stalo v předešlých zápasech. Radotín nás pak malinko přitlačil, ale my jsme to přežili, a navíc přidali třetí branku, která určila vítěze utkání. Závěr jsme již v poklidu kontrolovali a utkání dovedli do vítězného konce.

Nejlepší hráč SC Olympia Radotín: Martin Löwe
Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Marek Šumník


ABC Braník - FK Viktoria Žižkov B 3:4 (2:2)
Branky: 6. Novotný, 16. Šebák, 68. Vybíral – 40., 71. z penalty a 90.+6 z penalty Šandera, 44. vlastní Mařík. ŽK: 80. Platil, 88. Sklenář – 90.+4 Myška. ČK: 63. Jankovský (Žižkov B). V 68. minutě neproměnil Vybíral (Braník) pokutový kop. Rozhodčí: Zelený – R. Zloch, Pazderský. Diváků: 60.
ABC Braník: Mařík – T. Pechač, Řemenář, Vybíral, Kodytek – Šebák (87. L Pechač), Platil, Hrazdíra (71. Rapant), Palko – Sklenář, Novotný (90.+1 Vandermarliére). Trenér: Marek Bukovský.
V. Žižkov B: Myška – Trávníček, Muška (90.+1 Rulf), Šandera, Jankovský – Pek – M. Vlček, Král (90.+1 Fenton), Bazal (90.+3 Olah), V. Vlček (68. Včelák) – Barrat (68. Talamon). Trenér: Zdeněk Koukal.

Ohlasy utkání
Marek Bukovský (Braník): Zápas jsme rozehráli dobře a dostali jsme se do vedení 2:0, které jsme ještě do přestávky ztratili. Když byl soupeři vyloučen hráč a dali jsme branku, tak to vypadalo, že zápas zlomíme v náš prospěch. Jenže hosté i v deseti hráčích díky dvěma penaltám otočili utkání ve svůj prospěch. Prohra bolí, ale musíme se zvednout a příště zápas zvládnout lépe. Hostům gratuluji, předvedli dobrý týmový výkon.
Daniel Veselý (Žižkov B): Pro diváky zajímavé utkání, pro trenéry spíše na infarkt. Štěstí konečně přiklonilo na naši stranu. Utkání na umělé trávě jsme začali mírnou aktivitou a lepším držením míče. Domácí tým se ovšem dobře bránil, a navíc po našich nepřesnostech v obranné fázi vstřelil dvě branky. Naštěstí se nám ještě do poločasu podařilo skóre vyrovnat. Druhý poločas se role na hřišti vyměnily, Braník se tlačil za vítězstvím a my naopak dobře a zodpovědně bránili, a navíc hráli od 63. minuty o deseti hráčích po vyloučení Jankovského. Domácí šli do vedení, když si dorazili neproměněnou penaltu. O chvíli později jsme měli výhodu penalty i my a Vojta Šandera opět vyrovnal. V samém závěru se nám podařila brejková situace, ze které resultovala druhá penalta pro nás za jasný faul. I tu proměnil Vojta Šandera a svým prvním hattrickem kariéry nás nasměroval za třemi body.

Nejlepší hráč ABC Braník: Lukáš Palko
Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Vojtěch Šandera


TJ Spoje Praha - FK Motorlet Praha B 4:0 (2:0)
Branky: 45. a 54. Košút, 30. Baisa, 90.+2 Yanakov. ŽK: 47. Čipera, 52. Hrabina (Motorlet B). Rozhodčí: Trska – Tvrz, Vlček. Diváků: 80.
Spoje: Ordelt – Bican (65. Jarovský), Prykhodko, Košút, Havrda – Madej (78. Janoševič), Verner (78. Yanakov), Horskii, Zhul, Baisa – Ladra (83. Koščo). Trenér: Fabio Leggeri.
Motorlet B: Hlous – Hrabina (65. Matějíček), Čuba, Žižka, Zelenka – Čipera, Weis (75. Ambadu), Dvořáček, Fleišman (75. Alahmary), Pokorný (83. Bambousek) – Blažek (65. Průša). Trenér: Jan Rajnoch.

Ohlasy utkání
Fabio Leggeri (Spoje): Výsledek vypadá lépe než to, co se dělo na hřišti. Utkání to bylo, i díky výkonu mladíků z Jinonic, velmi těžké a konečný výsledek je pro ně až příliš krutý. První poločas byl herně vcelku vyrovnaný, ale nám se podařilo odskočit do dvoubrankového vedení. I po přestávce bylo k vidění mnoho šancí, ale zatímco nám se dvě podařilo zužitkovat, tak hostům ani jedna. Klidně to mohlo skončit i výsledkem 6:2, kdyby se šance proměnily.
Jan Rajnoch (Motorlet B): Odehráli jsme dobrý zápas, ale domácí mají zkušený tým s vynikající formou. Klukům nemám co vytknout, je to stále dokola, snažíme se, vytvoříme si šance, které bohužel neproměníme a domácí si zkušeně na svoji příležitost počkají a udeří. Nicméně takováto utkání klukům hodně ukáží a pomohou v jejich zvykání si na dospělý fotbal. Domácí disponují týmem, který má divizní úroveň. Budeme pracovat dál a dobře se připravíme na další kolo, kdy na domácím hřišti přivítáme Braník.

Nejlepší hráč TJ Spoje Praha: Tomáš Košút
Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: František Čuba


SK Hostivař - Sokol Kolovraty 2:2 (1:1)
Branky: 25. Khomauli, 71. Kronovetr – 21. Gračko, 54. Kalenda. ŽK: 35. Šticha, 76. Kadlčík, 79. Kronovetr, 82. Procházka (trenér), 86. Kučera, 90.+2 Kříž – 76. Kuchta, 83. Hynek. Rozhodčí: Marek – Kučera, Kortanová. Diváků: 50.
Hostivař: Provazník – Laštovka, Wolf, Kučera, Kříž – Mucha - Šticha (60. Kadlčík), Žampa (69. Motl), Černý (60. Chrastina), Khomauli – Lehner (60. Kronovetr). Trenér: Petr Procházka.
Kolovraty: Bébr – Ráža, Sommer, Vejr, Žitný – Kuchta - Hájek (54. Hladký), Gračko, Holík, Hynek – Bláha (46. Kalenda). Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
Petr Procházka (SK Hostivař): Soupeř byl lepší kombinačně, ale my měli více šancí. Za stavu 0:0 jsme z jasné gólové šance trefili tyč. Škoda, protože kdybychom se dostali do vedení, bylo by to určitě jiné. Jinak jsme celý zápas vždy dotahovali náskok soupeře. Je vidět, že kluci mají sílu dopředu a na tom těžkém terénu bylo hodně složité kombinovat, soupeř se s tím vyrovnal lépe. Samozřejmě jsme rádi za bod, ale získávat po bodu není zrovna nic radostného a už bychom chtěli zabodovat naplno. Remíza je zaslouženým výsledkem.
Jakub Slezáček (Sokol Kolovraty): Nedostatečný výkon na to, abychom zvítězili. Už čtvrtý zápas v řadě se nám opakuje, že nabízíme soupeřům víc než laciné branky, a to nás sráží celé září. Vyrovnávací branka na 2:2 byla vyústěním toho, že jsme si mysleli, že už to nějak dohrajeme a přestali jsme být aktivní, a za to nás stihl trest. Soupeři stačí hrozně málo na to, aby nám dal branku, a to jestli nezlepšíme, tak vyhrávat nebudeme.

Nejlepší hráč SK Hostivař: Filip Laštovka
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Jiří Holík


FC Zličín - SK Čechie Uhříněves 4:0 (2:0)
Branky: 24. a 56. Pyšek, 26. Hák, 90.+1 Kohout. ŽK: 51. Merta, 65. Pyšek, 81. Gröbl – 25. Seniv, 80. Cabrnoch, 85. Kovařík. ČK: 38. Seniv (Uhříněves). Rozhodčí: Stěhule – Pytloun, Mičko. Diváků: 100.
Zličín: Tůma – Zajíček (75. Horák), Šmalcl (82. Forejtek), Žák, Stýblo (65. Bous) – Hák, Plánička, Kohout, Ondrejka (65. Gröbl) – Pyšek (75. Karták), Merta. Trenér: Zdeněk Kudela.
Uhříněves: Beránek – Bobek (74. Cabrnoch), Podvín, Kovařík, M. Hrubý – Vácha (46. Nguyen), Seniv, Mazanec (46. Fehrens), Aust, P. Hrubý – Peterka (78. Študent). Trenér: František Vitovský.

Ohlasy utkání
Zdeněk Kudela (Zličín): Trošku jsme předvídali, že hosté budou hrát více z obrany, ale to se úplně nestalo a začali hrát otevřeně. To nám vyhovovalo a dosáhli jsme úvodní dvě branky zápasu. Potom nám také nahrálo rychlé vyloučení hostujícího hráče po dvou žlutých kartách. Po přestávce jsme přidali třetí branku a o vítězi nebylo žádných pochybností. Mám radost, že si mužstvo již herně sedá a naše výkony snesou hodnotné měřítko. Hráli jsme velmi dobře.
Martin Kovařík (Uhříněves): Je to stále stejná písnička. Do utkání nevstoupíme vůbec špatně, ale pak začneme propadat v taktických věcech, a když se k tomu přidají i individuální chyby, po kterých dvakrát inkasujeme, tak je z toho takovýto výsledek. Je to pro nás dost hořké, ale zatím se stále nedokážeme srovnat s rychlostí, důrazem a vyspělostí našich soupeřů. Nic se neděje a pokračujeme příští týden dále.

Nejlepší hráč FC Zličín: Ivan Merta
Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: nikdo


FK Dukla Jižní Město - FC Tempo Praha 5:2 (1:1)
Branky: 10. Markuzi, 66. Brabenec, 67. Farkaš, 69. Trávník, 83. Bureš – 36. Klouček, 63. T. Havlíček. ŽK: 21. Inneman, 39. Farkaš, 45. Trávník, 75. Bureš, 80. Brabenec – 35. Valta, 90.+1 Šmídek. ČK: 90.+1 Bureš (FK Dukla JM). Rozhodčí: Štěrba – Šmakal, Wulkan. Diváků: 120.
FK Dukla JM: Buchlák – Solař, Inneman, Markuzi, Petrák - Beneš (72. Bureš), Březina, Farkaš - Trávník, Kotlík, Brabenec (89. Jerie). Trenér: Josef Světlík.
FC Tempo: Pacovský - Valta (73. Jirák), Hampapa, Plíšek, Novák (73. Viktorin) - Babický, Šmídek, Rakušan, T. Havlíček - Sedlář (57. Cejnar), Klouček. Trenér: Petr Vanko.

Ohlasy utkání
Josef Světlík (FK Dukla JM): Určitě bych první poločas rozdělil do dvou půlek. V té první jsme byli lepší my, kdy jsme trefili břevno a dali gól. Pak byl soupeř lepší na míči, aktivnější. Po zásluze vyrovnal. Ale ve druhé půli se v plné nahotě ukázalo, že jenom krása přeborové utkání nevyhrává. V tomhle jsme museli hodně zapracovat. Není to o tom, že si dáte dvacet hezkých přihrávek, ale je to o účelnosti, a tam si myslím, že jsem i za stavu 2:1 pro Tempo viděl na svém týmu odhodlání. A viděl jsem, že víme o slabinách Tempa, že po nich půjdeme, že nepoložíme hlavy a půjdeme si pro vítězství. To se nakonec ukázalo, chci kluky pochválit za týmový výkon a také za takticky zvládnuté utkání, kdy jsme měli dopředu jasný záměr. A utkání jsme dohráli k poklidnému výsledku 5:2.
Petr Vanko (FC Tempo): Výsledek je pro nás hodně krutý, protože jsme sice blbě začali a domácí nás potrestali ze standardky, ale pak jsme byli až do půle lepším týmem. Po zásluze jsme vyrovnali a měli jsme i další šance. Po přestávce jsme trefili břevno a dali gól na 2:1, měli jsme ten zápas jasně pod kontrolou. Pak to rozhodla chyba, kterou soupeř potrestal gólem na 2:2. Vzápětí po šťastném odrazu dal gól na 3:2 po náhodné trmě-vrmě. Následně to korunovali gólem roku. Takže je to ve výsledku pro nás hodně kruté a mrzí mě to. Měli jsme na to, že jsme ten zápas mohli vyhrát, místo toho nemáme ani bod. Rád bych pochválil všechny tři rozhodčí, kteří zvládli těžký zápas naprosto s přehledem a přispěli ke kvalitě utkání.

Nejlepší hráč FK Dukla JM: Vojtěch Brabenec
Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Jaroslav Klouček


TJ Sokol Královice - ČAFC Praha 0:4 (0:2)
Branky: 11. Kapraľ, 18. Bergmann, 88. Matoušek, 90.+3 Vlasák. ŽK: 42. Pícha, 46. F. Štěpánek, 76. Machurka, 84. Kaliba, 88. Švara (ČAFC). ČK: 90. Pícha (ČAFC Praha) V 88.minutě neproměnil A. Krivosheev (Královice) pokutový kop. Rozhodčí: Plášil – Suchar, Vítek. Diváků: 90.
Královice: Frýdl – Chalupa, Hyský (46. Hořický), Lády, Malík – Chalupa, Staněk, Vacík, A. Krivosheev, Kučera – Hodžič (61. Pospíšil). Trenér: Jakub Pospíšil.
ČAFC: M. Štěpánek – F. Štěpánek (83. Neuberg), Švara, Machurka, Kaliba – Pícha – Kapraľ (68. Vlasák), Bergamnn (77. Kubec), Sváta, Nováček – Dmytrenko (46. Matoušek). Trenér: Pavel Novotný.

Ohlasy utkání
Jakub Pospíšil (Královice): Utržili jsme fotbalovou facku. Držení míče minimálně 70 na 30 pro nás, ale fotbal se hraje na góly, a to bylo 0:4. Neproměnili jsme minimálně tři až čtyři tutové šance, včetně pokutového kopu. Nyní si musíme vše vyříkat a dobře se připravit na další utkání proti výborně hrajícímu týmu Přední Kopaniny.
Pavel Novotný (ČAFC): Zápas v naší režii, první poločas jsme byli lepší. Pak se domácí pokusili s utkáním něco udělat, přežili jsme jejich šance včetně penalty, i díky výkonu Marka Štěpánka v brance. Tímto momentem se zápas zlomil a v jeho samém závěru jsme ještě přidali dvě branky. Oproti minulým zápasům stálo štěstí na naší straně, protože kvalita soupeře je nesporně vysoká.

Nejlepší hráči TJ Sokol Královice: Aleš Hořický
Nejlepší hráč ČAFC Praha: Ondřej Švara


FC Přední Kopanina - FC Slavoj Vyšehrad 3:1 (0:1)
Branky: 49. Mainolfi, 51. Spizzirri, 77. Kočí - 29. Krčmář. ŽK: 46. Škarda – 46. Krčmář. Rozhodčí: Hruška – Šaróka, Císař. Diváků: 35.
Kopanina: Zavadil – Kučera, Schierreich (25. Čermák), Škarda, Hovorka – Razetto (83. Bradáč), Asad – Hollerbach (46. Spizzirri), Mainolfi, Veleba (83. Zábranský) – Urban (46. Kočí). Trenér: Daniel Vott.
Vyšehrad: Zvoníček – Lískovec (65. Přech), Stareček, J. Klíma ml. (53. Pyršljuk), Vodička (70. Šrejber) – Kubies (53. Zíka), Holyk, Kankara (53. Souček), Babka – M. Krivosheev, Krčmář. Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Daniel Vott (Kopanina): Pro nás to byl strašně těžký zápas. Měli jsme problémy se sestavou, odpadli nám čtyři hráči a do poločasu jsme museli navíc třikrát střídat. Nebylo to tedy ideální, o to víc si ale cením, že jsme zápas ve druhé půli otočili. Kluci si mákli, začali jsme víc jezdit, pracovat a navíc všichni, co šli na hřiště z lavičky, potvrdili svoji kvalitu. Máme široký kádr, a za to jsem rád.
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Za stavu 1:0 ještě v první půli jsme mohli přidat nejméně další dva góly, to by pak byl asi jiný zápas. Namísto toho se naopak projevilo, jak nemáme dostatečně natrénováno: ve druhé půli jsme fyzicky odpadli a hráli jako bez ducha. Nemluvě o tom, že některé situace řešíme jako v mateřské škole nebo v pionýru. Při vyrovnávacím gólu domácích jsme hrozně propadli po taktické stránce. Dostáváme úplně školácké góly, ten na 1:1 jsme v podstatě darovali Kopanině zadarmo. Bohužel taková selhání se v našich zápasech stále opakují.

Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Petr Hovorka
Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Marek Vodička