Foto: Pavel Jiřík st.
Bod z Újezdu bereme, ale příště už musíme vyhrát, burcuje kanonýr Meteoru

Bod z Újezdu bereme, ale příště už musíme vyhrát, burcuje kanonýr Meteoru

Nemají se za co stydět. Fotbalisté Meteoru silný Újezd Praha 4 potrápili na jeho půdě. A když chvíli před koncem vstřelili gól na 2:2, rozlila se areálem nováčka zelenobílá radost. „Určitě jedeme domů spokojení. Sice jsme vedli, pak jsme ale prohrávali a dostali červenou, nevyvíjelo se to moc dobře,“ hlásí David Krůta, ofenzivní eso libeňského týmu. Na kontě má v divizi už sedm gólů.

Zápas jste odbojovali. Po první půli byli domácí možná zaskočení, že vedete a jaký odpor jim kladete...
Dali jsme gól a moc jsme je do ničeho nepouštěli. To je pravda.

Gól jste dal vy, co jste si říkal?
Že nebyl moc hezkej. (směje se) Ale platil.

Vypadalo to z pohledu Meteoru optimisticky, po přestávce přišla ledová sprcha a dva rychle inkasované góly. Co se stalo?
Druhou půli jsme zaspali. Přišly první dva rohy soupeře a dostali jsme dva góly. To nebylo nic příjemného.

Museli jste čekat, že na vás Újezd vlétne. Nebo vás to zaskočilo?
Trenér nás na to upozorňoval, že většinou Újezd o půli prohrává a pak má sílu zápas otočit. A za deset minut to pak bylo stejně 2:1.

Chvíli před koncem jste ale využili chybu domácích a srovnali. Cítili jste, že je soupeř zranitelný?
Naštěstí se povedlo vyrovnat, takže bereme bod. Domácí tam měli ještě tutovku, to už jsem byl na střídačce a hrklo ve mně. To už jsem si říkal, že je gól. My totiž právě po takových závarech inkasujeme. Naštěstí nás podržel gólman.

Máte za sebou devět zápasů a vyhráli jste jen jednou. O nástupu do sezony jste asi měli jiné představy, že?
To je pravda. Věříme, že příště doma proti Vilémovu už to musí přijít. Ale ono se dalo čekat, že když odešel střelec Novotný a taky kapitán týmu, že budeme možná o něco slabší. Ale přišli mladí kluci z dorostu a nevypadají špatně.

Vám se daří bez ohledu na výsledky nahradit kanonýra Novotného. Máte už sedm vstřelených branek, alespoň z osobního hlediska splňuje tohle číslo vaše představy?
Minule jsem za půl roku dal dva góly, ale to jsem nastupoval na kraji nebo ve středu zálohy. Teď dostávám šanci v útoku a mám gólů sedm. Co se týče utkání v Újezdu, tak musím říct, že tady na umělce se mi nehrálo moc dobře, při střelách jsem se nedokázal zapřít, uklouzla mi často noha. Střely nelétaly na bránu.

A těch sedm gólů?
Mohlo jich být třeba jedenáct. I s těmi sedmi jsem ale celkem spokojený, snad ještě do konce podzimu něco přidám. Bylo by to fajn.

V derby bylo plno emocí. Po jednom souboji jste trefil ležícího soupeře. Neměl jste strach, že uvidíte červenou kartu?
No... měl. Na začátku jsem do soupeře kopnul, to jsem byl v emocích. Byl jsem naštvanej, že písknul rozhodčí faul. Vím, že se to nedělá. Byla to moje chyba, odcházel jsem, čekal jsem, co se stane. Myslel jsem, že sudí může vytáhnout i červenou.

Nakonec ji nedal ani soupeři, který vás následně strčením poslal k zemi.
To je pravda. Myslím, že kdyby vyloučil protihráče, tak bych červenou kartu dostal i já.

V minulém týdnu jste hráli i druhé derby, to úvodní s Admirou B skončilo také nerozhodně 1:1. Který zápas byl ze strany Meteoru povedenější?
Ani nevím. Je pravda, že body za remízu jsou do tabulky málo. Ani v jednom derby jsme nehráli hezky, bylo to spíš z naší strany o bojovnosti. Musím pochválit celý tým za to, že nechal v těch zápasech na hřišti všechno. Ne jako v úvodu sezony. Teď je hlavní, abychom příště proti Vilémovu doma potvrdili tenhle výsledek třemi body.


Derby očima trenéra Jana Fíčka
„Do zápasu jsme vstoupili dobře. Byli jsme lepší a pohyblivější, měli jsme i pološance. Od třicáté minuty se to nějak vyrovnalo, ale do té doby se nám povedlo Újezd zaskočit aktivní hrou. Byla škoda, že jsme nedali gól na 2:0, to by byl zápas ještě zajímavější. Ale i bod se cení, vzhledem k tomu, že domácí jsou na tenhle povrch zvyklí. Pro nás je umělka specifická, rozměrově je malá, takže jsme věděli, že to bude o soubojích. Připravovali jsme se na to, věděli jsme, že domácí vhazují dlouhé auty, mají to nacvičené. Všechno tohle se ukázalo, jak jsou ve standardkách silní. Chystali jsme se na ně, ale stejně jsme dostali dvě branky. Těch deset minut po přestávce jsme nezvládli. Dostali jsme pak i červenou kartu, ale i v deseti jsme vyrovnali. Kluci ukázali srdíčko a byli odměněni vyrovnávacím gólem. Bod z venku je i z tohoto pohledu pro nás dobrý. Máme čtvrtou remízu, po bodu to přibývá do tabulky pomalu. Potřebujeme vyhrát, odpíchnout se a začít vítězit. Máme na to teď ideální příležitost, příští týden doma proti Vilémovu už to musí být za tři body. Nic jiného neexistuje. Za týden jsme zvládli dvě derby, obě skončila nerozhodně. Z pohledu bodů je lepší jednou vyhrát a jednou prohrát. Ale proti Újezdu pochválím tým za to, že jsme to nezabalili. Když se vrátím k Admiře, tak první půli jsme odehráli dobře, nakonec jsme dostali gól z penalty po naší chybě. Pak byly šance na obou stranách, ale další gól už nepadl a skončilo to nerozhodně. Všechny zápasy jsou podobné, až na první půli utkání s Neratovicemi, kdy jsme předvedli snad nejhorší výkon, co jsem u týmu, jsme s nikým nepropadli. Každý z těch zápasů jsme mohli i vyhrát, ale naším mládím a nezkušeností jsme to nedotáhli. Čekám, až se odpíchneme nějakou výhrou, nějaké body potřebujeme udělat.“



Fotografie

Související články