Foto: PFS
Výběry U13 a U14 vstoupily vítězně do nového ročníku Mezikrajské soutěže

Výběry U13 a U14 vstoupily vítězně do nového ročníku Mezikrajské soutěže

V areálu ABC Braník bylo odehráno 1. kolo Mezikrajské soutěže. Soupeřem Pražského výběru byly výběry Jihočeského KFS U13 a U14. Obě utkání se odehrála na těžkém terénu. Tým U13 zvítězil 7:2, ale hru měli ve své režii hosté, kteří se velice dobře pohybovali a byli kvalitní na míči. Pražanům se naopak dařilo v koncovce. Výběr U14 zvítězil 3:1, přestože prohrával. Přes velice těžký terén byla k vidění poměrně kvalitní hra od všech týmů.

Pražský FS U13 - Jihočeský KFS U13 7:2 (2:1)
Branky: 2x Novotný T., Kostečka, Všetečka, Schejbal, Maduxa, Hrdlička – 2x Novotný K.
Sestava: Janský Lukáš, Hořejší David - Kostečka Dan, Kronberger Fabián, Makovský Libor, Hrdlička Lukáš, Rus Šimon, Schejbal Tobiáš, Hrodek Matyáš, Hynek Jakub, Hofman Tomáš, Martínek Jakub, Jašari David, Vacek Tomáš, Nassir Samuel, Novotný Tomáš, Maduxa Obiora Wiliam, Všetečka David, Hořejší David.

Hodnocení trenéra Martina Lillinga: Cenné vítězství, protože je třeba uznat, že soupeř byl po většinu utkání lepším týmem. Především do přestávky jsme zaostávali ve všech herních činnostech, navíc byli hosté na těžkém terénu mnohem pohyblivější, měli rychlý přechod do útoku, a také jejich součinnost byla na tuto kategorii na výborné úrovni. Jenže fotbal se hraje na góly - a jestli nás něco v tomto utkání zdobilo, byla to vysoká produktivita. Po přestávce se hra přeci jen více vyrovnala, prosazovali jsme se především přes křídelní hráče a byli mnohem aktivnější na míči. To nám přineslo i větší množství brankových příležitostí a utkání jsme zlomili ve svůj prospěch.


Pražský FS U14 - Jihočeský KFS U14 3:1 (1:1)
Branky: 2x Azaka, Srb - Cháb.
Sestava: Francl René - Matějka Lukáš, Luňák Jan, Sejkora Ondřej, Cibulka Oskar, Korbel Matyáš, Srb Matouš, Filip Jan, Pancíř Martin, Ilinčič Aleksa, Mašek Ondřej, Azaka Lewis, Švec Viktor, Kos Jan, Bolorbold Chinguuun, Nespěšný Jonáš.

Hodnocení trenéra Ondřeje Jury: Utkání se odehrálo za složitých podmínek, kvalita hřiště byla ve velmi špatném stavu. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, na těžkém terénu se nám dařilo kombinovat, vytvořili jsme si první velkou šanci, kterou jsme bohužel neproměnili a soupeř nás vzápětí potrestal z rychlého protiútoku. Přesto jsme nepolevili a v zápase dominovali velkou individuální kvalitou. Na konci poločasu nám soupeř chybou v rozehrávce pomohl vyrovnat. Druhá půle už byla jednoznačně v naší režii, přidali jsme dvě branky a velmi náročné utkání dotáhli do vítězného konce. Více než výsledek nás těší prezentace hráčů a jejich kvalita v individuální i součinnostní rovině.