Foto: Jiří IPSER
Spoje i Tempo jsem v čele přeboru čekal, věřím, že je proženeme, říká kanonýr Urban

Spoje i Tempo jsem v čele přeboru čekal, věřím, že je proženeme, říká kanonýr Urban

Svět je zase v normálu. Kanonýr Daniel Urban už zase řádí. Hattrickem zničil Kolovraty a pomohl Přední Kopanině k vítězství 3:1. Tým od letiště je navíc na průběžném třetím místě tabulky Pražská teplárenská přeboru. „Měl jsem to rozjeté na pět gólů, ale hlavně, že jsme vyhráli a jsme třetí,“ hlásil dobře naladěný bombarďák, na jehož tři zásahy, ale také neproměněnou penaltu, se můžete podívat na videu níže. Najdete tam také kuriózní situaci, kdy hostující kapitán Hejno dal úžasný gól, který ale správně nebyl uznán, protože si nevšiml, že rozhodčí před jeho pumelicí do horního růžku branky signalizoval nepřímý kop.

Zápas jste přitom nerozjeli úplně nejlépe, rychle jste prohrávali, stejně jako s Tempem. Hrklo ve vás?
My v posledních zápasech vždycky do páté minuty dostaneme gól, až pak jsme začali hrát, začala fungovat hlava. Trenér o tom pokaždé před utkáním mluví. Tak třeba až to jednou nepřipomene, tak to bude vypadat jinak.

Do přestávky jste si připsal první gól, ale spokojený jste asi do kabin nešel, co?
Neznám nikoho, kdo by šel do šatny v poločase spokojený, když nedá penaltu a stav je 1:1.

Přečetl vás brankář Bébr, nebo jste udělal něco špatně?
Nekopl jsem penaltu úplně špatně, mířil jsem doprava dolů, ale Bébr mě dobře přečetl, chytil to pěkně, můžu mu jen zatleskat.

Asi to mrzelo, protože Kolovraty jsou soupeřem, kdy se počítá každý gól...
Určitě to mrzelo, na druhou stranu musím říct, že tohle byly nejslabší Kolovraty za poslední sezony. Kluci mi pak říkali, že mají hodně zraněných.

Po přestávce už jste šli do vedení, ale dlouho to bylo o gól. Věřil jste, že už to dotáhnete?
Až do 85. minuty byly Kolovraty zdatným soupeřem. Od sedmdesáté minuty měly šance. Naštěstí se jim nepovedlo vyrovnat. Nebo tedy gól vstřelily, ale neplatil...

Bavíme se o parádní ráně Hejna, který se za stavu 2:1 pro vás trefil neskutečně, ale z nepřímého kopu, takže gól nemohl platit. Co jste si říkal, když jeho pumelice skončila v síti?
Koukal jsem, co ten hráč dělá. Sudí to jasně říkal, když to odpískal. Navíc ještě zvedl ruku. Střelec to poslal na bránu, tak jsem se modlil, ať to náš gólman netečuje.

Věděl jste tedy hned, že gól nebude platit?
Jasně. Střelci jsem pak podal ruku a říkal mu, že je škoda, když si životní gól schová na takovou situaci...

Pak přišla pojistka a bylo definitivně hotovo. Oddechl jste si?
Kolovraty už to měly vzadu otevřené. Naběhl jsem si do vápna a hlavou dával gól do prázdné branky. Byl z toho hattrick, ale měl jsem to utkání rozjeté na pět gólů.

To vypadá, jako byste byl skoro až zklamaný.
To určitě ne. Jsem rád, že jsme v top trojce, to je pro mě nejdůležitější.

Za sedm zápasů máte na kontě devět gólů. Čekám, že ani tady nebudete jásat, co?
Budu upřímný, je mi to trošku jedno. Hlavně, že se daří týmu. Taky dobře vím, že s tím servisem, který od kluků mám, jsem gólů mohl mít třeba osmnáct.

Hodně efektivní je v sezoně třeba Tomáš Mejdr. Překvapil vás?
Kdepak. Když ho vidím na tréninku, je to paráda. Konečně se mu našla pozice, dopředu umí být nebezpečný. V Uhříněvsi byl u všech našich gólů, daří se mu, ale taky to bylo tím, že jsem v tom utkání nehrál. (směje se) Třeba ale nakonec dá dvacet gólů za sezonu.

Parádní gól z půlky během sezony zaznamenal Mattia Mainolfi. Na podobné trefy jste byl specialistou vy. Zaskočilo vás, když dalekonosnou ránu proti Žižkovu B zkusil?
Nepřekvapilo mě to, vím, že má parádní kopací techniku. Je škoda, že mu to teď tolik nejde. Byl na dovolené, ale nikdo nepochybuje, že se zase vrátí do výborné formy.

Říká se o něm, že když mu forma vydrží, mohl by si polepšit až do druhé ligy.
Nevím, co bude po podzimu. Ale jestli bude v té současné formě, tak se posune leda tak vedle do Nebušic... (směje se) Ne, vážně. Jak jsem říkal, má skvělou kopací techniku, on se do toho zase dostane, o tom nepochybuji.

Pražská teplárenská přebor vedou nováčci. Co na to říkáte?
Čekal jsem, že nahoře bude Tempo i Spoje. O kvalitách Tempa dobře víme dlouho, hráváme s nimi pravidelně přípravu, takže bylo jasné, jaká kvalita se do přeboru dostává. My jsme s nimi prohráli, ale slušela by tomu remíza. Když bych měl říct, v čem jsou silní, tak mají super sehraný tým bez hvězd.

A co Spoje? S těmi jste ještě nehráli.
Jezdím v aute s trenérem Danem Vottem, takže vás nepřekvapí, že o soupeřích mám dostatek informací. A Spoje nejsou výjimkou. Byl jsem se na nich i podívat. Sice vyhrály, ale nepřišlo mi to takové, že by měly v přeboru všechno vyhrát a projít soutěží bez zaváhání. Třeba ale hrály na půl plynu, nevím.

Hodně důležitých gólů za ně střílí stoper Košút, který hrál nejvyšší soutěž. Mají i další fotbalisty, co působili v profesionálním fotbalu. Asi se to dalo čekat, že budou nahoře, že?
My taky máme stopera, co hrál v první lize (Krejčí). Ten taky střílí góly, akorát jich má teď víc vlastních... (směje se)

To vypadá, že v rozhovoru jmenujete celou řadu spoluhráči i trenéra, aby taky přispěli do klubové kasy, když zazní v rozhovoru jejich jméno. Pamatuje na tohle sazebník na Kopanině?
Nic takového na Kopanině není, takže za rozhovor budu platit do kasy jen já. Třeba se tenhle váš nápad ale prosadí.

Pojďme raději zpátky ke Spojům, s nimiž hrajete v posledním podzimním kole. Bude to malé finále první části sezony?
Minulý rok jsme se také rozjížděli pomaleji, takže věřím, že se budeme zlepšovat. Musíme vypilovat standardní situace, dostáváme někdy laciné góly. Takže věřím, že bychom mohli zaútočit na druhé místo a určitě se budeme snažit prohnat i vedoucí Spoje. Odstup není velký.



Související články