Foto: Pavel Jiřík st.
Chceme hrát v první trojce, ale Třeboradice jsou kvalitou jinde. Dostali jsme facku, přiznal kouč Pragy

Chceme hrát v první trojce, ale Třeboradice jsou kvalitou jinde. Dostali jsme facku, přiznal kouč Pragy

Promočený, zklamaný, ale ne zlomený. Trenér fotbalové Pragy Zdeněk Herink v I. A třídě v sobotu po obědě v dešti vstřebával premiérovou porážku svých svěřenců v sezoně. Domácí debakl 1:5 s Třeboradicemi ho bolel. „Všichni jsme se těšili a nakonec jsme to neunesli. Dostali jsme facku,“ přiznal sportovně.

Byl zápas proti předchozím představením z pohledu vašeho týmu v něčem jiný?
Ta facka asi musela přijít. Čekal jsem od našeho týmu odvážnější výkon, že budeme Třeboradice víc zlobit, ale bohužel jsme do prvního poločasu nastoupili ustrašení, s příliš velkým respektem.

Z toho pramenilo, že se soupeř začal prosazovat i gólově?
Třeboradicím jsme ty branky vlastně nabídli. Bylo to naším nedůrazem, nedostupovali jsme soupeře, neplnili jsme to, co jsme si řekli před zápasem. Z toho pramenily šance, které soupeř měl. A dokázal být efektivní.

Po prvním poločase, který jste prohráli 0:4, vám asi lehko nebylo...
Jde o to, jak bránilo celé mužstvo a my jsme to do přestávky vůbec nezvládli. V podstatě ta první půle rozhodla o osudu celého utkání, druhý poločas už se jen zápas dohrával.

Třeboradice měly velký náskok, pak váš tým aspoň vstřelil čestný úspěch. Byla vidět snaha, že i když bylo rozhodnuto, zbytek zápasu vaši hráči nevypustili. Vnímáte to jako pozitivní signál?
Už jsme byli odvážnější. Do druhého poločasu jsme nastupovali s tím, aby to nedopadlo nějakou větší ostudou. Jak jsem říkal, po prvním poločase bylo o utkání rozhodnuto.

Podzimní část je v polovině. Teď jste sice prohráli, ale jinak byla dosavadní bilance solidní. Máte tři výhry a tři remízy. Nebo jste čekal něco jiného?
Nejsme nespokojení. Tým jsme omladili, kluci získávají zkušenosti. Ti, co přišli z dorostu, potřebují hrát. Teď proti Třeboradicím byli hned tři v základní sestavě. Ale nedařilo se nám, nesplnili jsme to, co jsme měli. Chceme hrát nahoře, takže ty výsledky, co jsme udělali, bereme. Ale tady prostě bylo vidět, že mají Třeboradice kvalitní mužstvo.

Byl to nejsilnější soupeř, na kterého jste zatím narazili?
Určitě, kvalita tam byla hodně znát. Můžeme posuzovat, my jsme vlastně už odehráli zápasy s celou špičkou naší skupiny. Takže se teď musíme připravit na tu druhou polovinu, je před námi osm zápasů a doufám, že uděláme nějaké body a v první trojce se budeme pohybovat.

Někdy slyším od trenérů, že se jejich týmům hraje proti soupeřům ze špičky lépe, protože týmy ze spodku více brání. Jak zápasy se soupeři ze spodku budou sedět Pragovce?
Když porovnám zápas s Třeboradicemi s tím, když sem před dvěma týdny přijely Dolní Počernice, tak bránily celý zápas v deseti lidech. Třeboradice, to byla úplně jiná kvalita a já je považuji za jasného favorita naší skupiny. My teď musíme porážku hodit za hlavu, zapomenout na to a připravit se na další zápas. Jedeme na Tempo, tam to snad bude z naší strany vypadat úplně jinak.



Fotografie

Související články