Foto: Jiří IPSER
Třeboradice se valí I. A třídou. Rozjezd je super, rádi bychom se do přeboru hned vrátili, zní z klubu

Třeboradice se valí I. A třídou. Rozjezd je super, rádi bychom se do přeboru hned vrátili, zní z klubu

Třeboradice jedou. Ve šlágru 7. kola I. A třídy deklasovaly v bitvě neporažených Pragu na jejím hřišti 5:1 a potvrdily první místo v tabulce skupiny A, když zatím jen jednou remizovaly. Gólem k suverénnímu vítězství pomohl i útočník Josef Šťovíček. „Jsme spokojení. Mě osobně mrzí, že nemám víc gólů. Já je prostě nedávám, i když mám tři tutovky za zápas a proměním jednu. Je třeba začít dávat góly, když jdu sám na brankáře,“ směje se útočník.

Co na ten jasný výsledek říkáte? Nečekali jste dramatičtější zápas? Občas to vypadalo jako hra kočky s myší...
První poločas tak vypadal. Čekali jsme, že to bude vyrovnanější, že na nás soupeř vlétne. Praga byla taky bez porážky, neměla špatné výsledky. Takže nás to příjemně zaskočilo, jak se utkání v první půli vyvíjelo.

Čím to bylo, že jste tak dominovali?
Měli jsme vysunutý presink, napadali jsme je hned od rozehrávky a výborně jsme sbírali odražené balony. A taky nám to tam padalo. Ve 25. minutě jsme vedli o tři góly, to se pak hned hraje lépe.

Cítili jste, že je v poločase vlastně rozhodnuto, když jste vedli 4:0?
Do druhé půle jsme šli s dobrou náladou, což se nám trošku vymstilo. Soupeř na nás vletěl, měl i tlak a dál gól. Bylo to z naší strany možná lehce podceněné, takže nám trenér k tomu určitě něco řekne.

Když se vrátím ke střílení gólů. Dvacet minut před koncem jste kopali penaltu. Nevšiml jsem si, že byste se dral k míči. Ten si rezolutně vzal kapitán Červenka. Jsou penalty jeho?
Kapitán je při penaltách nekompromisní. Akorát jednou jsem viděl, že by ji nedal. Proměňuje penalty s přehledem.

Pokud hovoříte o presinku, napadání a dalších věcech. Je to teď takový typický styl hry, o který se Třeboradice snaží?
Určitě ano. Teď si to všichni užíváme. Moc nám pomohli kluci, co přišli z Klíčan. Už v přípravě jsme věděli, že je to na dobré cestě. Neprohráli jsme nic.

Nestrašilo vás, že se říká, že po dobré přípravě může přijít horší start do sezony?
Kdepak. Hra se zvedla, všechno vypadalo, že bude super. Na hřišti je vidět, že to klape. Jsou dobré výsledky a baví nás to.

Rozjezd v podobě šesti výher a jedné remízy na Hájích (1:1) je tedy podle vašich představ?
Remíza nás mrzí. Soupeř měl akorát dvě střely z trestňáku, my jsme byli pořád na jejich půlce, k ničemu jsme je nepustili. Měli jsme hodně šancí, nastřelili jsme dvě tyče, dvě břevna. Tam byla smůla, že to nepadlo. Ale nemůžeme furt vyhrávat. (směje se)

Vypadá, že mezi I. A třídou a Pražská teplárenská přeborem je velký rozdíl. Vnímáte ho?
Je. Hráčských individualit je v I. A třídě určitě méně než v přeboru. Tady jsou třeba čtyři kluci na balonu šikovní a je to doplněné už ne tak šikovným zbytkem hráčů. V přeboru je kvalita vyšší. Nám taky hodně pomohl příchod kluků z Klíčan, to je fakt znát.

Po takovém rozjezdu jsou Třeboradice jasným favoritem na postup. S tím cílem jste asi do sezony šli, že?
Určitě chceme zpátky. Je to priorita číslo jedna, po téhle sezoně bychom se rádi dostali zase do přeboru. Pomohl nám dobrý rozjezd, všechno šlape. Je to super, hra je dobrá, vyhráváme, dáváme góly, minimum jich dostáváme. Snad to takhle vydrží a budeme i zdraví, pak to snad takhle odehrajeme až do konce.



Fotografie