Foto: Jiří IPSER
Souhrn 7. kola přeboru: Sedmá výhra Spojů v řadě, Vyšehrad bral poprvé tři body, ale vykradli mu šatnu
19.09.2022

Souhrn 7. kola přeboru: Sedmá výhra Spojů v řadě, Vyšehrad bral poprvé tři body, ale vykradli mu šatnu

Famózní série Spojů se nezastavila ani v 7. kole Pražská teplárenská přeboru, kdy vedoucí tým soutěže přehrál Braník a dál zůstává stoprocentní. Své zápasy zvládlo Tempo i Přední Kopanina, takže se drží na rozdíl pěti bodů. Čtvrtá Dukla JM už na první pozici ztrácí osm bodů. O víkendu zcela vybouchla defenzivní činnost fotbalistů Podolí, které v úvodních šesti kolech přeboru inkasovalo pouze čtyři branky. V Královicích ale tým schytal debakl 3:7, takže dostal za 90 minut téměř dvakrát tolik gólů jako za předchozích 540 minut dohromady. V soutěži už mají všechny týmy minimálně jedno vítězství: Vyšehrad byl posledním mužstvem, které čekalo na tříbodový zisk, což se mu podařilo na hřišti ČAFC. Radost ale výrazně pokazil fakt, že týmu hostů byla v průběhu prvního poločasu vykradena šatna...

SC Olympia Radotín - SK Čechie Uhříněves 0:2 (0:2)
Branky: 8. Seniv, 35. Peterka. ŽK: 42. Bialek, 62. Chaloupka, 72. Císařovský – 51. Vácha, 72. Chadim, 83. Cabrnoch, 90.+4 Jevčák. Rozhodčí: Wulkan – Nebáznivý, Šteberl. Diváků: 20.
Radotín: Saladiak – Suchan, Svoboda (69. Löwe), Bialek, Pivnička – Chaloupka, Tvrdý (46. Mašek), Císařovský – Doležal, Bužík (46. Tokar), Kubišta. Trenér: Richard Valoušek.
Uhříněves: Jevčák – Bobek, Kovařík, Chadim, P. Hrubý (46. Cabrnoch) – Nguyen (66. Vácha), Seniv, Podvín, Aust, Mazanec (81. Heteš) – Peterka. Trenér: František Vitovský.

Ohlasy utkání
Richard Valoušek (Radotín): Tohle nebyla hezká podívaná. Hosté přijeli bránit a my museli dobývat. Bohužel jsme nebyli dostatečně kreativní, přímočaří, přesní ani odvážní, i proto jsme zaslouženě prohráli. Uhříněves dobře bránila, měla skvělého brankáře a šikovného Peterku v útoku. To na nás stačilo. Když po hodině hry netrefil Kubišta prázdnou branku, ukázalo se, že gól nedáme z ničeho. Bohužel. Nutno říct, že naši kluci makali, chtěli a až na nedostatek kreativity v útočné fázi jim toho moc vyčíst nemohu. Ani devadesát procent držení míče nemusí stačit k zisku bodů. Přesto věřím, že jsme na správné cestě, kluci jsou dobře nastaveni a díky tomu půjdou výkonnostně nahoru. Závěrem bych chtěl pochválit rozhodčího, že se nebál trestat zdržování hostů a nastavil hodně minut.
Martin Kovařík (Uhříněves): Vstup do utkání se nám vydařil díky vstřelené brance. Celý tým zahrál výborně v defenzivě a domácí nepouštěl do žádných velkých šancí. Navíc jsme přidali druhou branku a do šaten odcházeli s dvoubrankovým náskokem. Druhý poločas jsme již hru kontrolovali a přes některé příležitosti domácích utkání dovedli do vítězného konce. Pro nás velmi cenné body.

Nejlepší hráč SC Olympia Radotín: Stanislav Mašek
Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: Adam Peterka


TJ Spoje Praha - ABC Braník 3:0 (2:0)
Branky: 13. Baisa, 35. Kubek, 90.+1 Zhul. ŽK: 74. Košút – 44. Zelenka, 58. Vybíral, 84. T. Pechač, 90.+2 L. Pechač. Rozhodčí: Zima – Stěhule, Chrenko. Diváků: 45.
Spoje: Dočekal – Bican, Prykhodko, Košút, Havrda (56.Jarovský) – Madej, Verner (82. Zhul), Horskii, Kubek, Baisa (85. Janoševič) – Ladra (82. Yanakov). Trenér: Fabio Leggeri.
ABC Braník: Mařík – T. Pechač, Zelenka (85. Řemenář), Vybíral, Kodytek (85. L. Pechač) – Sklenář, Hrazdíra (81. Šebák), Příhoda, Platil, Palko – Novotný (81. Rapant). Trenér: Marek Bukovský.

Ohlasy utkání
Fabio Leggeri (Spoje): Do utkání jsme měli velmi dobrý vstup a hráli jsme výborně. Do poločasu mohl být rozdíl ve skóre vyšší než dvoubrankový, protože jsme jasně dominovali. Ve druhém poločase s deštěm naše tempo opadlo a hosté hru vyrovnali. Nám se ještě v samém závěru podařilo přidat třetí branku a pojistit zasloužené vítězství, které potvrdilo naše postavení na čele tabulky bez bodové ztráty.
Marek Bukovský (Braník): Prohráli jsme s vedoucím mužstvem soutěže, ale i tak musím mužstvo pochválit za kolektivní výkon a správné nastavení do zápasu. Spoje samozřejmě disponují velmi kvalitním kádrem, ale myslím si, že kdybychom nedostali brzy branku, mohli jsme je potrápit více. Kdyby ovšem ve sportu neplatí. My si musíme přenést toto nasazení do dalšího zápasu, kde už potřebujeme bodovat.

Nejlepší hráč TJ Spoje Praha: Serhii Prykhodko
Nejlepší hráč ABC Braník: Tomáš Platil


SK Hostivař - FC Tempo Praha 1:4 (1:2)
Branky: 44. Kříž – 12. a 77. Rakušan, 16. a 48. T. Havlíček. ŽK: 25. Černý – 30. T. Havlíček, 34. Cejnar, 38. Kadlec, 87. Pacovský. V 89. minutě neproměnil Lehner (SK Hostivař) pokutový kop. Rozhodčí: Borodáč – Tvrz, Pytloun. Diváků: 50.
Hostivař: Provazník – Černý (75. Mucha), Penc, Wolf (75. Chrastina), Kříž – Kadlčík (73. Motl), Sýkora (55. Žampa), Kučera, Khomauli – Lehner, Kronovetr (73. Candra). Trenér: Petr Procházka.
FC Tempo: Pacovský – Valta, Petržílka, Kadlec – Jirák (60. Novák), Rakušan, Šmídek, T. Havlíček (79. Kleček), Babický – Sedlář (75. M. Havlíček), Cejnar (60. Klouček). Trenér: Petr Vanko.

Ohlasy utkání
Petr Procházka (SK Hostivař): Na velmi těžkém terénu se hrál celkem zajímavý zápas. Hosté vyhráli asi zaslouženě díky jejich produktivitě, když z pěti střel na bránu dali čtyři branky. První poločas se hrálo nahoru – dolů. Obě družstva se velmi dobře poprala s náročným terénem. Jinak si myslím, že jsme odehráli jeden z lepších zápasů a v mých očích ten výsledek úplně neodpovídá průběhu hry. Pokud budou kluci v dalších zápasech předvádět výkon, který odvedli proti Tempu, tak si myslím, že bychom již měli začít dělat i body.
Petr Vanko (FC Tempo): Asi bych se hodně opakoval, jako minulý týden. Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Rychle jsme odskočili do dvoubrankového vedení a z první půle mrzí jen inkasovaná branka v jejím samém konci. Po přestávce jsme přidali krásnou třetí branku a utkání dovedli do vítězného konce. Byl to zodpovědný výkon na těžkém terénu. Před kluky fakt klobouk dolů.

Nejlepší hráč SK Hostivař: Jan Penc
Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Tomáš Havlíček


FC Zličín - FK Viktoria Žižkov B 1:0 (0:0)
Branka: 82. Kohout. ŽK: 32. Kučera, 84. Plánička, 90. Žák, 90.+2 Hák – 5. Trávníček, 37. Král, 79. P. Vlček. Rozhodčí: Plášil – Kučera, Vlček. Diváků: 52.
Zličín: Mareš – Stýblo, Kučera, Jiras (67. Šmalcl), Ondrejka – Plánička, Žák, Kohout, Hák – Merta (71. Karták), Pyšek (90.+1 Forejtek). Trenér: Zdeněk Kudela.
V. Žižkov B: Slanina – Trávníček, Kabantsov, P. Vlček, Jankovský – Pek – M. Vlček, Pešek, Král (57. Fenton), V. Vlček – Muška (79. Barratt). Trenér: Vojtěch Šandera.

Ohlasy utkání
Zdeněk Kudela (Zličín): Hráli jsme proti velmi mladému družstvu Viktorky, které nás překvapilo svým pohybem. Dlouho to bylo vyrovnané utkání, které jsme i přes šance nedokázali zlomit. Až po střídání se to uklidnilo a nám se ke konci zápasu podařilo dosáhnout rozhodující branky. Mohli jsme vedení ještě navýšit, ale to se nepovedlo. Závěrem musím soupeře pochválit za předvedený výkon a jsem velmi rád za další tři body do tabulky.
Daniel Veselý (Žižkov B): Utkání začalo z obou stran opatrně. Zkušený tým domácích nás do žádné šance nepustil, ale i naše obrana v tomto směru fungovala dobře. Až s příchodem deště se zrodily šance, ale zůstaly nevyužity. Po přestávce jsme odolali počátečnímu náporu domácích a hru postupem času vyrovnali. Klíčovým momentem bylo zranění našeho Tadeáše Krále po nevybíravém zákroku soupeře, čímž se narušilo fungování naší hry. Rozhodující branku vstřelili domácí osm minut před koncem a svými zkušenostmi si vítězství již dokázali pohlídat.

Nejlepší hráč FC Zličín: Lukáš Žák
Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Jan Pek


ČAFC – Slavoj Vyšehrad 2:3 (0:1)
Branky: 78. Dmytrenko, 90.+1 Matoušek – 13. Kankara z pen., 47. Souček, 90.+4 J. Klíma ml. Rozhodčí: Stěhule – Stránský, Vítek. ŽK: 74. Machurka – 31. Přech, 90. Stareček. ČK: 90.+5 Přech (Vyšehrad). Diváků: 75.
ČAFC: M. Štěpánek – Švara, Machurka, Lukeš, Kaliba – Neuberg (54. Matoušek) – F. Štěpánek (46. Knap), Peake, Sváta (54. Nováček) – Pícha (82. Sochor) – Bergmann (71. Dmytrenko). Trenér: Pavel Novotný.
Vyšehrad: Klomínek – Přech, Stareček, J. Klíma ml., Pryšljuk (90.+2 Romanishak) – Lískovec, Kankara, Holyk, Vodička – Krčmář, Souček (63. Šrejber). Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Zaslouženě jsme vyhráli, i když to bolelo. Přitom za stavu 2:0 pro nás jsme měli dvě až tři další velmi dobré příležitosti, abychom přidal třetí gól, a zápas by se pak už dohrál v klidu. Namísto toho domácí snížili a ve chvíli, kdy jsme šli do brejku a přečíslení, byl v jejich prospěch odpískán nepřímý kop, po němž vyrovnali na 2:2. Nakonec jsme ale i s trochou štěstí vstřelili vítěznou branku, a konečně tak vyhráli. Postrádali jsme přitom dvě naše opory, záložníky Krivosheeva a Babku.“
Pavel Novotný (ČAFC): Platíme daň nováčka. Hosté byli rychlejší a agresivnější na míči, navíc se hrálo na špatně připraveném hřišti. Vyšehrad hrál jednoduché míče a my chtěli kombinovat. Samozřejmě jsme byli rádi, že jsme na počátku nastavení dohnali dvoubrankové manko, ale potom další školáckou chybou vyrobíme rohový kop a z něj inkasujeme rozhodující branku. Vyšehrad jsme tímto dostali do soutěže a k výhře jim blahopřejeme.

Nejlepší hráč Vyšehradu: Jaroslav Klíma mladší
Nejlepší hráč ČAFC: Martin Matoušek


FK Dukla Jižní Město - FK Motorlet Praha B 1:0 (1:0)
Branka: 43. Trávník. ŽK: 58. Beneš – 76. Dvořáček. Rozhodčí: Zelený – Tikal, Suchar. Diváků: 30.
FK Dukla JM: Buchlák – Solař, Inneman, Markuzi, Bureš (65. Gill) – Březina (86. Konjevič) – Trávník, Beneš, D. Farkaš (26. Petrák), Brabenec – Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Motorlet B: Hlous – Hrabina, Čuba, Žižka, Matějíček – Čipera (86. Alahmary), Weis (77. Ambadu), Dvořáček, Fleišman, Pokorný – Blažek. Trenér: Jan Rajnoch.

Ohlasy utkání
Josef Světlík (FK Dukla JM): Na těžkém terénu proti velmi dobře organizovanému týmu to jsou vydřené tři body. Sice jsme soupeře nepustili do vyložené šance, ale druhou polovinu byl lepší na míči. My jsme čekali na rozhodnutí z brejků, ale nepodařilo se nám některé nadějné situace vyřešit. Chtěl bych kluky pochválit, jak k utkání přistoupili.
Jan Rajnoch (Motorlet B): Přes prohru jsem spokojen s předvedeným výkonem a pojetím, byl to náš nejlepší výkon na podzim. Přijeli jsme s torzem týmu, kolize zápasu áčka a mnoho zranění, a přesto kluci odvedli po všech stránkách to, co jsem od nich očekával. Věřím, že v tomto trendu budeme pokračovat i nadále a dostaví se i dobrý výsledek. Soupeře beru jako jedno ze tří nejlepších mužstev v soutěži a dokázali jsme s ním hrát vyrovnanou partii, když o vítězství rozhodl jeden vstřelený gól.

Nejlepší hráč FK Dukla JM: Ondřej Kotlík
Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: David Hrabina


TJ Sokol Královice - AFK Slavoj Podolí 7:3 (3:1)
Branky: 18. a 23. Hodžič, 33. Staněk, 50. Chalupa, 55. Nevařil, 74. Svoboda, 90.+3 A. Krivosheev z penalty – 10. Podobský, 49. Šumník, 62. Němeček. ŽK: 90.+2 Procházka (Podolí). Rozhodčí: Šaróka – Štěrba, Vojnovič. Diváků: 90.
Královice: Frýdl – Nevařil (78. Duka), Lády, Chalupa, Malík – Vacík, Nejeschleba (60. Pospíšil), A. Krivosheev, Staněk, Kučera – Hodžič (64. Svoboda). Trenér: Jakub Pospíšil.
Podolí: Bartoš – Šimák (80. Zdobnický), Urban, Bednář, Šumník (70. Hruška) – Brož (46. Procházka) – Šidlo, Brezina (46. Jůzek), Němeček, Krob – Podobský (70. Janoušek). Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Jakub Pospíšil (Královice): Super zápas, protože proti nám stálo silné Podolí, které bylo na špičce a inkasovalo málo branek - nám se jim podařilo dát hned sedm. Po obdržené brance jsme do poločasu otočili na 3:1, když nám druhou branku daroval soupeřův brankář. Po přestávce jsme chtěli vývoj kontrolovat, ale bohužel jsme z kraje inkasovali. Naštěstí jsme našli velmi rychlou odpověď, pak přidali i pátou branku a soupeř to musel otevřít, což je situace, která nám vyhovuje. Takže se nám podařilo přidat ještě dvě branky a získat pro nás velmi potřebné vítězství. Výsledek sice plně neodpovídá obrazu utkání a pro hosty je až příliš krutý.
Petr Majer (Podolí): Do utkání jsme vstoupili relativně dobře a ze dvou šancí vstřelili úvodní branku. Po čtvrthodině jsme se, pro mě nepochopitelně, přestali pohybovat a nabídli domácím laciné góly po triviálních chybách. Po přestávce a prostřídání jsme sice snížili, ale vzápětí necháme domácí opět odskočit do dvoubrankového vedení. Naše hra dozadu byla katastrofální a troufnu si říct, že jsme Královicím nadělili předčasného Ježíška nabídnutými lacinými brankami.

Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Karel Kučera
Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: nikdo


FC Přední Kopanina - Sokol Kolovraty 3:1 (1:1)
Branky: 16., 64. a 86. Urban - 5. Pokorný. ŽK: 74. Asad, 79. Hovorka – 83. Kuchta. Ve 33. minutě neproměnil Urban (Přední Kopanina) pokutový kop. Rozhodčí: Tikal – Šmakal, Vondráček. Diváků: 100.
Přední Kopanina: Zavadil – Kučera, Škarda, Krejčí, Hovorka – Asad - Mejdr, Čermák (75. Schierreich), Šalanský (46. Mainolfi) – Urban (87. Spizzirri), Ptáček (50. Veleba, 87. Kočí). Trenér: Daniel Vott.
Kolovraty: Bébr – Ráža, Sommer, Kudláček, Žitný – Hejno – Pokorný (75. Nguyen), Bláha (90. Hruška), Hájek, Kuchta – Gračko. Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
Daniel Vott (Kopanina): Jsem strašně spokojený, protože Kolovraty jsou velmi kvalitním týmem. Sice z různých důvodů hosté nebyli v kompletním složení, ale i u nás bylo skládání sestavy složitější kvůli zranění i rannímu utkání béčka. Opět nám nevyšel úvod zápasu a od páté minuty jsme prohrávali. Naštěstí se nám povedlo utkání otočit díky hattricku Dana Urbana, který ještě navíc neproměnil penaltu. Tento výsledek je pro nás strašně důležitý, protože se v tabulce oddělila první trojka a jsem velmi rád, že v ní figuruje i náš tým.
Jakub Slezáček (Kolovraty): K tomu abychom s takto silným týmem bodovali, by byla potřeba vyšší produktivita, a hlavně menší chybovost při rozehrávce, kde jsme bohužel nabízeli soupeři branky jak na zlatém podnose. Za stavu 2:1 jsme měli pár možností na vyrovnání a z kluků byla cítit vůle, i v okleštěné sestavě, s tím něco udělat. Nepadlo to a Kopanina z brejku rozhodla. Za dva zápasy jsme vstřelili pouhé dvě branky, a to je na body málo. Domácím gratuluji a musím jim pochválit hrací plochu. Za ta léta, co sem jezdíme, byla zdaleka nejlepší, a to jim tu ještě hraje béčko Dukly ČFL.

Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Vojtěch Ptáček
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Milan Bébr