Foto: Pavel Jiřík st.
Admira v čele třetí ligy? Na tabulku se kouká dobře, přiznává nejlepší střelec týmu Čácha

Admira v čele třetí ligy? Na tabulku se kouká dobře, přiznává nejlepší střelec týmu Čácha

Admira po šesti odehraných zápasech vládne A skupině ČFL. Po čtyřech výhrách a jedné remíze přidala na domácí půdě proti rezervě Českých Budějovic na konto další bod za nerozhodný výsledek 1:1. Ideál, řeknete si. Jenže v útrobách areálu klubu z Kobylis byly v neděli cítit spíše rozpaky. „Start do sezony by to byl skvělý, jen jsme i tady měli vyhrát,“ přiznává Martin Čácha, jenž se postaral o jediný zásah Pražanů v duelu.

Do duelu s béčkem Budějovic byla jedinou ztrátou remíza s posledním Sokolovem. V minulosti vás takhle trápil Rakovník, který byl také u dna. Je to náhoda?
Většinou to tak máme, že proti těm tabulkově slabším týmům, těm, co jsou dole, tak nám to úplně nejde. Naopak dokážeme hrát s týmy nahoře. Ale jestli chceme hrát mezi nejlepšími, což chceme, tak musíme zvládat zápasy i proti těm tabulkově horším soupeřům.

Do téhle kategorie určitě nespadá béčko Budějovic. Dal jste první gól, byly i další šance, všechno vypadalo nadějně. Proč se zápas nepovedlo dotáhnout k vítěznému konci?
Chyběl nám druhý vstřelený gól. Těsně před poločasem byly slušné šance a na začátku druhé půle další dvě. Bylo tam břevno a jeden další závar. Místo toho jsme pak bohužel dostali gól. Škoda, že jsme nedali druhou branku, pak si myslím, že bychom to zvládli a měli bychom tři body.

Co říkáte na to, že po šesti kolech vedete tabulku?
Kouká se na to dobře, ale je za námi teprve šest zápasů. Nějaké tabulkové cíle si nedáváme.

Mluvíte stejně jako trenér, který upozorňuje, že je teprve po šestém kole. Jenže kdyby měla Admira na kontě třeba dva body, tak byste asi říkali něco jiného, že?
Jasně. Určitě. Vstup do soutěže nám vyšel, to je důležité. Vždycky nám los soutěže na začátku dává béčka, porazili jsme Duklu i Plzeň, zvládali jsme to a na tabulku se kouká příjemně.

Vy osobně jste vstup korunoval tím, že máte pět branek a jste nejlepším střelcem týmu, což býval často Štěpán Zahálka. Jak se cítíte v pozici kanonýra číslo 1?
Zahy je nahoře mezi střelci pořád. (má čtyři góly - pozn. aut.) Teď jsem ho přeskočil, ale on mohl dát proti béčku Budějovic taky gól, takže to mohlo být jinak. Ale na tohle já nekoukám, je příjemné, že to tam padá, ale je jedno, kdo branky střílí.

Změnil jste něco, že se takhle daří?
Nic zásadního se u mě nezměnilo. Teď se to sešlo, že jsem v pěti zápasech dal vždycky gól. Je to fajn, ale když bude ty góly dávat za sebou zase někdo jiný, tak budeme v kabině jenom rádi.

Jednu novinku jsem u vás zaznamenal, začal jste na Admiře pomáhat s klubovým webem. Fušujete tiskovému mluvčímu do rozhovorů?
Pracuji ve Fortuně a něco podobného teď dělám i pro Admiru. Rozhovory ale nedělám, to vůbec ne. Jsem takový web admin, takže přihodím na web report ze zápasu. Říkal jsem, že když dostanu materiál, tak nemám problém ho na internet hodit.

Fanoušky jste každopádně tím rozjezdem pořádně namlsali. Dokonce už jsem tu zaslechl hlášky, ať Admira vyhraje, že by rádi chodili na druhou ligu...
To je samozřejmě ta druhá stránka věci. Když jsme nahoře, tak lidi nejspíš mají nějaká očekávání. Ale my se na to nekoukáme, jdeme zápas od zápasu. Jsme rádi, že nám vstup vyšel a doufám, že ty dobré výsledky budou pokračovat.


Trenér Admiry František Peřina po utkání s Českými Budějovicemi B
„Za stavu 1:0 jsme měli další gól na kopačce, bohužel jsme ho nedali. První půle byla jinak celkem vyrovnaná, ale soupeř žádnou šanci neměl. Ale hrál velmi dobře, má mladé mužstvo, je rychlé, dynamické. Navíc se to kumulovalo tím, že jsme měli velké ztráty, měli jsme velkou nekvalitu ve středu hřiště. Vázla kombinace, byli jsme hodně nepřesní. Nedostali jsem se do naší hry, která nás zdobila v minulých zápasech. Takže ve výsledku z toho byla remíza. Ve druhé půli jsme měli další dvě velké příležitosti, ale nedali jsme je. Neměli jsme ani štěstí, ale je třeba také přiznat, že soupeř byl výborný. Z pohledu domácích zápasů nás béčko Dynama potrápilo zatím nejvíce. Samozřejmě, že nás těší, že jsme první, ale jsme teprve po šesti kolech, týmy měly jiné soupeře, ještě to není vypovídající. Byly tam vyrovnané zápasy, které jsme zlomili, někdy i se štěstím, které při nás tentokrát nestálo. Asi bychom toho chtěli moc, ale v tomhle je fotbal prostě kouzelný. My víme, že šance, které jsme měli, jsme prostě měli proměnit. Bude důležité, aby tenhle výsledek nehodil kluky dolů. Potřebujeme zvládnout další těžké zápasy ve Zbuzanech a s Přešticemi.“



Fotografie