Foto: Lukáš Fabián
Na pražské zastávce Wannado festivalu nechybělo fotbalové městečko

Na pražské zastávce Wannado festivalu nechybělo fotbalové městečko

Pražský fotbalový svaz se zúčastnil tradičního festivalu Wannado, který se stejně jako v minulých letech konal na Branické louce. Festival Wannado již tradičně podporuje nábory dětí do sportů. Fotbal proto nemohl chybět!

Mezi zástupci téměř stovky sportů nechybělo ani stanoviště Pražského fotbalového svazu se zajímavými atrakcemi. Od rána do pozdního odpoledne proudila areálem nefalšovaná radost z pohybu. Děti si u stanoviště PFS mohly zahrát 2 na 2 ve fotbalové kleci, zastřílet si na branku, nebo si vyzkoušet fotbalový kulečník. Nejmladší kategorie si oblíbily hlavně fotbalový kulečník. Ti starší a soutěživější se zase vyřádili ve fotbalové kleci. Prakticky celý den u nás bylo plno, přiblížil atmosféru Wannado festivalu Grassroots trenér mládeže David Perl.

On a jeho kolegové byli k dispozici rodičům, kteří se mohli poradit ohledně výběru vhodného fotbalového klubu. Trenéři zároveň rodičům poskytli veškeré potřebné informace, které by jim mohly pomoci při rozhodování o fotbalových začátcích jejich dětí. Děti si navíc z festivalu kromě dobré nálady odnesly i drobnou pozornost od Pražského fotbalového svazu.

V Praze vnímáme rostoucí členskou základnu. Stále tomu chceme jít naproti právě na takovýchto akcích jako je Wannado festival nebo Ladronkafest. Děcka si sport přímo vyzkouší a rodiče se navíc dozví, jaké kluby mají v okolí svého bydliště a spoustu dalších informací. Dotazů bylo celý den dost,“ doplnil další z Grassroots trenérů mládeže Miroslav Navara, který zároveň pozval na další akci, která se koná 10. září na Ladronce.


Fotografie