Foto: PFS
Výběry PFS U13 a U14 se sešly na kempech před novým ročníkem Mezikrajské soutěže

Výběry PFS U13 a U14 se sešly na kempech před novým ročníkem Mezikrajské soutěže

S blížícím se termínem prvního kola nového ročníku Mezikrajské soutěže (MKS) proběhly kempy hráčů výběrů PFS kategorie U13 a U14.

Kemp U13
Nově se tvořící výběr U13 se sešel v areálu ABC Braník na dvě skupiny. V každé bylo 26 hráčů, ze kterých trenéři udělali dvě mužstva a po důkladném rozcvičení se hrálo 3 x 20 minut 8+1 od vápna k vápnu na velké branky. Právě to je změna oproti minulému ročníku MKS, kdy se hrálo na branky 2x5 metrů.

Trenéři Martin Lilling a Lukáš Adam si pozvali 52 hráčů z 9 klubů – AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, Bohemians 1905, FK Dukla Praha, FC Tempo Praha, FK Admira Praha, FK Motorlet Praha, FK Meteor Praha a SK Střešovice. Z těchto hráčů budou tvořit nominace na tři podzimní kola MKS. Výběr U13 sehraje své první podzimní utkání MKS stejně jako U14 20. září na Braníku proti výběru Jihočeského KFS.

Kemp U14
Výběrový kemp U14 se konal v areálu SK Horní Měcholupy. Nominace byla zaměřena zejména na hráče ze širšího výběru. Po úvodním rozcvičení a krátkém zapracování hráčů byla hlavní náplní kempu hra a řešení některých taktických situací. Na hráčích byla vidět velká chuť do hry a snaha na sebe upozornit.

Trenéři Ondřej Jura a Matyáš Kudela si pozvali 25 hráčů z osmi klubů – AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Temp Praha, SK Zbraslav, Bohemians 1905, ABC Braník, FC Slavoj Vyšehrad a FK Admira Praha.