Foto: Jiří IPSER
Mejdr zářil v dresu Přední Kopaniny. Dva góly, dvě asistence a navrch pochvala od bratra ze Sparty

Mejdr zářil v dresu Přední Kopaniny. Dva góly, dvě asistence a navrch pochvala od bratra ze Sparty

Chybělo málo a mohl slavit hattrick. I tak byl Tomáš Mejdr ústřední postavou týmu Přední Kopaniny během utkání Pražská teplárenská přeboru v Uhříněvsi, které tým od letiště vyhrál 5:0. Mejdrova bilance byla skvostná: dva góly, dvě asistence a podíl na gólu, kdy si kapitán poražených Podvín srazil míč z jeho kopačky do vlastní sítě. „Byl to určitě jeden z mých nejpovedenějších zápasů,“ usmál se 20letý fotbalista.

Mrzí vás, že nemáte ve statistikách hattrick?
Původně jsem si myslel, že ho v zápisu mám. Ale trenér mi říkal, že sudí ten gól dali do zápisu jako vlastní. Dával jsem míč před bránu, nevím, jestli by to skončilo v síti, ale hráč soupeře to poslal do branky.

Takže po vás nebude chtít pokladník příspěvek?
Pokladník Šimon Vik už se hlásil, že to ještě musíme probrat. 

Uhříněves během tří kol dostala jen dva góly, vy jste ji zničili pěti zásahy. Čekal jste takovou kanonádu?
Je pravda, že jsme si říkali, že inkasují docela málo branek. Tak jsme vsadili na to, že musíme být hlavně trpěliví a počkat si na správnou chvíli. Přesně jsme to dokázali splnit a pak to tam napadalo.

Soupeře jste ničili úniky po křídlech, právě z těch prostor na hřišti chodily smrtící přihrávky či zakončení. Byla právě tohle taktika, z níž jste i vy vytěžil góly?
Chtěli jsme tak hrát, dávat z obrany křížem přihrávky na křídlo a odtud posílat míče před branku. U mého prvního gólu se ke mně právě po takové akci dostal míč.

Asi nebyl problém ho uklidit do sítě, že?
Doťukával jsem to zblízka. Hned jsem neslavil, nejdříve jsem se otáčel na rozhodčího, jestli nemává ofsajd. Všechno ale bylo v pořádku. U mého druhého gólu jsem to doklepával hlavou taky zblízka.

Vypadalo to, že vám těžší mokrý terén docela sednul...
Mně se právě na takovém povrchu a v takovém počasí hraje skvěle. Jsem rád, když to klouže.

Však jste se taky po trávníku nadšené sklouzl v rámci gólových oslav. Jen po páté trefě mi přišlo, že už radost nebyla taková. Co se stalo?
To už jsem byl unavený. Z posledních sil jsem to dával před bránu. Když jsem po gólu klouzal po mokré trávě, to bylo po prvním zásahu... Tam bylo sil ještě dost.

Vzpomenete si, kdy měl někdo v kopaninském dresu podíl na pěti brankách?
Nevím. Možná náš kanonýr Dan Urban, ten dává docela často hattricky, takže se mu určitě něco podobného povedlo.

Nováčka jste deklasovali a vyhoupli jste se na první místo tabulky. Co na to říkáte?
Víme, že Spoje s Duklou JM mají odložený zápas, ale i tak je to samozřejmě příjemné, když je Kopanina v čele přeboru. V klubu je teď obecně výborná atmosféra, daří se i béčku. I to vede. Jsem moc rád, že se daří a budeme se snažit, aby to tak bylo i dál.

Vaše fotbalová rodina si teď náramně užívá. Bratr Jan se chytil v dresu Sparty. Už stihl váš výkon nějak zhodnotit?
Táta se byl na mém utkání přímo podívat, takže brácha byl první, komu jsem po utkání psal. Odpověděl mi, že jsem mašina. Dělá mi radost, že po příchodu do Sparty nastupuje. Byl jsem zatím na všech domácích zápasech, už mám od něj i dres.

Dáte mu pro štěstí ten svůj střelecký?
To by asi Tomáš Cigánek (šéf klubu z Přední Kopaniny) neměl radost. (směje se)

Kopanina baví fanoušky ofenzivním fotbalem, v každé sezoně se prosadí někdo z vašich střelců gólem z poloviny hřiště. Troufl byste si na to i vy?
Je pravda, že Mattia Mainolfi se takhle trefil proti Žižkovu B, ale ten nám v Uhříněvsi chyběl. No a v minulé sezoně dal gól z půlky Dan Urban. Co se týče mě, tak já nic podobného ani nezkouším. Tohle by se mi nepovedlo.

Každopádně jste ale s rozjezdem do sezony spokojený, ne?
V prvním kole jsme doma remizovali s Braníkem a pak jsme třikrát vyhráli. Tak snad se bude dařit i dál a přidáme další vítězství. Zatím jsme spokojení.



Související články