Foto: Jiří IPSER
Souhrn 3. kola přeboru: Bláznivá přestřelka v Kolovratech. V utkání s Tempem padlo 14 branek
22.08.2022

Souhrn 3. kola přeboru: Bláznivá přestřelka v Kolovratech. V utkání s Tempem padlo 14 branek

Ve třetím kole Pražská teplárenská přeboru padala spousta gólů. Nejdivočejší průběh mělo utkání v Kolovratech, který skončil bláznivou a málokdy vídanou remízou 7:7! Devět gólů bylo k vidění v Královicích, které přehrály béčko Žižkova, osm gólů pak v Radotíně, kde triumfovaly Spoje. Nováček soutěže vede bez ztráty bodu tabulku, druhé je Podolí, které rovněž vyhrálo i třetí zápas v řadě - navíc stále neinkasovalo branku.

TJ Sokol Královice - FK Viktoria Žižkov B 6:3 (3:1)
Branky:
28. a 75. Staněk, 56. a 59. Hodžič, 32. Vacík, 39. Pospíšil – 30. Fenton, 66. Muška, 89. P. Vlček. ŽK: 51. Hyský, 69. Vacík – 49. Pešek, 51. Veselý (trenér), 86. Král. Rozhodčí: Vítek – Nebáznivý, Pytloun. Diváků: 100.
Královice: Frýdl – Nevařil, Hyský, Chalupa, Hořický – Pospíšil (81. Rusanov), Vacík (84. Borsuk), A. Krivosheev, Staněk, Kučera – Hodžič (62. Řepka). Trenér: Jakub Pospíšil.
Žižkov B: Slanina – Trávníček, Muška, P. Vlček, Jankovský – Pešek, Král – Fenton, M. Vlček (83. Cuc), Barratt (70. Rulf) – Faigl (60. Včelák). Trenér: Daniel Veselý.

Ohlasy utkání
Jakub Pospíšil (Královice): Viktorka má strašně mladý tým, který se snaží hrát fotbal a působí sympatickým projevem. Vyhráli jsme zcela zaslouženě, ale gólů jsme mohli vstřelit více a rozhodnout již do přestávky. Divákům se utkání určitě líbilo a plníme, co jsem říkal před sezonou, že budeme hrát útočný fotbal. Na druhou stranu musíme zapracovat na defenzivě, protože dostáváme laciné góly. Mám samozřejmě radost, že jsem dosáhl na první vítězství v roli trenéra.
Daniel Veselý (V. Žižkov B): Ze začátku zápas vypadal, že bude pod naší kontrolou, ale dostali jsme zbytečnou branku, pak jsme sice vyrovnali, ale nevyvarovali jsme se zbytečných chyb, které zkušený soupeř nemilosrdně trestal. Ke konci jsme sice vstřelili dvě krásné branky, ale to již vedlo jen ke kosmetické úpravě výsledku. Musíme stále pracovat na trénincích, abychom do dalších zápasů byli připraveni získávat další body.

Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Dino Hodžič
Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Tadeáš Král


SC Olympia Radotín - TJ Spoje Praha 3:5 (0:3)
Branky: 65. a 81.Suchan, 74. Maruš – 5. Horskii, 15. Košút, 32. Baisa, 53. Ladra, 89. Verner. ŽK: 30. Pavel, 62. Pivnička – 31. Madej, 85. Verner. Rozhodčí: Zloch – Zelený, Irak. Diváků: 60.
Radotín: Saladiak – Suchan, Svoboda, Pivnička, Chaloupka (56. Bialek) – Kubišta, Pavel, Doležal, Pázler (65. Bužík), Císařovský – Maruš. Trenér: Jaroslav Louda.
Spoje: Ordelt – Jarovský, Prykhodko, Košút, Tanchyk – Horskii, Kubek, Verner, Baisa, Madej – Ladra (90.+1 Šplíchal). Trenér: Fabio Leggeri.

Ohlasy utkání
Jaroslav Louda (Radotín): Tento zápas je pro nás velkým poučením. Soupeř má na tuto soutěž nadstandardní tým. Naprosto jsme nezachytili začátek utkání a soupeř zaslouženě odskočil do tříbrankového náskoku. O přestávce jsme si k tomu něco vyříkali, přeskupili sestavu a začali jsme hrát lepší fotbal. Za stavu 3:4 jsme bohužel neproměnili šanci k vyrovnání a soupeř z protiakce rozhodl o osudu utkání. Z naší strany zápas dvou rozdílných poločasů a pevně věřím, že v dalším utkání navážeme na výkon z druhé půle.
Fabio Leggeri (Spoje Praha): Zápas byl do první inkasované branky zcela v naší režii, ale pak jsme nepochopitelně polevili v koncentraci a soupeř toho dokázal využít. Snížil na rozdíl jedné branky a měl navíc šanci i vyrovnat. Naštěstí jsme to zavřeli a pak přidali pátou, rozhodující trefu. V utkání jsme měli vstřelit více gólů a nemuselo dojít do napínavé koncovky.

Nejlepší hráč SC Olympia Radotín: Štěpán Maruš
Nejlepší hráč TJ Spoje Praha: Vasyl Horskii


Sokol Kolovraty - FC Tempo Praha 7:7 (3:5)
Branky: 3., 24., 28. a 88. z penalty Gračko, 54. Holík, 58. Hejno, 66. Borek – 10. a 23. Sedlář, 45.+1 a 89. Babický, 19. Kostka, 35. Klouček z penalty, 55. Havlíček. ŽK: 27. Hynek, 45. Ráža, 62. Borek, 83. Holík – 45. Klouček, 90.+1 Šmídek. Rozhodčí: Kučera – Tikal, Hruška. Diváků: 75.
Kolovraty: Morávek – Ponert, Sommer, Borek, Ráža – Hejno – Hynek, Kuchta (77. Hladký), Holík, Kalenda – Gračko. Trenér: Jakub Slezáček.
FC Tempo: Pacovský – Kadlec, Hampapa, Plíšek, Kostka – Babický, Perl (88. Rakušan), Šmídek – T. Havlíček (88. Kleček), Sedlář (76. Cejnar), Klouček (66. Pytlíček). Trenér: Petr Vanko.

Ohlasy utkání
Jakub Slezáček (Kolovraty): Raritní utkání, které těžko ještě někdy zažijeme. Událo se toho tolik, že to spíš celé jen shrnu. Střetla se dvě družstva, co chtěla hrát konstruktivně, aktivně, a která se tlačí ve velkém počtu do vápna. Můžeme se bavit o chybách a nedorazech obran, ale já se radši bavím o důslednosti a kvalitě ofenziv. Chci ocenit soupeře, který je velmi kvalitní a samozřejmě ocením i naše mužstvo. Mockrát se vám nestane, že třikrát prohráváte o dvě branky, nejdříve 1:3, 3:5, 4:6 a nakonec v závěru i vedete. Považuji to za skvělou ukázku charakteru kluků. To, že jsme nakonec ještě inkasovali branku na 7:7, jen dokreslilo ten bláznivý zápas. Takovéto utkání by asi mělo skončit remízou, a tak to po závěrečném hvizdu i bereme. Raději remíza 7:7 než 0:0.
Petr Vanko (FC Tempo): Před zápasem bychom bod brali všema deseti, ale vzhledem k tomu, že jsme třikrát vedli o dvě branky, a i přes naše vyrovnání v samém konci si myslím, že jsme tu dva body ztratili. Z tohoto pohledu zklamání, ale na druhou stranu pochvala klukům za výkon, který byl oproti minulému týdnu výrazně lepší a bod z půdy Kolovrat má určitě svoji cenu.

Nejlepší hráč Sokola Kolovraty: Michal Gračko
Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Štěpán Sedlář


AFK Slavoj Podolí - FC Slavoj Vyšehrad 2:0 (1:0)
Branky: 36. Horčička, 63. Urban. ŽK: 41. Brož, 49. Podobský, 50. Hrubý, 89. Krob – 61. Stareček. Rozhodčí: Borodáč – Šmakal, Stránský. Diváků: 60.
Podolí: Bartoš – Šimák, Urban, Hrubý, Krob – Bednář - Zdobnický (64. Procházka), Brož (78. Brezina), Šidlo, Podobský – Horčička (72. Sitta). Trenér: Petr Majer.
Vyšehrad: Steiner (70. Klomínek) – Holyk, Stareček, J. Klíma ml., Pryšljuk – Lískovec (70. Kazda), M. Krivosheev, Kankara (60. Přech), Kubies – Souček (14. Šrejber), Krčmář. Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Petr Majer (Podolí): Plán eliminovat elán bojovného, běhavého a mladého týmu Vyšehradu rychlým vedoucím gólem se nám zpočátku moc nedařil, po vyrovnaném průběhu hry to vyšlo až deset minut před poločasem. Hodně nám pomohl druhý gól, přesto byl i tak výsledek na vážkách, Vyšehrad o něj bojoval do poslední chvíle. Máme devět bodů z prvních tří zápasů, ještě jsme nedostali žádný gól a jsme druzí v tabulce. Start do sezony nám vyšel, za což jsme moc rádi. Každý bod totiž bude na konci sezony strašně důležitý.
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Oproti předchozímu utkání s Duklou Jižní Město jsme se museli tentokrát obejít bez dvou hráčů základní sestavy Vodičky s Babkou, což při našem úzkém kádru bylo znát. Přesto jsme po deseti minutách hry měli vést 3:0 a možná i hrát proti deseti. Jenomže všechno nám moc trvá a nedohráváme situace tak, jako ostatní týmy přeboru, takže z nich pak také nic nevytěžíme. Za deset minut mohlo být po zápase, namísto toho pak sami začneme dělat individuální chyby, jaké nejsou v této soutěži vidět a doslova darujeme soupeři první i druhý gól. Tohle je stále dokola, nemůžeme však brečet, ale bojovat, prát se o lepší výsledky, a ne vlastními chybami nabízet soupeřům možnost odehrát pohodový zápas.

Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Jan Urban
Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Tomáš Kankara


FC Přední Kopanina - FK Motorlet Praha B 3:2 (2:1)
Branky: 12. Krejčí, 21. Urban, 90.+1 Mejdr – 15. Vacek, 90.+4 vlastní Krejčí. ŽK: 24. Hovorka, 87. Schierreich – 38. Žižka, 90. Scharf. ČK: 73. Žižka, 87. Průša (oba Motorlet B). Rozhodčí: Šaróka – Štěrba, Marek. Diváků: 30.
Přední Kopanina: Zavadil – Krejčí, Škarda, Hovorka – Kučera, Veleba (55. Mejdr), Asad, Mainolfi (70. Schierreich), Hollmotz (55. Razetto) – Čermák (55. Ptáček), Urban (82. Šalanský). Trenér: Daniel Vott.
Motorlet B: Hlous – Matějíček, Čuba (58. Ruda), Scharf, Zelenka (58. Weis) – Hrabina, Žižka, Dvořáček, Pokorný (77. Průša), Kochan – Vacek. Trenér: Jan Rajnoch.

Ohlasy utkání
Daniel Vott (Přední Kopanina): Pro nás dobrý výsledek, kterým jsme potvrdili venkovní vítězství z minulého kola. Motorlet hrál velmi dobře a o vítězství se rozhodovalo až v posledních momentech zápasu. Ještě jednou chválím hosty za předvedený výkon a toto vítězství lze hodnotit za šťastné, ale pro nás velmi důležité.
Jan Rajnoch (Motorlet B): Jeli jsme na Kopaninu s cílem přerušit sérii porážek na jejím hřišti a věřil jsem, že to dokážeme. První poločas byl celkem vyrovnaný, ale udělali jsme dvě chyby, které domácí potrestali. Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že se pokusíme s výsledkem něco udělat, ale vše zmařila naše nedisciplinovanost. Jsem velmi zklamán a budeme to muset začít rázně řešit.

Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Dominik Škarda
Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: Patrik Kochan


SK Hostivař - ABC Braník 3:2 (1:2)
Branky: 36. Penc, 79. Lehner, 90.+1 Chrastina – 20. a 31. Sklenář. ŽK: 10. Rada (masér) – 58. Zelenka, 89. Kodytek. Rozhodčí: Wulkan – Suchar, Mičko. Diváků: 70.
Hostivař: Jeřábek – Mucha, Penc, Laštovka, Kříž – Sýkora – Černý, Žampa, Candra, Khomauli – Kronovetr. Trenér: Petr Procházka.
Braník: Mařík – Seidler, Zelenka, Vybíral, Pechač – Rapant, Hrazdíra, Platil, Příhoda, Palko – Sklenář. Trenér: Marek Bukovský.

Ohlasy utkání
Petr Procházka (Hostivař): Utkání se mi hodnotí velmi dobře, protože jsme vyhráli, i když jsme již prohrávali 0:2. Naštěstí jsme do poločasu snížili po rohovém kopu na 1:2. Myslím si, že za tlak ve druhém poločase si výhru zasloužíme, i když pro hosty je to trochu krutý výsledek inkasovat v nastaveném čase rozhodující branku. V naší situaci jsou to pro nás tři zlaté body.
Marek Bukovský (Braník): Prohráli jsme zápas, který jsme rozehráli na vítězství. Bohužel jsme opět obdrželi branku ke konci utkání, na což jsme již nedokázali reagovat. Sráží nás zahozené šance, kterými jsme mohli a měli zápas rozhodnout. Gratuluji domácím k vítězství.

Nejlepší hráči SK Hostivař: Lukáš Lehner
Nejlepší hráč ABC Braník: Jakub Sklenář


FK Dukla Jižní Město - FC Zličín 2:1 (1:1)
Branky: 16. a 60. Bureš – 30. Merta. ŽK: 15. Farkaš, 24. Trávník, 65. Bureš, 67. Světlík (trenér) – 24. Hák, 45. Kučera. ČK: 47. Trávník, 73. Bureš (oba Dukla JM). Rozhodčí: Tvrz – Vítek, Kohout. Diváků: 50.
Dukla JM: Buchlák – Solař, Inneman, Markuzi, Gill (63. Březina) – Petrák, Dom. Farkaš – Trávník, Beneš, Bureš – Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Zličín: Tůma – Zajíček, Kučera, Forejtek (81. Ondrejka), Stýblo – Hák (68. Vágner), Kohout, Žák, Plánička – Pyšek (68. Křižka) – Merta. Trenér: Zdeněk Kudela.

Ohlasy utkání
Josef Světlík (FK Dukla JM): Soupeře jsme dostali zbytečně takticky lacinou brankou zpátky do hry, ale pořád platí, že ani první poločas nebyl z naší strany to, na co jsme zvyklí. Druhý poločas ovlivnila naše nedisciplinovanost a dvě červené karty. Bylo to o tom, jestli se semkneme a utkání nějak zvládneme. Chtěl bych kluky pochválit za obrovský morál, devět válečníků to tam absolutně odbojovalo. Zličín jsme, i když měl převahu o dva hráče, vlastně do ničeho nepustili.
Zdeněk Kudela (FC Zličín): Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř. Měl šest bodů, všichni o něm mluví jako o jednom z kandidátů na špičku. My jsme se na něj dobře připravili, zvolili jsme správný způsob hry. Hráli jsme dobře, bohužel jsme dostali nešťastný gól. Pak jsme se zvedli a vyrovnali. Na druhý poločas chceme rychle zapomenout, na to, co se tam odehrálo... Domácí hráli v deseti a po naší nedůslednosti dali vítězný gól. To byl strašný průšvih. Nakonec jsme dohrávali proti devíti, to utkání jsme měli zvládnout. Je před námi ještě hodně práce. Je hřích ztratit takový zápas.

Nejlepší hráč FK Dukla JM: devět statečných
Nejlepší hráč FC Zličín: Tomáš Plánička


ČAFC Praha - SK Čechie Uhříněves 1:1 (1:0)
Branky: 41. Štěpánek – 58. Peterka. ŽK: 75. Neuberg (ČAFC). Rozhodčí: Kalcovský – Zima, Tvrz. Diváků: 100.
ČAFC: Štěpánek – Švara (67. Neuberg), Machurka, Lukeš, Kaliba – Pícha – Štěpánek, T. Vaněk, Sváta (80. Nováček), Peričevič (54. Sochor) – Matoušek (54.Dmytrenko). Trenér: Pavel Novotný. 
Uhříněves: Beránek – Vácha, Podvín, Bobek, P. Hrubý – Heteš (50. Cabrnoch), M. Hrubý, Mazanec (46. Peterka), M. Vaněk, Seniv (46. Chadim) – Blažek (89.Tran). Trenér: František Vitovský.

Ohlasy utkání
Pavel Novotný (ČAFC): První poločas vyzněl jednoznačně pro nás, ale bohužel největším problémem je nepřesná koncovka. Prvních dvacet minut druhého poločasu se hra vyrovnala. Přestali jsme hrát naši hru a soupeř srovnal skóre. V závěrečné pasáži zápasu jsme si opět vytvořili řadu příležitostí, které bohužel nedokážeme přetavit v branku. To nás zatím stálo zbytečné bodové ztráty a hráči si to musí uvědomit. Pevně věřím, že naši útočníci se co nejrychleji vrátí ze "střelecké dovolené" a v dalších zápasech se gólově prosadí a zajistí nám první vítězství v soutěži.
Martin Kovařík (Uhříněves): Velmi vlažný vstup do utkání, všude jsme byli druzí, nechali jsme soupeře hrát a koledovali si o gól. To se také ke konci poločasu stalo. O poločasové přestávce jsme si něco řekli, povedla se střídání, hráči, kteří nastoupili, naši hru oživili. Po krásné akci jsme vyrovnali, ale pak jsme již žádný další brejk ke skórování nevyužili. Naopak domácí si pomocí standardních situací, které mají nacvičené špičkově, vytvořili tlak a nás několikrát podržel svými zákroky gólman Beránek. Naposledy vytlačil na břevno gólovou hlavičku domácího Štěpánka v nastavení, a tak nám zajistil bod, který je v této vyrovnané soutěži nesmírně cenný a my ho bereme.“

Nejlepší hráč ČAFC Praha: Tomáš Vaněk
Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: Daniel Beránek