Foto: Pavel Jiřík st.
Pořád jsme skromní, říká po dvou výhrách trenér Majer z Podolí. Dočká se návratu Janouška?

Pořád jsme skromní, říká po dvou výhrách trenér Majer z Podolí. Dočká se návratu Janouška?

Dva zápasy, dvě výhry a krásný pohled na tabulku Pražská teplárenská přeboru, kde fotbalistům Podolí patří druhé místo za nováčkem ze Spojů. Po úvodním domácím triumfu 1:0 nad Uhříněvsí svěřenci trenéra Petra Majera vydřeli výhru i na hřišti dalšího nováčka z Tempa. „To jsou hodně plusové body,“ pochvaluje si Majer.

Z prvních dvou kol máte šest bodů. To je parádní start, co vy na to?
Je to možná trochu nad plán, ale nijak to nepřeceňujeme. Minulý rok jsme začali stejně a skončili jsme na desátém místě. Neděláme z toho přehnané závěry. Jsme za šest bodů moc rádi, ty poslední z horké půdy Tempa jsou krásné. Dobře víme, že každý bod se bude počítat, když vidíte ty výsledky, které v přeboru jsou…

Je pravda, že kromě vás a Spojů už není nikdo stoprocentní.
Myslím, že to bude letos hodně vyrovnané. Všichni budou ztrácet, i my budeme ztrácet. To, že máme šest bodů ze dvou kol, nijak nemění naše ambice: chceme hrát přebor hlavně stabilně. Čím víc bodů budeme mít, tím lepší umístění. Pokud si uhrajeme body, abychom byli čtvrtí, budeme čtvrtí, pokud to bude stačit jen na to, abychom se udrželi, budeme to muset brát. Chceme hrát přebor dlouhodobě a tak, aby u nás hráči zůstávali, abychom i přilákali naší hrou diváky, kteří zatím moc nechodí, aby je fotbal bavil. A to jde ruku v ruce s výsledky. Pořád jsme ale skromní. Začátek je to dobrý, ale nic neznamená.

Zatím jste jako jediní v přeboru neinkasovali. Bude právě tohle vaše zbraň?
Posílili jsme obranu o zkušeného Honzu Urbana, který byl v Rakousku. Je vysoký, důrazný – my jsme měli v předešlých sezonách velké problémy se standardkami, od něj jsme si slibovali, že nám tyhle díry zacelí, zatím se to daří. S hrou dozadu jsem spokojený.

Co se týče ofenzivy, dali jste dva góly, ale i ty stačily na šest bodů. A to vám ještě chybí špílmachr Janoušek, který si dal po minulé sezoně pauzu od fotbalu. Jak to s ním vypadá?
Jirka má pořád pauzu, takže pracujeme s kádrem, který máme, tedy bez něj. Chtěl si odpočinout od fotbalu, zatím nemám zprávy, že by se něco změnilo. My na něj netlačíme, až usoudí, že je vhodná doba, tak se vyjádří, jestli zase začne, nebo skončí s fotbalem. Opravdu to necháváme jen a jen na něm.

Pokud by se rozhodl pokračovat, tak by to byla zajímavá „posila“, co říkáte?
Je to samozřejmě nadstandardní hráč, fantastický fotbalista. I ve svém věku by byl přínosem pro každý mančaft v přeboru, a nejen v přeboru…



Související články